Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Solt
    Montanosz!

Tekintettel arra, hogy érvek helyett előjött a másik fél fikázása, ezért én itt le is zártam a veled való eszmecserét! Olyan dolgokat állítasz személyeskedő stílusban, amiről láthatóan fogalmad sincs! Az, hogy én nem láttam a Szent Koronát egy olyan állítás, amiről nyilván fogalmad sem lehet, de természetesen bő nyállal fejtegeted ezt hosszú sorokban!

Ha ezt először csinálnád, akkor még lenne türelmem higgadtan elmagyarázni, hogy népszabadság vezércikk jellegű húzás ez. Kitalálsz valamit, aztán az alapján próbálsz meg hitelteleníteni. Mivel ez már hagyomány nálad, ezért sajnos két feltételezésem marad. Vagy szándékosan csinálod ezt, hogy provokálj, és tulajdonképpen nem is érdekel amiket írok, vagy pedig egyszerűen nem érted. Lényegtelen, melyik az igaz, ebben a játékba nem vagyok hajlandó részt venni.

Egy-két finomságra még reagálok, de a személyeskedő vádaidat figyelmen kívül hagyom. Jó kis hittérítő lenne belőled, egyik kézben a Biblia, másikban a kard! Hiszel? Igen! Rendben, áldás! Hiszel? Nem! Halál rád te pogány, bálványimádó! Tökéletes példánya vagy az egykori judeo-krisztián működésnek! Gyomorforgató! Kérlek magyarázd el annak a pár millió halottnak, akit a judeo-krisztiánizmus nevében legyilkoltak, hogy ők nem azért haltak meg, mert büntetést kaptak, hanem azért, mert rosszul élték a szellemi életüket, és ezért kard formájában lesújtott rájuk a biblia! Sokadik napja nem érted, vagy nem akarod megérteni, hogy pont azzal van a bajom, hogy ezek a vallások kizárólagosnak tekintik magukat, és a kőbevésett hitük még a gyilkolásra is feljogosítja őket! Konzultálj egyszer egy Buddhistával, hogy vajon helyén valónak tekinti-e, hogy vallást lehet tűzzel vassal téríteni! Meglepő választ fogsz kapni... kíváncsi lennék milyen jelző lesz rá ragasztva... antiszemita, vagy bálványimádó?

Szóval...

Pártus Birodalom a Wiki szerint...

Van benne egy-két pontatlanság, ( például nem indoiráni népek ) de úgy nagy általánosságban tájékozódhatsz! Időintervallum, elhelyezkedés. Kérlek szépen, legalább csinálj úgy, mintha elolvasnád.

Szent Korona

Hát itt azért pár kört tettem a szobában mire visszaültem a gép elé. Ilyen rosszindulatú, bugyuta katyvaszt még az MTA sem enged meg magának!

Még mielőtt belemennék egy-két érdekességbe, leszögezném, hogy durván 100 órányi előadás, és körülbelül 1000 oldalnyi írott anyag birtokában mondom amit mondok. Olyan Korona kutatók anyagi ezek, akik személyesen vizsgálhatták a Koronát! Ötvösök, művészettörténészek.

Először is a Szent Korona nem a királyság jelképe! Aki ilyet állít, az nyilvánvaló információ hiányban szenved! A Szent Korona, beavató korona, vagyis csak és kizárólag a koronázás ideje alatt használták. Eleve nem lehet a királyság jelképe! A magyar jogban, a Szent Korona alkotmányában a Szent Korona személynek tételeződik, és a király felett áll. A király szakrális uralkodó, és a néppel EGYÜTT, nem azon uralkodva irányítja az országot! Egy egész csöppet fejlettebb rendszer mint a demokrácia... ( szerintem! )

A Koronázásnak 4 alapfeltétele van, ha ennek a 4 feltételnek valamelyike nem teljesült, akkor az a király nem tekinthető magyar királynak. Hogy mi ez a 4 feltétel, direkt nem írom le, nézz utána a könyvedben... ja, hogy nincs benne? Nem lepődnék meg... az az agyatlanság viszont tuti benne van, hogy a Korona két részből áll!

