Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • polarka
    #1569
    Miért foglalkozol az ún. "természetfölöttivel" nem elég neked az ami alatta van? Még azt sem ismered eléggé. Én pl. megelégedek annyival, nem vagyok telhetetlen.

    Érdekes, hogy elenyésző az olyan emberek száma, akik vmiféle, általuk természetfelettinek vélt dolgot tapasztaltak rendkívül alacsony. És azokról sem bizonyosodott be, h rendelkeznének bármiféle átlagon felüli képességgel (erősebb, okosabb, gyorsabb). Vagyis szerencsétleneknek marad annyi, h azt állítják, h látnak dolgokat, amiket rajtuk kívül senki és semmi. Ez elég gyenge lábakon álló állítás.

    A másik része a a mondandódnak: statisztikára hivatkozol, most feltételezzük, hogy az egy rendesen elvégzett statisztika eredménye (amit persze te is csak onnan veszed, h megbízol azokban, akiktől hallottad). Akkor nem tudom, te hány embert ismertél meg ilyen téren különböző társadalmi rétegekből, de én eddig azt tapasztaltam, h:
    1. Az embereket a szórakozás jobban leköti, mint az hogy utána gondoljanak egyáltalán a dolgoknak.
    2. Rengetegen az általános iskolát is nehezen végzik el, nemhogy középiskolát. Ez jelzi az értelmi képességük és háttérinformációk mennyiségét. Tehát esélyünk nincsen, hogy felülvizsgálják a szokásnak köszönhetően a szüleiktől örökölt hiedelmeket és vallásukat.
    3. Mivel nem létkérdés a téma szarnak rá.

    Pl. Én református vagyok, le is konfirmáltam, családi szokásból. Emiatt egyes statisztikákban én máris hívő vagyok. Pedig nem tartom annak magam, de ennek ellenére felháborítana, ha Isten nem engedne a mennybe, miután az alap erkölcsi tanításait betartom és nem ártok senkinek, sőt segítek másokon is. így máris többet teszek, mint sok hívő ember.