2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • css
    Bakker! te versenyzel a büntetőpontokkal? Reggel még én vezettem. ;)
  • css
    Valakit (valakiket) kiagytál a felsorolásból. Pl. magadat. :)

"A forradalom után megkereslek és nem várom meg Isten büntetését számodra, hanem megkapod tőlem előlegben."

Ezért meg simán feljelenthetne téged többek között közveszéllyel fenyegetés, alkotmányos rend elleni szervezkedés és törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás miatt. Esetleg szóba jöhet még a közösség elleni izgatás is.
    Ja és persze akár életveszélyes fenyegetés miatt is kezdhetne pereskedni. Ez utóbbi ugyan nézőpont kérdése. Mondhatod, hogy "nem így értettem". ... A bíró meg majd vagy elhiszi, vagy nem. :)
    Lehet, inkább éppen te vagy az, akinek a legkevésbé van keresnivalója ebben a közösségben...

De azért tényleg ne hagyjátok abba. Összejött itt már mindenki. Van egy fanatikus keresztényünk, egy fanatikus táltosunk, egy mélymagyar forradalmárunk, meg néha feltűnik pár szimpatizáns bekiabáló is. Öröm olvasni benneteket. :D

Cifu! Léccilécci ne tiltsd ki őket! ;)
  • css
    "hisz minden ember ösztönösen vonzódik egy felette álló világhoz"
    Most akkor ember nem vagyok, vagy nem igaz, amit mondtál? :)
  • Montanosz
    épp az ilyen "kereszténységnek" nevezett dolog ellen lépek fel a hozzászólásaimban, minden elnyomást, vagy emberek elleni erőszakot elvetek, épp azért mert keresztény vagyok.
    az általad írott dolog az államegyházakra volt vagy van jellemző, nem a kereszténységre, ezt már megállapítottuk.
  • [NST]Cifu
    Egyenlőre nem zárom be, de Montanosznak is kiosztottam két büntipontot, mert az adott hsz. tényleg már túlmegy egy határon (korábban nem olvastam végig, ez az én hibám volt).

Ha viszont a topic továbbra is ilyen hangvételben folyatódik, akkor valóban bezárás lesz a vége.
  • HUmanEmber41st
    "gyikosságra készülsz. köztársaság ellenes vagy és embergyűlőlő fajelméletek rabja vagy."

Ezért simán feljelenthetnélek becsületsértésért. Még jó, h nem járkálok ilyen helyekre.
    Ki beszélt itt gyilkosságról he?
    Honnét veszed, h a büntetés = a gyilkossággal?
    Beteg vagy, kezeltesd magad.
    Az ilyenek miatt mint te, meg css be kellene zárni egy időre ezt a témát.
    Írok is Cifunak.
  • obe
    ugye...nevetséges, ide hány több száz kommentet a szarságaival, szerencsére jó pár száz év sanyargató kereszténység után ma már nyugodtan a pofájába röhöghetünk az iylen montanosz féléknek, az ilyenek tuti visszasírják a keresztény egyház régi hatalmát, ami volt nincs
  • werkfilm
    sgn is van már hittérítő nem csak az aluljárókban énekelnek :D
  • Montanosz
    Boldogok vagytok, ha gyaláznak titeket a Krisztus nevéért, mert a dicsőség Lelke, az Isten Lelke megnyugszik rajtatok.

na most bódog vagyok))))

az viszont valóban magyarázattra szorul miért kedvelem a hébereket, mert észre vettem kevesen értik ezt.
    nos mint Istvánt is, ha elmegyek izraelbe, az ortodox zsidók simán megköveznének a jézusban való hitem miatt mert ők ugye elutasítják.
    tehát minden okom meg lenne hogy utáljam őket emberileg.
    de itt jön be a "kereszténység".
    azért szeretem őket mert jézus mondta hogy minden emberrel úgy bánjunk,mintha saját magunk lennénk. magamat meg szeretem.
    plusz külön felhívja a figyelmünket az izraeliták szeretetére.
    mivel jézust szeretem, engedelmeskedem neki.
    ezért.
  • Montanosz
    Off
    Ja köszönöm a választ, amúgysem tudtam hol kell ezért szólni, meg aztán nem akartam árulkodós színben feltünni.))
    hát kár hogy általa nem kedvelt demokrácia rá is vonatkozik, és szabadon privát üzizhet....

nekem volt ütközésem a törvénnyel, fél évig megfigyeltek, annélkül hogy észre vettem volna.
    amikor bevittek, nyögni sem tudtam,mert elébem raktak egy vaskos csomagot amelyben percről-percre fel volt tüntetve hol és merre jártam a neten. szerintem az efféle "forradalmá"2 tipusokról is vannak akták)))

