Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • css
    Értem. Így világos.

Nemrég olvastam valami régészeti oldalon (sajnos nem találom sehol, pedig nagyon érdekelne), hogy Egyiptom környékén találtak egy ősi zsidó települést. Eddig ez nem is lenne nagy kunszt. Viszont ott több szentély (templom) is volt. Nem csak darabszámra, hanem istenségre is. Tehát - ha igaz a dolog - akkor a zsidók annak idején nem csak egy istent tiszteltek, haem egyszerre többet is. Valami olyat említett a cikk szerzője (aki ha jól rémlik, az egyik régész volt), hogy a zsidók lehet, hogy több istent is tiszteltek, de idővel az egyiknek a követői elnyomták, kiírottták a többi isten követőit.
    Nos, ezen nem lennék meglepve. Ilyen jellegű utalások halmokban találhatóak az Ószövetségben. Különös gondot fordít arra az Ószöv., hogy más isteneket véletlenül se tiszteljen senki, és hogy méltó büntetést kapjon mindenki, aki mégis arra vetemedne, hogy nem a "kijelölt utat" követi.
    Mindenesetre érdekes, de nem találom sehol. A linket sajna nem mentettem el, most meg nincs sehol az oldal (levették volna...? :S ).