2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
#1370 ezt nekem írtad?
amúgy érdekes, esetleg morális probléma ha azért kapnék büntit mert kiállok a héber nemzet mellett, míg akik szidják őket nem kapnak ezért?
- Itt nem rólad van szó, általánosságban gondolkoztam.- -
Solt #1369 Szeretnélek emlékeztetni rá, hogy Shalom köszöntéssel zártad nem egy hozzászólásod! Gondoltam arra célzol, hogy Te is az vagy... ha nem, akkor nem értem miért így köszöntél?
Na mindegy, legyen Húsvét, ezen nem veszünk össze!
Mellesleg ugye rosszul értem, hogy véleményed szerint Magyarországon nincsenek zsidók? Vagyis Te nem találkoztál velük!
Légy szíves írd le nekem, hogy kell egy zsidót külső alapján azonosítani! Ha te látás után biztosra veszed, hogy még nem találkoztál velük, akkor gondolom felismernél egyet, ha látnád! Szeretném tudni, mire kell nekem is figyelnem...
-
#1368 OFF
kivagyiságból
meg ne felejtsd hogy elméletileg számtech fórum ez))
meg átlag életkor 13-18 év - tisztelet a kivételnek
én azért hogy trendi legyek)))
ON -
Solt #1367 Counter Strike Source!
Továbbra sem vagyok hajlandó ugrani a folyamatos provokálásra... az elején bedőltem ennek, a bizalmat eljátszottad!
Gyűjtsd csak az elakadásjelzőket nélkülem! ;) -
css #1366 Na, jön már a zsidózás is. Lesz ebből még anyázás! :D -
#1365 tudod, élőben még csak egy szál zsidót sem láttam soha, pedig beutaztam magyarországot zalaegerszegtől tiszaújvárosig.
valakik annak idején túl jó munkát végeztek(((
az is elismerem hogy számodra hihetetlen hogy valki kiáll izrael mellett, és nem tudod meg érteni miért teszem. hisz zsidó nem vagyok, nem ismerek egyet sem személyesen, nem lakom izraelben,régen náci voltam,satöbbi....
na itt van köztünk a különbség. mert én szégyellem magam hogy régen nemzeteket befogadó magyarságom idáig süllyedt. -
css #1364 OFF
Egyet mondj meg nekem.
Miért írnak az emberek aláírásként számítógép-adatokat, meg hasonlókat?
ON -
css #1363 "Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést."
(Albert Einstein)
;) -
Solt #1362 Ki mondta, hogy lelépek? A veled való vitát rekesztettem be! Látod, még ezt az egyszerű fogalmazást is félre érted! Mivel úgyis én vagyok a hibás, ezért egyből elnézést is kérek, hogy nem elég egyértelműen fogalmaztam! -
css #1361 Oké. Folytasd csak a recskázást, attól legalább megnyugszol. (Mert ugye azt nem én hoztam fel, így a te egyik korábbi gondolatmeneted szerint az pont rád igaz.) :) -
Solt #1360 Nyilvánvalóan mást értünk alaptalan vádak alatt!
Béke Önnel Uram! Kellemes Pészah Ünnepet! -
#1359 most hogy elmegy létre hozok egy maniechizmussal foglalkozó topikot)))
kibírja hogy ne írjon bele?))) -
css #1358 Jajj beh szépek vagytok! :)
Látom, van már Orbán Viktor, van "többet veled szóba sem állok", jött már a pereces is a szájával... :D -
#1357 nyilván magadról beszélsz:
A fröcsögés kedves Uram az, amikor valakit alaptalanul vádolunk általunk vélt dolgokkal! Nézd meg, hogy ennek hányszor tettél eleget te, illetve én!
te voltál aki három hozzászólás alatt háromszor a fejemhez vágta hogy gyilkos eszméket követek, és biztattál hogy én is ilyet tegyek.
de hagyjuk mert megint személyes irányba megyünk el.
béke veled és további Kellemes Húsvéti Ünnepeket! -
Solt #1356 Nincs több kérdésem... -
#1355 ha természetet szemléled abban is meglátod isten keze munkáját.
