Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • polarka
    #1597
    Megjegyzés a filmes említéseddel kapcsolatban: Azt a filmet 2,4-re értékelte 84 szavazó, ez még B kategóriához is kevés. Én neked ajánlanám a scifi irodalmat, sorozatokat, ott találhatsz még sok mesét arról, h miért rossz a vallási buzgóság. Ha a bibliai mesék neked emészthetőbbek, talán azok is bejönnek neked (és talán a tanulságot is megérted).

    Lényeg, ha hajlandó vagy ésszerűen gondolkodni, ami tudom hívőként nehezen megy, meghát a vallás is tiltja. Akkor észreveheted, hogy annyira sok az ellentmondás és a megalapozatlansága Bibliában, hogy célszerű nem szóról szóra értelmezni. És a valós keretek közt értelmezni, elemezni.

    A természetfelettidről meg, miről beszélsz? Azért mert szeretnéd, h legyen ilyened (de azért beismerheted nyugodtan, h még semmi erre utalót nem tapasztaltál, mert az igazság az, hogy a normális emberek nem szoktak ilyet, csak anyagok hatása alatt), attól még nem lesz.

    Ha ennyi ellentmondásból sem tudsz semmi értelmeset leszűrni, akkor pedig ez van. Én megpróbáltam segíteni. Csak aztán kellemetlen lesz, ha az életed végén rájössz, h csak az idődet fecsérelted, mert az ilyen megszállott értelmezés nélkül is élhettél volna jó és boldog életet. Szükségtelen volt a sok herce-hurca és mennyi más érdemleges dolgot tehettél volna helyette.

    Persze, minden rosszban van vmi jó, ha a korábban említett passzív, jólelkű hívők közé tartozol, akkor legalább nem ártasz az embertársaidnak, hacsak nem azoknak, akiket eltérítesz fiatalon és befolyásolod őket kiskorukban, hogy majd mit válasszanak, amikor felnőnek. Még az is jobb, mintha korrupt tróger lennél és még több embernek ártanál.

    További "hosszú és eredményes életet".