Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Solt #1706 Az, hogy szerintem nem tekinthetők kereszténynek, az miért jelenti azt, hogy nem vagyok toleráns? Akkor nem lennék toleráns, ha irtanám őket, mint ahogy azt ők tették mindenkivel, akit ők nem tekintettek kereszténynek... úgy érzem a két fél közül nem én mellőzöm a toleranciát... arról nem beszélve, hogy, ha jól emlékszem szólásszabadság van. Nem uszítok ellenük, csupán nem értek egyet velük.
Azt azért szögezzük le mielőtt nagyon elszalad veled a paci, hogy én egy büdös szóval nem mondtam, hogy Jézus tanításai szerint élek! Elfogadom én őket, csupán a szemükre hányom, hogy idegen mezben díszelegnek... ha önmagukat judeo-krisztiánnak definiálnák, akkor egy büdös szót nem szólnék, mert akkor az önmaguk meghatározása megegyezne azzal, ahogy ténykedtek évszázadokon keresztül, és így azok akik nincsenek képben, nem kötnék százezrek lemészárolását, és más vallások irtását a kereszténységhez, és Jézushoz.
Jézus tanításainak értelmezésében heteken át tartó vitákat lehetne folytatni! Egy azonban tény, egy árva szóval nem hirdette, hogy Isten nevében szabad gyilkolni embereket csak azért, mert más a vallásuk. Aki ilyet tesz, majd ezek után még folyamatosan arra a Jézusra hivatkozik, aki egyfolytában a szeretet hirdette, az valamit nagyon félre ért... még akkor is, ha kereszténynek hívatja magát!