Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Solt #1715 "Nem annak vagy az oka, hogy ők mit csinálnak, hanem egyszerűen azt állítod, hogy ők azért nem keresztények, mert a TE ÉRTELMEZÉSEDBEN (kiemeltem, mert fontos) ők nem követik Jézus tanítását. Ergo te akarod eldönteni azt, hogy
1. hogyen kell Jézus tanítását értelmezni
2. hogy ők rosszul értelmezik azt
De látom, ezt továbbra sem érted. Mindegy."
Látom maradunk a kötekedésnél! Miért vagy olyan biztos, hogy én nem értem? Ismétlem, Jézus nem tanított olyat, hogy vallást lehet erőszakkal terjeszteni, és azt sem tanította, hogy aki nem Ő benne hisz, azt el lehet pusztítani. Ha egyszer az önfeláldozó szeretetet hirdette, akkor az nem értelmezés kérdése, hogy valaki Ő rá hivatkozva gyilkol. Ez pont az ellenkezője... nem tudom mit nem lehet ezen érteni...
"Mármint amit te tényként említesz, az szerinted tény.
Említettem már, hogy még mindig te akarod meghatározni másoknak, hogy hogyan kell értelmezni a leírtakat...? :S :)"
Úgy látom Te akarod nekem megmagyarázni, hogy én nem azt gondolom amit írok! Ezzel nehéz bármit is kezdeni. Legyen a hited szerint. Ha vitatod, hogy Jézus a szeretetet hirdette, a katolikusok meg emberek százezreit irtották ki vallási alapon, akkor nem igazán van miről beszélnünk...
"Pontosabban fogalmazva, sokadszorra nem érted, amit már számtalanszor leírtam neked (de szerintem más is)."
Mindig elfelejtem, hogy Te tökéletes vagy. Ne haragudj. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!
"Viszont az, hogy minden második mondatod végét (még a kijelentőt is) felkiáltójellel fejezed be, az erősen utalhat rá. :)"
Mint ahogy utalhat arra is, hogy ezzel nyomatékosítom a mondandóm! Megint ott tartunk, hogy belelátsz valamit abba amit és ahogy írok, majd ez alapján vádolsz. Csak pár perc erejéig merüljön fel benned, hogy valamit rosszul is csinálhatsz... kitárul majd a világ...
"Akkor talán nincs értelme vitatkoznom veled. Nem vagy egy súlycsoport. Tudod: "Semmi nem az, aminek látszik". ;)"
Na igen... jönnek a vádak... nem vagyok egy súlycsoport! Már vártam a minősítést... persze továbbra is én vagyok az, aki nem toleráns. Azt hiszem elkezdem számolni hányadik öngólodat lövöd!
"Na, most belesétáltál! :)
Most ezt szépen vetítsd át a te "judeo-krisztiánjaid" és keresztényeid esetére.
Az, hogy te mit érzel, nem feltétlen fedi azt, amit ők gondolnak (gondoltak), stb.
Kezded már érteni? (Csak mert ennél többféleképpen már szerintem képtelen leszek rávezetni téged arra, hogy felfogd azt, amit már az első írásváltásunkkor is megtehettél volna.)"
Hogy ki és mibe sétált bele, az nézőpont kérdése! A katolikus egyház Jézust az ószövetség Istenképéből vezeti le. Az ószövetség legutolsó értesüléseim szerint meglehetősen sok zsidó elemet tartalmaz, vagyis nevezhető judeo-nak. Mivel a katolikusok kereszténynek nevezik magukat, innen a judeo-krisztián. Ez nem az én agyszüleményem! Ahogy a katolikus egyház működött évszázadokon át, az pontosan megfelel az ószövetségi istenképnek, viszont tökéletesen ellentéte a Jézusi istenképnek. Az egyik Isten mások irtására buzdít, a másik szeretetre... erre a két képre vetítsd rá a katolikus egyház működését, aztán gondold át újra, hogy ki nem ért kit...
Ezek a kis felsőbbrendűségi komplexust sejtető "rávezetlek téged" című megjegyzések olyan kis butuskák... nem kell ez... szállj le a magas lóról...
"Vajh, hányszor is írtál a szkíta-magyar-stb. kapcsolatról? És utána szépen átgyaloglunk a haditechnikába, és ott is olvasgatunk egy pöttyet... Hmm, és máris megvan az eredmény. ;)"
A szkíta magyar kapcsolat emlegetése azt jelenti, hogy felsőbbrendű a tudatom? Most erre mit lehet mondani? Meglehetősen érdekesen gondolkozol. Megjegyezném, bár tudom, hogy te ezt is jobban tudod nálam, én nem így gondolkozom! Ez a te kereszted, cipeld te, csak közben ne akaszd az én nyakamba! Légy szíves idézd már ide a HT topikból amit sejtetsz... hadd lásuk megint, mi a vétkem.
"Nem, egyáltalán nem kétértelmű, amit írsz. Sőt, teljesen egyértelmű. Épp ez a gond vele. :)
De leginkább még mindig az a gond, hogy azt véled, hogy a te Biblia-értelmezésed a helyes. És ez alapján akarod elítélni a keresztények döntő többségét."
Te ráhúztál a mondandómra egy sablont, és ami kilóg azt észre sem veszed. A mondandóm lényege pont az, hogy lényegi ellentmondások vannak a leírtak, és a tettek közt. Ha egyszer Jézus szeretet hirdetett, az önmagukat kereszténynek nevező katolikusok meg embereket irtottak, akkor úgy érzem ezek a dolgok nem ott dőlnek el, hogy én miképpen értelmezem a bibliát!
Ne haragudj, de mutass már tőlem pár hozzászólást, ahol elítélem az összes keresztényt! Mert jól hangzik így vádaskodni bele a nagyvilágba, csak az a gond, hogy én ilyet nem mondtam. Az egyházról mondtam véleményt, és kijelentettem, hogy nem tekinthetők kereszténynek, mivel nem úgy viselkednek. ( még ki is emeltem, hogy ezzel nem a kisembereket óhajtom fikázni, persze erre már biztos nem akarsz emlékezni! ) Ez az én szubjektív véleményem, amit időnként idebüfizek, mert úgy érzem, hogy az valódi keresztények joggal sértődhetnének meg azon, ha egy lapon említik őket a katolikus egyházzal!
"Látod, Most te gondolsz bele olyat, amit nem írtam. Mik vannak...!? :)
(Ha provokálnálak, az nem így nézne ki. Akkor már zárva lennne megint a topik. ;) )"
Provokációnak azokat a kis csipkelődő megjegyzéseidet tekintem, amiket nem tudsz mellőzni. Minősítesz, lekezelsz. Eleinte beugrottam ennek, de most már csak szimplán megjegyzem, hogy más is képet kaphasson a vita stílusodról.