én is kiszoktam ülni a kertbe és ott csak úgy hallgatom a madarak énekét, a fű között zizegő bogarakat szemlélem, virágillatot lélegzek be, mély levegőt veszek,benn tartom aztán kifúlyom))))
és nem mondom hogy "ohm"))))
bizony,bizony..nagyszerű érzés amikor a miniszoknya alatt a meztelen lábamszárát végigcsiklandozza a friss tavaszi szellő)))) -
css #1354 Engem már besoroltak. Miért kellne magamat is sorolgatni? :) -
Solt #1353 Nem győzködök senkit, erre felhívnám a figyelmedet! Konkrétan a beszélgetésünk legelején közöltem, hogy a vallások vizsgálata nálam hobbi, csupán szabadidős tevékenység!
Semmiféle hitrendszerem, tanításom nincs! Érdekel ez a téma, ENNYI!
A fröcsögés kedves Uram az, amikor valakit alaptalanul vádolunk általunk vélt dolgokkal! Nézd meg, hogy ennek hányszor tettél eleget te, illetve én!
-
css #1352 De az is lehet, hogy nem. ;) -
#1351 jó!
bár itt te fröcsögtél rám.
érdekes hogy azután nem akarz velem szóba állni miután felhívtalak rá hogy ismertesd hitvilágod, azt a rendszert vagy tanítást amiről itt győzködöd az embereket.
ha most el mész ezt úgy veszem hogy semmilyen valós tanításod, hitelt érdemlő filozófiád, akár még "szent" szöveged nincs, csak vitatkozás ténye miatt élvezete esetén hadakoztál velem és másokkal. -
#1350 persze, mint a gyógyszerek vagy mint az orvosok.
üdvösséget is tud adni? bűnbocsánatot?
nem.
szellemi aspektusába inkább nem mennék bele, de ha meg is gyógyul öngyógyító módszerekkel, ezek hátterében mindig keleti filozófiák és eszme rendszerek állnak. és nem is jézus nevébeen gyógyulnak meg természetesen.
mind ezekkel foglalkoztam megtérésem előtt, csak azt tudom mondani hogy a következő és következő, szintre való lépést jól meg kell fizetni.
lakóhelyemen két reikis embert kezelnek leki betegségekkel, azóta amióta ezekkel foglalkoznak: illetve S.zoltán öngyilkos lett.
-
Solt #1349 Montanosz!
A fröcsögésed nem érdekel! Amiket idebiggyesztesz az már átlépte a komolytalanság határát! Egy judeo-krisztián, aki a saját szentjeivel, és azok jellemzőjével nincs tisztában, de ítélkezni és vádolni remekül tud!
Öltözz be, vedd a kezedbe a bibliát, és pusztítsd ki, ami nem szerepel benne! Gyilkolj, hisz már az ószövetség is testvérgyilkossággal indít! Ezek után mit nektek pár millió kívülálló pogány?!
Érvelni annak lehet, aki hajlandó elolvasni amit az ember leír, valamint hajlandó azt fontolóra venni, sőt esetleg még érti is! A három közül az eddigi tapasztalataim alapján egyiknek sem feleltél meg!
Szemed, füled csukva, a szád meg jár mint a perecesnek!
Tekintettel arra, hogy veled ellentétben én nem kívánlak meggyőzni az általam vélt igazságról, befejezettnek tekintem a szócséplést. A véleményemet elmondtam, indokoltam több alkalommal is. A te általad képviselt mentalitást, illetve idézeteidet van szerencsém jó pár éve ismerni. Akit érdekel a téma, az kérdez, illetve az eddigiekből "csemegézik".
Veled zsákutcába jutottam, több energiát nem vagyok hajlandó pazarolni rád!
-
#1348 Orbán Viktor: "nem emberek ellen harcolunk. Nem emberek ellen harcolunk, " -
#1347 most gondolod hogy fogást találtál rajtam ezzel az érvel hogy már harmadjára szegezed nekem?
fogamzásgátlás nevében is sok embert (gyermeket) megöltek, mégse gondolja senki komolyan hogy maga a szó ölte meg őket vagy az a törvénykönyv amiben ezt megengedő rendelkezés van.
amúgy nem emberek ellen tusakodunk, hanem szellemi fejedelemségek, démonok ellen.
tehát nekem semmi bajom veled, sőt hogy szóismétlésben vádolva lehessek: áldásokat mondok rád, és kívánalmakat.