Az utolsó magyar király, akinél mind a 4 feltétel teljesült, Mátyás volt. Az utána következő királyok nemes egyszerűséggel nem tekinthetők magyar királynak ezen elv alapján. Mátyás a koronázását nagy péntekre tette. Ez egy vállalás volt, ahhoz, hogy feltámadjunk, meg kell halnunk..., ha valakinek nem esik nehezére, és van kedve a Mátyás utáni időkre rávetíteni a magyar történelmet, akkor láthatja, hogy szó szerint keresztutat járunk...

Ezen az oldalon jó minőségben találhatók képek a Szent Korona zománc képeiről...

Tisztelettel megkérlek rá, keresd ki Pál képét, és nézd meg figyelmesen! Felhívnám rá a figyelmedet, hogy ez egy rekesz zománc kép! Az élethű ábrázolás, fizikai képtelenség lenne, DE, ettől függetlenül ez nem is volt célja a kép készítőjének. Hogy miért? Nagyon egyszerű! A kép a PÁLSÁGOT jeleníti meg, nem pedig egy személyt!

Mi a kép felirata? Sanctus Paulus! Vagyis Szent Pál! Te, aki annyira el vagy ájulva a saját tudásától, hogy nem röstelled az én tudásomat különböző negatív jelzőkkel illetni, hogy emlékszel, hány Szent Pál van? Egy? Hát nem, kedves Montanosz! Csípőből három Pált ismerünk, aki Szentként szerepel!

Pál apostol, Nolai Szent Pál, illetve Remete Szent Pál! Utóbbit a magyar alapítású Pálos rend szellemi példaként tiszteli. Nos kedves csípőből mindent tudó hittérítőm, áruld el nekem, EGY ALAKBAN, hogy lehetne HÁROM KÜLÖNBÖZŐ Szentnek az élethű képét megjeleníteni?

Ha ezt megemésztetted, akkor nyugodtan járj utána a keresztpántokon található többi képnek is... egyik sem EGY SZEMÉLYT óhajt megjeleníteni, hanem úgynevezett tulajdonság csomagokat. Ugye Szent Péterből sem egy van, de például az egyik Szent Péternek a sajátossága ott van a képen! Segítek, mert ezek után, már semmiben nem vagyok biztos veled kapcsolatban. A kulcsról van szó, Péter kezében!

A pontos leírás követelését, légy oly kedves vesd Dürer, valamint a többi festő szemére is! Azok a pimaszok, hogy merték lefesteni Szent Pált, amikor nincs róla leírás. Felháborító! Mindenesetre Pál ábrázolásánál azért egy köztes pont mindig van, ez pedig a könyv a kezében, milyen fura, hogy ez a Szent Koronán is ott van.

Az, hogy szakáll nincs rajtuk, azt gőzöm sincs, hogy honnan vetted! Egyedül Fülöpön nincs szakáll, a keresztpántok többi képén minden "figurán" van szakáll, vagy ősz, vagy fekete.

Az viszont már mindennek a legalja, hogy nem tudod egy szentnek mi az a "köröcske" a feje körül! Aki ilyet le mer írni ilyen magabiztosan, az bármiféle vallási vitában nemes egyszerűséggel nem tekinthető komoly vitapartnernek! Keress rá Szentek ábrázolására, és nézd meg, hogy mindenhol olyan kis körök vannak a fejük körül! Az a szellemi kisugárzás jelölése, kedves Montanosz!

Fentiek fényében, ha még mindig úgy érzed, hogy a Szent Koronát illetőn észrevételed van, közöld kérlek! Kitörő örömmel fogom darabokra szedni a valótlan állításaid! Ez igen csak az én asztalom...

Ahhoz már nem is fűzök semmit, hogy Jézus halálának felelőségét lemosod a zsidókról! Tisztelettel megkérnélek rá, hogy olvasd el a vonatkozó passzusokat, vagy, ha lusta vagy, nézd meg a Passiót. Az sem lep meg, hogy nem érted amit mondok. A kő dobálás egy példa hozatal volt, nem azt mondtam, hogy Jézust kővel dobálták. Elképesztő vagy... :(