ON

• [NST]Cifu
    Off.:

Az illető első nickje ki lett bannolva, éppen azért, mert fórumképtelen volt a magatartása. Azóta menetrend szerint próbál újabb és újabb nickkekel visszatérni (Yóga Béla a 4. e sorban), én meg menetrend szerint tiltom ki 1 hetekre. Sajnos a kitiltás nem jelenti azt, hogy nem küldhet privát üzenetet. Most azon dolgozom, hogy egyből bannolni lehessen a nickjeit, mert unalmas, hogy 4 hétig kell kitiltani, míg az adott nick a 4. kitiltás után kerül csak automatikusan banra. :)

Az ilyeneket egyébként nyugodtan lehet jelenteni a moderátori topicba, hogy a modik tudják, kikre kell odafigyelni.

Szerk.: BTW, ilyen egy tipikus fórum troll. :)
  • Montanosz
    Yóga Béla fórumlakó az alábbi üzenetet küldte nekem:

"....Na jó ez most mindentől mentes kurvaanyád ! Így egyszerűen azért mert a Koronát gyalázod te mocsok zsidóseggnyaló tetűhintás !

Ha nincs a Korona és a Koronázott Királyok, akkor a te tömeggyilkos kereszténységednek híre sem lenne európában !

Nyomorult takony köcsög ! Elvakult féreg, szar gané "ember" vagy ! .."

ilyen emberek vajon miért nem veszik észre magukat?
  • Montanosz
    máté 5,17

"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat. "
  • Montanosz
    Antidemokrata!

nem semmísítették meg, el van rejtve és hamarosan amikor a Templom felépül elő kerül. majd szólok ha nézheted a tv híradót a börtönben.
    már nem is dézem a próféciákat amik erről szólnak mert nem tartod hitelesnek.
    már írtam hogy áron leszármazottai számára megkezdődött a kitanítás a templomi szolgálatra. a hiányzó kromoszóma segített kiválasztani őket.
    nemsokára felépül a templom.

A függöny felülről lefele haladva hasadt ketté, nehogy emberi beavatkozásnak tünjön. és ha elolvasnád tovább is, akkor láthatod hogy Isten Szelleme így jött e világra, hogy ezentúl bárki elérhesse aki akarja.
    jézus nem megszüntette az ószövetséget hanem betöltötte.

mégegyszer: előkerül mert erre Isten ígéretett tett, és nem ember hogy hazudjon.

„Megmondtam nektek, de nem hisztek. Atyám nevében végzett cselekedeteim tanúskodnak mellettem,de ti nem hisztek, mert nem az én juhaim közül valók vagytok.Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem.Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből.Én és az Atya egy vagyunk."
  • Montanosz
    hát itt jellemezted is magadat: bárki látja milyen ember vagy.
    betegesen ragaszkodsz egy értékes, de mára jelentőségét vesztett tárgyhoz.
    forradalmat emlegeted állandóan, aztán majd csodálkozol hogy megfigyelnek, letartóztatnak éés a dutyiban jól megrakják a popsid.
    Haragvó ember vagy, lázítasz a fennálló törvényes rend ellen.
    gyikosságra készülsz. köztársaság ellenes vagy és embergyűlőlő fajelméletek rabja vagy.
    ha ezek a elvek uralnak akkor szolga vagy, nem vagy a magad ura, szabadulásra van szükséged.
    minden antidemokratikus elvtől és elvtelenségtől elutasítom közöm, és undorítónak tartom ezt a viselkedést.
    amúgy jézus hamarabb visszajön mire te megteszed makó és jeruzsálem távolságot....bla-bla

• HUmanEmber41st
    Ahogy itt a Szent Koronát gyalázod, nagyon megharagudtam rád.
    A forradalom után megkereslek és nem várom meg Isten büntetését számodra, hanem megkapod tőlem előlegben.
  • HUmanEmber41st
    Azt már nem tanították a zsinagógában, h a nagytemplomukban őrizték az egész leszármazási táblázatokat, a családfákat?
    Amikor a rómaiak végre lerombolták, megsemmisítették az egész családfa-gyűjteményt. Így manapság az hazudja magát áronpapnak, aki akarja.
    Azt a sort sem olvasod pl Máté 27 nél:
    50. Jézus pedig ismét nagy fenszóval kiáltván, kiadá lelkét.
    51. És ímé a templom kárpítja fölétől aljáig ketté hasada; és a föld megindula, és a kősziklák megrepedezének;