én a téged befolyásoló szellemmi erők ellen tusakodok: maniechus vagy biblia ellenes szellemi lények ellen.
"...Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, az élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság szellemei ellen, melyek a magasságban vannak. ..."
efézus 6,10-13 -
#1346 igen!
a biblián keresztül ítélem meg az embereket? miért a korán tanításain keresztül kellene megítélnem téged?
te nem írtál semmilyen általad vélt hitrendszerről, itt lenne az ideje hogy miért is lenne jó nekünk az?
nem fogja senki kitörölni,bátran írhatod)))
elakadás jelzőt bátran veszem és örvendezve, hogy méltónak találtattam rá)))
persze én nem adtam volna magamnak, de ez már emberi gyengeség))) -
#1345 kár hogy amikor érvjeid elfogynak visszatérsz azon mondókához hogy a biblia nevében emberek milliót gyilkolták le.
holott már más is felhívta a figyelmedet hogy mondjuk a katolikus egyházhoz köthető 80 millió halott, nem a biblia vagy a kereszténység hibája.
Jézus nevében és bibliára hivatkozva legyilkolt jézusban hívő és bibliát olvasó emberek millióinak halála jézu hibája vagy a bibliáé?
a korona nem érdekel, arról azt írsz amit akarsz, köztársaságpárti vagyok, te viszont mint a zsidók is,csak egy királyt akarsz magadnak.
sok közös pont van bennetek))))
de fenntartom a jogom a biblia tükrében hogy egy használati tárgynak szentségesítése: bálványimádás -:tulajdonság csomag
kábé az a helyzet hogy a dszungelben repülőröl lepottyanó megjegesedett kakidarabot is imádtak már bennszüleött törzsek, míg el nem olvadt és felnemismerték hogy ez csak kaki.
tehát a korona nem érdekel, gyomorforgató egy repuplikánusnak. hogy szavaddal éljek.
nem mosok semmit le a zsidókról, a főtanács átadta pilátusnak, a több milliós héber népességből pár ezer a halálát kívánta, pilátus pedig féltve egzisztenciáját: kivégeztette.
valami egyébb?
-
Solt #1344 Bálványimádó! Hogy kérdezhetsz ilyet? :D
Mellesleg a Riki-t tapasztalattal alá tudom támasztani... ( Ushui Reiki2 ) -
Wudu Allen #1343 Lehetőség - jól mondod. Mint ahogy lehetőség van meggyógyulni agykotroll, reiki, vagy önszuggesszió segítségével. Ez akkor milyen szellemiség? Mert ha gonosz, akkor meghasonlott magával, ha nem akkor kétségkívül nekik is eljött az Isten országa. -
Solt #1342 Kérlek szépen, hogy miután a mi szemünkben oly magabiztosan látod a szálkát, légy oly kedves magadat is besorolni.
Ennek a folyamatos provokálásnak nem látom be, hogy mi értelme van... remélem van zsebkendő a kezedben, nehogy összekend magad, ha elmész... -
#1341 természetesen nem gyógyul meg mindenki, erre jézus is felhívja a figyelmet, ráadásul a saját falujában is elutasították szolgálatát,mert csak az ácsot ismerték)))
de nem is írtam ilyent.senki nem tudja miként ossza a Szellem a gyógyulást.
az biztos hogy mindenki betegségét elhordozta a kereszten Jézus, tehát bárki számára adott a LEHETŐSÉG a gyógyulásra.
magamról már beszámoltam: 20-a vércukorról lement 4,7-re minden gyógyszer,inzulin nélkül.
két rákos daganattól(20 éves ismeretség) meggyógyult embert ismerek személyesen (szeged környéke) akik néhány nap alatt elmúlt daganatról számolhatnak be.
tolószékből is ismerek embereket felgyógyulni, és sokan másokat de rájuk régebbi ismeretség hiányában nem akarok hivatkozni.
valmint persze biztos van aki csal, hírnévért vagy feltünés mániából.
sajna a médiában inkább csak ezt írják meg.
még nem épül a templom, a közeljövőről beszéltem, a papság felkészítése van folyamatban. illetve van már vörös boci - )))
-
Solt #1340 Látom közben kaptál pár elakadásjelzőt! Nem lep meg!
