Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Solt #1301 Az a különbség kettőnk közt, hogy amíg én ismerem azt amiről te beszélsz, addig te meghallgatni sem vagy hajlandó amit én mondok!
Ha olyan kerül szóba, ami a fülednek nem kedves, akkor az antiszemitizmus, bálványimádás, stb...
Konkrétan ott éltek a zsidók mellett, Pártusoknak hívták őket! Ezt kb. 20x tárgyaltuk! De nem baj, kezdem megszokni, hogy te is csak a provokátort játszod...
Ha továbbra sem vagy hajlandó felemelni a fejed a bibliából, akkor nincs miről beszélni! Kőbe vésted a vélt tudásod! Jézusra hivatkozol egyfolytában, holott Ő pont ezt a kőbevésett "tudást" jött megváltoztatni...
Úgy beszélsz, ahogy az inkvizíciós papok tehették! Bálványimádó, kárhozat, halál! Pusztuljon! Mit mond? Kit érdekel, nincs benne a bibliában, pusztuljon! Gondolkozz el ezen egy picit... Pont az általad vázolt gondolkodásmód vezetett emberek millióinak halálához!
A Szent Korona emlegetését bálványimádással vádolni, már minden eszembe jutó kulturált formátumot meghalad, tehát nem írok inkább semmit. Így emlékezetből mondanék pár szereplőt róla:
Pál, Péter, András, Fülöp, Jézus... ha ez neked bálványimádás, akkor a redőny itt fut le.
Amit a pedig művészeti példának említettem, az fizikai tény! Nem olyan távoli múltban még ez alapján készítettek szobrokat! Ezen logika alapján vannak fej, mell, illetve egész alakos szobrok...
Ez a pilátusi példa pedig tipikus zsidó vallás béli mentalitás! Olyan mint a kövezés! Ki ölt? A kő, én csak eldobtam igaz? Pilátus választotta Jézust Barabás helyett igaz? Az ott lévő zsidók csak arra sétáltak igaz? Még a végén kiderül, hogy Jézus magát feszítette meg...
Ijesztő ahogy beszélsz... még szerencse, hogy nincs már keresztes sereg...