Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
css #1716 "Miért vagy olyan biztos, hogy én nem értem?"
Mert nyilvánvaló.
"Ismétlem, Jézus nem tanított olyat, hogy vallást lehet erőszakkal terjeszteni, és azt sem tanította, hogy aki nem Ő benne hisz, azt el lehet pusztítani."
Legalábbis a te értelmezésedben. De megintcsak látszik, hogy nem érted, amit írok.
"Úgy látom Te akarod nekem megmagyarázni, hogy én nem azt gondolom amit írok!"
:DDDDDDD LOL
Ez a nap poénja volt. :)))
Erősen meggondolom, hogy vitázzak-e veled érdemben. ... Szerinten teljesen felesleges. :)
"Ha vitatod, hogy Jézus a szeretetet hirdette, a katolikusok meg emberek százezreit irtották ki vallási alapon, akkor nem igazán van miről beszélnünk..."
1. Nem vitatom, hogy Jézus mit hirdetett. Viszont nem tudom biztosra. Így ez alapján nem ítélkezem. ... Ellentétben veled.
2. Nem tudom, hogy a katolikusok értelmezése helyes-e, vagy nem. Így megintcsak nem ítélkezek felettük (ezügyben!) ... Ellentétben veled.
Kezded már érteni, vagy kezdjem virtuálisan eltáncolni?
"Mindig elfelejtem, hogy Te tökéletes vagy. Ne haragudj. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!"
Tökéletes nem vagyok, de legalább törekszem rá.
"Csak pár perc erejéig merüljön fel benned, hogy valamit rosszul is csinálhatsz"
Megsúgom: én még önmagamban is kételkedem. De psszt, ne áruld el senkinek! ;)
"Azt hiszem elkezdem számolni hányadik öngólodat lövöd!"
Szólj, ha elérsz egyhez! Megünnepeljük. Hozzácsapjuk az eddigi beégéseidet, és rendezünk egy nagy ramazurit. ;D
"Hogy ki és mibe sétált bele, az nézőpont kérdése!"
Érdekes, hogy most már nézőpont kérdése. De amikor arról van szó, hogy a katolikusok (valahogy mindig őket emlegeted megint) mit tettek, akkor ez a "nézőpont kérdése" mindig elmarad, és objektíven tényként próbálsz dolgokat kijelenteni. Holott az is csak nézőpont kérdése.
"Ahogy a katolikus egyház működött évszázadokon át, az pontosan megfelel az ószövetségi istenképnek"
Hát persze! :))
"viszont tökéletesen ellentéte a Jézusi istenképnek"
Mármint amit TE gondolsz jézusi istenképnek. ... Most valahogy (mint írtam is) elmaradt a "nézőpont kérdése" dolog. Miért? Ilyenkor nincs különböző nézőpont, csak egy és igaz objektív tény van?
"Ezek a kis felsőbbrendűségi komplexust sejtető "rávezetlek téged" című megjegyzések olyan kis butuskák... nem kell ez... szállj le a magas lóról..."
Javaslom elolvasásra a saját írásodat a haditechnika topikból. Jeleztem is ott, hogy ismét előjött nálad. Persze próbálhatod magad kimosdatni, de nem fog menni. :)
"A szkíta magyar kapcsolat emlegetése azt jelenti, hogy felsőbbrendű a tudatom? Most erre mit lehet mondani?"
Talán csak azt, hogy tanulj meg olvasni, és szöveget értelmezni. Nem ezt írtam ugyanis. :D
"Légy szíves idézd már ide a HT topikból amit sejtetsz... hadd lásuk megint, mi a vétkem."
Parancsolj:
"Nálunk a legmagasabb az egy főre eső Nobel díjasok száma... ( és az 1 főre eső olimpikonok száma is ) "
meg
"Attól, hogy sok tudóst adott a világnak, még az átlag lehet sötét..."
(Oroszokra értve részedről.)
és
"Szerintem a nemzetek közt ugyanúgy megvannak a különbségek, mint, ahogy egy nemzeten belül az emberek közt is... vannak értelmesebbek, vannak sötétebbek! Kivétel, kiugró teljesítmény, vagy éppen nagyon sötét ember mindenhol van... de az átlag szintje akkor is eltér szerintem... nem hiszek ebben az egyenlősdiben..."
Egyértelműen kijelentetted, hogy a nemzetek nem egyenlőek. Emellett szerinted a magyar nem sötét (azt nem idéztem, de ott van), míg az orosz igen.
Mi ez részedről, ha nem felsőbbrendűségi tudat? :)))
"Ha egyszer Jézus szeretet hirdetett"
Mármint szerinted. De látom, még mindig nem érted. :)
"Ne haragudj, de mutass már tőlem pár hozzászólást, ahol elítélem az összes keresztényt!"
Inkább te mutass olyat, ahol én írtam, hogy te az ÖSSZES keresztényt elítéled. Én azt írtam szerintem, hogy TÖBBSÉGÉT. ;)
"Provokációnak azokat a kis csipkelődő megjegyzéseidet tekintem, amiket nem tudsz mellőzni."
Mármint amit te annak képzelsz. Provokáció természetesen lehet szinte minden - ha a másik felveszi. Kettőn áll a vásár, így szerintem először a saját házad táján rakj rendet. ;)