Egyszerűen képtelen vagy kiemelni a fejed a bibliából. Tisztelettel megkérlek rá, hogy vedd figyelembe, a bibliára hivatkozva, emberek millióit ölték meg! Tehát, aki folyamatosan mindenki mást, ezen biblia alapján vádol, vagy ítél, azoknak a szellemi örökségét folytatja, akik ezeket a jó "keresztényi" tetteket elkövették!
Próbáld meg megérteni, hogy csak és kizárólag azzal van bajom, hogy a saját hitrendszeredet, rám is kivetíted, azt rám is kötelező érvényűnek tekinted!
Engem Te azon biblia alapján, amire hivatkozva milliókat öltek meg, ne ítélj meg! Egy keresztes hittérítő reinkarnációja ként beszélsz! IJESZTŐ!! -
#1339 vicces egy dolog)))
jézussal is előfordult hogy teljesen felbőszült és kikelt magából.
kötélből korbácsott sodrott és kikorbácsolta az embereket akik besározták a templomot (Isten szentségét).
közben hangosan kiáltva hülyéknek és vakoknak hívta őket.
ezért aztán kapott is életveszélyes fenyegetést, sőt végre is hajtották rajta(((
mi lenne ha itt is megjelenne a fórumban egy középkorú, szakállas csávó és az evangéliumot próbálná elmondani, néha türelmét veszítve nem válogatva a szavakban, esetleg még hülyének is nevezve az evangéliummal nyíltan ellenségesen szembenállót.
biztos kapna pár büntipontot, meg életveszélyes fenyegetést....
ja most jut eszembe: középkorú vagyok és szakállas, próbálom szinte egyedüliként az evangélium fontosságára felhívni a figyelmet, ha elkap a hév szavaimat nem válogatom meg? még meg is fenyegetnek ?
semmit nem változott a sztori 2000 év alatt.... -
Wudu Allen #1338 "beteg vagy? tolószékhez vagy kötve? pénz kell hogy ellásd a családod?
vak vagy? testi hibás vagy? kérj gyógyulást vagy segítséget anyagi gondodban.
jézus mindezeket elhordozta a kereszten, de ha nem jól kéritek, vagy nem is kéritek egyáltalán, akkor nem is kapjátok meg.... "
Ezzel óvatosan. Smith Wrigglesworth -a hit apostola - lánya süket maradt élete végéig az egyik fülére. Kenneth Hagin - nemrég meghalt evangélista- feleségét pedig műteni kellett, igaz a műtét sikerült.
"már írtam hogy áron leszármazottai számára megkezdődött a kitanítás a templomi szolgálatra. a hiányzó kromoszóma segített kiválasztani őket.
nemsokára felépül a templom."
Ezekre nem ártana valami tudományos forrás. Hol épül a templom??? Kik építik? Szabad kőművesek? :)
-
Solt #1337 Montanosz!
Tekintettel arra, hogy érvek helyett előjött a másik fél fikázása, ezért én itt le is zártam a veled való eszmecserét! Olyan dolgokat állítasz személyeskedő stílusban, amiről láthatóan fogalmad sincs! Az, hogy én nem láttam a Szent Koronát egy olyan állítás, amiről nyilván fogalmad sem lehet, de természetesen bő nyállal fejtegeted ezt hosszú sorokban!
Ha ezt először csinálnád, akkor még lenne türelmem higgadtan elmagyarázni, hogy népszabadság vezércikk jellegű húzás ez. Kitalálsz valamit, aztán az alapján próbálsz meg hitelteleníteni. Mivel ez már hagyomány nálad, ezért sajnos két feltételezésem marad. Vagy szándékosan csinálod ezt, hogy provokálj, és tulajdonképpen nem is érdekel amiket írok, vagy pedig egyszerűen nem érted. Lényegtelen, melyik az igaz, ebben a játékba nem vagyok hajlandó részt venni.