Mi is történt? Igen, a nagytemplom kárpitja ketté hasadt. Feltárult a zsidóknak rendelt szentek-szentje, ahova a főrabbi léphetett be csak egyszer egy évben, mindenféle értelmetlen szertartások után. Röhej, h el is felejtették, hogyan is hívják a saját tömeggyilkosságra és ártatlan civilek legyilkolására buzdító kis istenkéjük nevét.
    Szétszakadt a függöny, ábrahám és a zsidók istene közötti szerződésnek vége.
    Építhetnek akármennyi templomot, verhetik a fejüket a siratófalba, hazudhatják gójok magukat áron vérének, az ő vallásuk akkor sem lesz többé hiteles. (szerintem soha nem is volt, ez az egész népirtás-kiválasztottsági komplexus vallás inkább egy technikai civilizáció beavatkozásának tűnik)
    Hogy mennyire nem érvényes az a bizonyos ószövetség, megkérdezném, vajon ama bizonyos frigynek hol van a ládája? Hol van ama összetört kőtábla, amire még a tömeggyilkos istenkéjük gravíroztatta bele a parancsolatjait?
  • Montanosz
    Jézus mint Bárány:
    Ézsaiás 53,7 1péter 1,19
    húsvéti Bárány (páska)
    1kor 5,7 1péter 1,19
    Isten Báránya
    János 1,29.36
    és mint megöletett Bárány
    jelenések 5,12 13,8

én mindenkit arra biztatok hogy igenis ragadja meg a természetfelettit, hisz minden ember ösztönösen vonzódik egy felette álló világhoz.
    de akkor olyat válasszunk akit meg is tudunk tapasztalni - fizikai valójában. én sem követném jézust ha nem adott volna nagyszerű dolgokat,
    gyógyuláson keresztül anyagi áldásig.
    ha csak annyi lenne hogy elmész hétvégén templomba aztán beugrasz egy sörre, akkor tényleg ***rt sem ér az egész(((
    beteg vagy? tolószékhez vagy kötve? pénz kell hogy ellásd a családod?
    vak vagy? testi hibás vagy? kérj gyógyulást vagy segítséget anyagi gondodban.
    jézus mindezeket elhordozta a kereszten, de ha nem jól kéritek, vagy nem is kéritek egyáltalán, akkor nem is kapjátok meg....
  • Montanosz
    különben is: én az életmódomban is követem Mesterem tanítását, ez meg is látszik mert nem titokban, suba alatt zajlik.
    de rólad elmondható ez? követed a parthus jézus tanítását?
    erről ugyan egy szót nem szóltál hogy mit hírdett, vagy mi az emberek javulására szolgáló ezsme futtatása...
    látják a szomszédok az életed hogy ez az ember megváltozott?
    nyilván nem.....
    De akkor mit hírdetsz?
    mondj már valami szöveget a parthus jézustól ami fel kelltheti figyelmem!
  • Montanosz
    tévedsz már megint és kiforgatod érvek helyett a szavakat!

nem én vizionálok és nem a bibliával ellenkezőt gondolóra.
    hanem azt írtam hogy akim ilyet tesz hogy a Isten által kijelentett beszédet összekeveri más kultuszokkal arra milyen sors járja"
    Ezt maguk okozzák,semmi köze jézushoz,ezt is leírtam már többször.
    Ő csak elmondta mi történik ha a szabályokat áthágod.
    miért ha embert ölsz és elkapnak nem vonatkoznak rád a törvények? de igen, hiába hajtogatod hogy te ártatlan vagy,tetted és beszáded már elég bizonyíték itt a fórumon is Isten számára.
    Megítélésedkor pontosan visszafogják ezeket olvasni számodra!

Jósnak is egy a vége: ugyanis a jós okkult praktikákkal, idézéssel, szertartásokkal próbálja a szellemvilágból kicsikarni a választ.
    Én próféciákról beszélek amiket a szent Szellem, jézus szelleme jelentett ki emberek által.
    Illés és a többi varázsló esetére gondolj: illész meghallgatta az Úr, de a hamis istenek nem tudták meggyújtani a száraz, még csak nem is vizes fát!
    A kettő nem egy, egyikben Isten használja az embert amásikban maga az ember használ módszereket.
    Ezek szerint arról hogy két különböző dologról van szó. megint csak általad próbált összemosás adódik....

nem vagyok kirekesztő: ez már megint személyeskedés!
    én az Úr szavait idézem és álláspontját. te csak a magad okoskodását.
    Én nem kényszerítem rád igazam: azt hiszel és azt mondasz amit akarsz.
    De arra fell kell emelni a szót amikor az Urat bemocskolod, és hamis tanításokat adsz a szájába.
    Erre különben utasította is a mi Főpapunk, minket, szolgálótársait, Isten örököseit.

