Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
polarka #1588 Jah és majd még én is kelljen eldöntsem, hogy melyik egyház szokásait vigyem végig. Meg kellene tanuljak héberül, hogy eredeti nyelven, félrefordítások nélkül olvashassam a Bibliát.
Erről jut eszembe egy újabb keresztény ellentmondás, igazságtalanság: Akkor foghatom magam, leírtok mindenkit a bolygón, majd rájövök, h hú de nagyot tévedtem, megtérek és már megyek is a mennybe. Pont az ilyen felfogás miatt szenvedtek annyian. Mert ugye elég, ha hiszel benne.
Újabb: A kiskorúak mind a pokolra jutnak? Hiszen nem is értik igazán, nem is tudnak mérlegelni, az ilyen Isten témákban. Milyen Isten az olyan, aki kisgyermekeket küld pokolra?
"A pokolra vezető út jó szándékkal van kikövezve." Ez pont a gonosz, vakhitű, katolikus papokra utal, mivel ők is úgy tudták, hogy jót cselekednek, amikor máglyára küldtek valakit, aki a koponyalékelés után se lett normálisabb.
A keresztények azért hirdetik a megtérés szükségességét, mert azt hiszik igazuk van. Csak van 1 probléma: és ha tévednek? - ők erre nem gondolnak. Én ha valamiről nem tudom, h igaz-e, akkor nem vállalom a felelősséget, h másokat belerángassak bármibe is.
Tettem már próbát a Vidám Vasárnappal, de nem találtam másokat, csak akik annyira boldogtalanok hitük nélkül, h végső elkeseredésükben találtak vmit, amibe kapaszkodnak és megjátsszák magukat. Sőt, mivel képtelenek a világot önmagában látni és értelmezni még nagyszerű mesékkel és példabeszédekkel is találkozhatnak, amik egy csapásra a pofájukba nyomják az értelmezésüket és le is nyomják a torkukon. És mellette befogják a fülüket, h ne is tekintsenek félre más értelmezésekhez, mert úgymondják "ez az igazság, az Ige", nem ti vagytok túl hülyék, hanem a többiek. Kis koromban még engem is rá tudtak szedni...