Egy-két finomságra még reagálok, de a személyeskedő vádaidat figyelmen kívül hagyom. Jó kis hittérítő lenne belőled, egyik kézben a Biblia, másikban a kard! Hiszel? Igen! Rendben, áldás! Hiszel? Nem! Halál rád te pogány, bálványimádó! Tökéletes példánya vagy az egykori judeo-krisztián működésnek! Gyomorforgató! Kérlek magyarázd el annak a pár millió halottnak, akit a judeo-krisztiánizmus nevében legyilkoltak, hogy ők nem azért haltak meg, mert büntetést kaptak, hanem azért, mert rosszul élték a szellemi életüket, és ezért kard formájában lesújtott rájuk a biblia! Sokadik napja nem érted, vagy nem akarod megérteni, hogy pont azzal van a bajom, hogy ezek a vallások kizárólagosnak tekintik magukat, és a kőbevésett hitük még a gyilkolásra is feljogosítja őket! Konzultálj egyszer egy Buddhistával, hogy vajon helyén valónak tekinti-e, hogy vallást lehet tűzzel vassal téríteni! Meglepő választ fogsz kapni... kíváncsi lennék milyen jelző lesz rá ragasztva... antiszemita, vagy bálványimádó?
Szóval...
Pártus Birodalom a Wiki szerint...
Van benne egy-két pontatlanság, ( például nem indoiráni népek ) de úgy nagy általánosságban tájékozódhatsz! Időintervallum, elhelyezkedés. Kérlek szépen, legalább csinálj úgy, mintha elolvasnád.
Szent Korona
Hát itt azért pár kört tettem a szobában mire visszaültem a gép elé. Ilyen rosszindulatú, bugyuta katyvaszt még az MTA sem enged meg magának!
Még mielőtt belemennék egy-két érdekességbe, leszögezném, hogy durván 100 órányi előadás, és körülbelül 1000 oldalnyi írott anyag birtokában mondom amit mondok. Olyan Korona kutatók anyagi ezek, akik személyesen vizsgálhatták a Koronát! Ötvösök, művészettörténészek.
Először is a Szent Korona nem a királyság jelképe! Aki ilyet állít, az nyilvánvaló információ hiányban szenved! A Szent Korona, beavató korona, vagyis csak és kizárólag a koronázás ideje alatt használták. Eleve nem lehet a királyság jelképe! A magyar jogban, a Szent Korona alkotmányában a Szent Korona személynek tételeződik, és a király felett áll. A király szakrális uralkodó, és a néppel EGYÜTT, nem azon uralkodva irányítja az országot! Egy egész csöppet fejlettebb rendszer mint a demokrácia... ( szerintem! )
A Koronázásnak 4 alapfeltétele van, ha ennek a 4 feltételnek valamelyike nem teljesült, akkor az a király nem tekinthető magyar királynak. Hogy mi ez a 4 feltétel, direkt nem írom le, nézz utána a könyvedben... ja, hogy nincs benne? Nem lepődnék meg... az az agyatlanság viszont tuti benne van, hogy a Korona két részből áll!
Az utolsó magyar király, akinél mind a 4 feltétel teljesült, Mátyás volt. Az utána következő királyok nemes egyszerűséggel nem tekinthetők magyar királynak ezen elv alapján. Mátyás a koronázását nagy péntekre tette. Ez egy vállalás volt, ahhoz, hogy feltámadjunk, meg kell halnunk..., ha valakinek nem esik nehezére, és van kedve a Mátyás utáni időkre rávetíteni a magyar történelmet, akkor láthatja, hogy szó szerint keresztutat járunk...
Ezen az oldalon jó minőségben találhatók képek a Szent Korona zománc képeiről...
Tisztelettel megkérlek rá, keresd ki Pál képét, és nézd meg figyelmesen! Felhívnám rá a figyelmedet, hogy ez egy rekesz zománc kép! Az élethű ábrázolás, fizikai képtelenség lenne, DE, ettől függetlenül ez nem is volt célja a kép készítőjének. Hogy miért? Nagyon egyszerű! A kép a PÁLSÁGOT jeleníti meg, nem pedig egy személyt!
Mi a kép felirata? Sanctus Paulus! Vagyis Szent Pál! Te, aki annyira el vagy ájulva a saját tudásától, hogy nem röstelled az én tudásomat különböző negatív jelzőkkel illetni, hogy emlékszel, hány Szent Pál van? Egy? Hát nem, kedves Montanosz! Csípőből három Pált ismerünk, aki Szentként szerepel!
