Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Várj várj ezt az örökérvényű dolgot nem egésszen értem:) A keresztény eszme örökérvényüségére gondolsz?
A másik. Valóban létezik ma rengeteg ideológia. Keleti filozófiák keverednek a nyugatival vagy csak önmagában teszik magukévá az emberek. Én az európai vallási ideológiák eltünésére gondoltam. Egyre kevesebb ember jár templomba. Ha belegondolsz 80 évvel ezelött még természetes volt, hogy az emberek 90%-a akik kerszténynek vallották magukat elmentek a templomba vasárnaponként, vagy egyáltalában úgy próbáltak élni ahogy azt a keresztény vallás előírta nekik -most nem azt akarom firtatni, hogy ez helyes vagy helytelen dolog volt az más téma ezt csak mint tényt mondom.
Ma már ez nem létezik. Szerintem pontosan azért mert átalakúlt a világ. Más szemléletmeggyöződésük van az embereknek, és pont ebből következően alakúl át az a társadalmi rendszer - európában és az USA-ban biztosan - amit ma ismerünk. Valoszínű, hogy ez egy természetes evolúciós folyamat. Kíváncsi lennék a jövőre, hogy mondjuk 200 év múlva hol lesz a keresztény vallás és annak eszmerendszere a társadalomban, és jó kérdés az, hogy egyáltalában képes lesz e megfelelően reagálni az egyház a változásokra.