Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
vizipipa19 #1717 Jó kis topic!:D
Kb két ember vitázik!
De ha már erre tévedtem én is megírom a véleményem a kereszténységgel kapcsolatban! Először is, a mai erkölcsi normák, az alapvető moralitás, elsősorban Jézusnak köszönhető, hiszen ha nem is hiszek az általa létezőnek vélt transzcendentális lényben, azaz Istenben, az ő tanait, mint mondjuk egy életfilozófiát, vagy egy gondolkodásmódot, el kell ismerni!! Az egyház részéről a történelem folyamán voltak túlkapások, vallási háborúk, üldöztetések, és manipuláció. De számomra nem ezért hiteltelen mondjuk a katolikus egyház, hanem a miatt, hogy a Szentírás értelmezése, pár rezidens személyiség által történt meg, zsinatokon, az akkori érdekeknek megfelelően, és a pápa szerintem túl nagy hatalmat képviselt.....Az a fajta puritánság, amit Jézus hirdetett, legalábbis amiről úgy tudjuk, hogy hirdetett, sose volt jelen a katolikus egyház történetében. Persze ha már a kereszténységről beszélünk, tudni kéne, hogy a kereszténység melyik ágáról van szó. Mert ugye létezik az evangélikus, a katolikus, a kopt, és az ortodox vonala a dolognak...