Pál apostol, Nolai Szent Pál, illetve Remete Szent Pál! Utóbbit a magyar alapítású Pálos rend szellemi példaként tiszteli. Nos kedves csípőből mindent tudó hittérítőm, áruld el nekem, EGY ALAKBAN, hogy lehetne HÁROM KÜLÖNBÖZŐ Szentnek az élethű képét megjeleníteni?
Ha ezt megemésztetted, akkor nyugodtan járj utána a keresztpántokon található többi képnek is... egyik sem EGY SZEMÉLYT óhajt megjeleníteni, hanem úgynevezett tulajdonság csomagokat. Ugye Szent Péterből sem egy van, de például az egyik Szent Péternek a sajátossága ott van a képen! Segítek, mert ezek után, már semmiben nem vagyok biztos veled kapcsolatban. A kulcsról van szó, Péter kezében!
A pontos leírás követelését, légy oly kedves vesd Dürer, valamint a többi festő szemére is! Azok a pimaszok, hogy merték lefesteni Szent Pált, amikor nincs róla leírás. Felháborító! Mindenesetre Pál ábrázolásánál azért egy köztes pont mindig van, ez pedig a könyv a kezében, milyen fura, hogy ez a Szent Koronán is ott van.
Az, hogy szakáll nincs rajtuk, azt gőzöm sincs, hogy honnan vetted! Egyedül Fülöpön nincs szakáll, a keresztpántok többi képén minden "figurán" van szakáll, vagy ősz, vagy fekete.
Az viszont már mindennek a legalja, hogy nem tudod egy szentnek mi az a "köröcske" a feje körül! Aki ilyet le mer írni ilyen magabiztosan, az bármiféle vallási vitában nemes egyszerűséggel nem tekinthető komoly vitapartnernek! Keress rá Szentek ábrázolására, és nézd meg, hogy mindenhol olyan kis körök vannak a fejük körül! Az a szellemi kisugárzás jelölése, kedves Montanosz!
Fentiek fényében, ha még mindig úgy érzed, hogy a Szent Koronát illetőn észrevételed van, közöld kérlek! Kitörő örömmel fogom darabokra szedni a valótlan állításaid! Ez igen csak az én asztalom...
Ahhoz már nem is fűzök semmit, hogy Jézus halálának felelőségét lemosod a zsidókról! Tisztelettel megkérnélek rá, hogy olvasd el a vonatkozó passzusokat, vagy, ha lusta vagy, nézd meg a Passiót. Az sem lep meg, hogy nem érted amit mondok. A kő dobálás egy példa hozatal volt, nem azt mondtam, hogy Jézust kővel dobálták. Elképesztő vagy... :( -
#1336 oké ez így tiszta))
neked is csak azt tudom írni mint css-nek, szerintem jobb ha valaki inkább nem hisz effélékben, mint holmi fantáziákat kövessen.
persze ezt csak én gondolom így. -
#1335 szerintem megy a kékhez sárga))))
a színek jelentőségéről még nem is beszéltünk, pedig fontos szerepük van a bibliában. -
obe #1334 bocs nem fogalmaztam egyértelműen..mindenfajta vallás számomra cirkusz, szemfényvesztés, babona, az együgyű emberek megtévesztésére való komédia..kivétel nélkül -
#1333 igen,csak hát én nem vagyok ilyan jellem, mint amilyen ő)))
amúgy szerintem jobban zavarja hogy sváb, azaz német származású vagyok.
árja)))) várjunk csak! ki is mondta hogy a német felsőbbrendű faj?
most nem jut eszembe, valami Glitler vagy Gitler?))
amúgy imádkoztam érte mert igyekszem tartani magam a salyát szavaimhoz.
és akkor most azt ellen mit csinál hogy áldást kértem rá és hogy békessége legyen,családja szerető, biztos anyagi viszonya legyen, és előmenetele tenulmányaiban,munkájában?
felebaráti szeretetem ellen hogy harcol?))) az ellen hogy lép fel ha én jót és nem rosszat kívánok neki))))
vagy jóért is rosszat kíván nekem? -
#1332 lehet tévedtem.
de ezt már írtam veled kapcsolatban))) -
css #1331 Jaj, ami elmaradt az előbb, és fontos volt! Egy rövid kis szavacska, csak neekd címezve. Szerintem érteni fogod:
"SZLÖÖÖRCS!"
:D