Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Montanosz
    #1572
    jól látod ha nem tartod meged biblia értelem vett kereszténynek, hisz annak meg van az útja,módja.
    megtérés-vízkeresztség-Szent Szellem keresztség
    egy valamilyen egyházhoz valló tartozás nem jelenti hogy az illető keresztény is egyúttal, hisz ha nem él krisztusiként, mit jelent is,akkor nem az.
    elsődlegesen hinnie kell Krisztusban, ez az alap.
    Sajnos akkor fel kell háborodnod, az előbb említett módozatok kihagyásával senki nem kerül a mennybe. Gyermekkori vízkeresztség nem számít, hisz egy felnőtt tud dönteni sorsáról és családját befolyásoló dolofról. Az hogy nem ártasz senkinek vagy mértékletes jószándékú ember vagy, nem számít. asszem van efféle mondás is hogy jószándékkal van kikövezve a pokolba vezető út.
    írtam régebben egy példát is: telibuszon észreveszel egy terroristát, kiugrasz vele az ajtón, mindenki megmenekül te és a terroristaa nem. mennybe kerülsz? nem ha nem voltál megtérve.
    épp ezért hirdetik a keresztények, a megtérés szükségességét, mert nem akarjuk hogy bárki is seolba kerüljön.

    Jézus mondja: szívben kell döntést hozni mellette, száddal megvallanod emberek előtt Megváltódnak az Üdvösségedre. A Szent Szellem keresztség nem számít feltételnek, az már "bónusz".Természetesen ehez hinned kell benne.
    erről beszéltem különben hogy sajnos néhány egyházban nem érzik a hívek hogy megváltozott volna az életük azzal hogy oda járnak. oda kell menni ahol meg is TAPASZTALOD Jézust. mondjuk baptisták vagy pünkösdiekkel próbálkoz. vagy én mindig a vidám vasárnapot nézem, kinek mi.
    De tegyél egy próbát legalább.