Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
polarka #1595 Hú de kemény, valaki állítólag nagyon régen azt mondta, hogy legyetek átkozottak és még le is íratta. Nagyon kemény. Már majdnem meg is ijedtem.
Felnőhetnél már, az ilyen dumák arra voltak valók, rémisztgessék a gyerekeket, hogy viselkedjenek. Mert nem értek rá, hogy foglalkozzanak velük.
A rózsaszín párduc is csodákat tett, amiket a rózsaszín elefánt is megjósolt. Sőt volt ott a környéken két piás koldus, ők még le is írták ezt i. e. 6497-ben Unga és Bunga volt az. Akkor most szerintem ebben kéne hinni, elvégre le van írva és azt írták le, hogy a szent Bagoly Benő súgta nekik. A szent Bagoly Benő, meg nem hazudik, hiszen ő megmondá, hogy csak az igazán hívőknek folyik a testükben, mint a víz.
Sőt, most hogy ennyit olvastalak, lehet nekem is meg fog jelenni és folytathatom a könyvet és hírdethetem az igét. Mert egyszerűen megmondja nekem már a magyarázatot a világ működéséről: "És biz' mondom néktek hát a világ az működik, mégpedig ahogy én akarom, mert hát én vagyok a mindenható. Ti meg higgyetek és éljetek tanításaim szerint, különben a pokol vár rátok, ahol a csokiból, a mennyei étekből nem részesültök."
Nah, a fentivel szemléltettem milyen könnyen tud bárki Bibliát írni. Ahogy költeményekből van számtalan, úgy bibliai szöveget is az gyárthatott, aki csak akart. De persze ez téged úgyse fog izgatni, mert te továbbra is csak irracionálisan ragaszkodsz eme megalapozatlan állításokhoz, ahelyett, hogy a Biblia művészi értékét és lényegi tanításait igyekeznél követni. Mert mi a lényeg számodra? Hinni benne. Az, hogy fölösleges és haszontalan, mivel elég volna csak a hasznos dolgokat felfogni belőle, az úgyse zavar téged. Ennyi erővel Andersen meséiben is hihetnél. Manókban, tündékben, meg az orkokban is hiszel? Legalább annyira megalapozottak, minthogy angyalok is léteznek, meg Isten is.
Ha egy szemernyi logika van benned, akkor beláthatod, hogy a 2 külön-külön nem megy, vagy hiszel a mondabeli és mesebeli szörnyekben és Istenben, vagy egyikben sem.