Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • polarka
    Tehát, mert valaki azt mondja neked, h elég annyit tudnod, amit ez és ez az emberke leírt és akkor azzal te meg is elégedsz?

Jézus sem csak úgy született, hogy csecsemőként megmondta a frankót, hanem a környezete is hatott rá (történetek, mások véleménye) és az alapján fogalmazta meg a mondandóját. Nem lenne érdekes, ha mások véleményét is elolvasnád a témában?

A másik része a dolgoknak, h ennyi erővel ahogyan a vallásosak tudnak ragaszkodni egy-egy régi íráshoz, én is simán megírhatom, a Rózsaszín Kiselefánt történetét. Megírhatom, hogy hú de nagyon megjelent nekem és ezt mondta azt mondta... meghogy szart egy nagyot és lőn a Föld, hugyozott és már a víz is meg lett a világon. Aztán majd évszázadok múltán lesz egy kis szektám, akik hisznek benne és megmondják, mint Jézus, hozzádobnak még néhány fejezetet és a végére még világvallás is lehet belőle. És érdekes mód ugyanott leszünk, mint most a keresztényekkel, meg többi emberrel aki fog egy könyvet, olvassa és azt mondja, h "hú hát itt aztán minden igaz, hiszen olyan sokan megmondták és még le is írják, hogy igaz". És ők is uú. hisznek majd a Szent Rózsaszín Párducbanban, mint te a Bibliában és sajnálnak téged, h nem hittél benne, pedig ők csak jót akarnak neked.

Hogy is mondjam neked, én úgy vélem, h kell egy bizonyos intelligencia, h az ember felismerje, h attól még vmit leírnak és néhányan meg is őrzik az úgy volt. A Biblia max. egy tanmese gyűjtemény szerintem, ami összegyűjt néhány javaslatot, hogy hogyan élhetnek az emberek társadalomban, nyugisan. Csak szeretik az emberek úgy megközelíteni, h a végére mindenkire mindenfélét rákényszerítenek és többet ártsanak a világon, mint amit a hit nélkül tennének.

Egyébként meg a téma az, h "Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?". Nem pedig, az, hogy Jézus mit mondott és mit nem.

A témához visszatérve akkor: A kereszténység rengeteg halált és szenvedést okozott az embereknek. Csak a buta, bárgyú, hiszékeny, egyszerű és változatlanságot élvező emberek élvezték, na meg azok, akik kitudták használni mások hitét. Persze ettől még én azt mondom, h inkább higgyenek benne, akik ettől jól érzik magukat különböző okokból, de ne merjenek másoknak ártani és rájuk erőltetni a hitüket. Mert a jó keresztényi szokás évszázadokon át ez volt.

Vagyis a véleményem, h összességében több rosszat tett a kereszténység, mint jót.