Ha antiszemita gondolatokat sugárzól,akkor az antiszemitizmus.
    Ha bálványozol és szent tárgyként tisztelsz egy kopott aranydarabot akkor bálbányimádó vagy!
    Ezt nem én mondom: a saját szavaid, hisz sugárzik belőle valamiféle nyálcsorgató ragaszkodás a korona iránt(((
    Biblia pontosan leírja cselekedeted.

. „Mit mondok tehát? Hogy a bálvány valami, vagy hogy a bálványáldozat valami? Sőt, hogy amit a nemzetek áldoznak, démonoknak áldozzák, és nem Istennek; nem akarom pedig, hogy ti a démonokkal legyetek közösségben.” (1Kor 10:19–20)
    „Idegenekkel ingerelték, bálványokkal] bosszantották. Démonoknak áldoztak, nem Istennek…” (5Móz 32:16–17)

ja és kapásból áthágod a tízparancsolatot:

Ne készíts magadnak szobrot, és semmilyen képmást arról ami fenn az egekben, lenn a földön, vagy a vizekben, a föld alatt van, ne hajolj meg előttük és ne szolgáld őket!

szerintem te a koronát szentként bálványozod!

• Anaid
    Nem akarok belevaúzni, de valahol a Bibliában ír az ítéletnapról, mely szerint ha az Emberfia visszatér szétválogatja az embereket: jobbjára a bárányokat (jókat) baljára a kecskéket (rosszakat) stb...A zárójelben írtak csak leegyszerűsített megfogalmazás.
    Ez alapján Jézus is nevezhető báránynak nem?
  • Montanosz
    úgy kérlek szépen, hogy mivel töriből nem jeleskedsz, elmagyarázom:
    a huszita tesók baranyából vándoroltak ki a 1430-as évek után moldovába az üldöztetések előtt. ők fordították le teljesen először a bibliát magyarra. ezért hívják huszita bibliának, nem azért mert cseh)))
    ők próbálták visszaadni magyarban a szellenet szóval.
    károlyi jóval később élt pár száz évvel, és nem állt rendelkezésére e fordítás segédeszközként. és gondolom nem akarsz te sem szenté avatni a fing szót modern fordításban, amit manapság a szellentés szó értelme))
  • Montanosz
    solt!

parthusok nem éltek a zsidók mellett.
    mondj egy történelmi nevet( hadvezért vagy államférfit - tehát akinek a neve fenn kellett maradnia,m és aki a zsidókkal bármely kapcsolatban volt)
    maguk a partusok még a bibliában is szerepelnek, csak éppen nem olvados, így gőzöd sincs róla.
    "...Akkor hogyan hallhatja őket mindegyikünk a maga anyanyelvén: pártusok, médek és elámiták, és akik Mezopotámiában laknak, vagy Júdeában és Kappadóciában, Pontuszban és Ázsiában, ..."
    nahát)) épp amikor megkapták a nyelvekenszólást a tesók)))

pontosan: ragaszkodok a bibliához, az legalább önmagát igazolja, igazolja az emberiség történelme - elég csak a híradót bekapcsolnom.
    igazolja maga a természet, katasztrófák. darwinizmus által nem meg magyarázható létformák. hangyák,méhek vagy akár a harkály, amik speciális életformájuk nem alakulhatott ki evolúció vagy véletlen által.
    Te szavadat természeti és történelmi folyamatok,megtörténések nem igazolják.
    Nem!
    Úgy beszélek mint jézus: te mondád hogy ő tanítását elfogadod, ezért írtam hogy mindazokat amiket te felhoztál ő elítélte és kijelentette hogy nem a BÜNTETÉSE, ahogy te állandóan félre értelmezed! Hanem a KÖVETKEZMÉNYE a halál.
    Példázatban mondom neked talán úgy megérted))
    Azaz ha ezen világot működtető szabályokat áthágod, leugrasz egy 100 méteres szikláról, akkor kampec, nem fogsz ott lebegni vagy röpködni (kivéve simon mágust de ő is belehalt az okoskodásába: éhen halt egy kőkamrába bezárva).
    Így van ez a szellemi tevékenységgel is: valami a halálod okozhatja.

mit akarsz a szenkoronától?
    jó érzésű ember még rá sem gondol arra a tárgyra ami annyi szenvedést okozott a magyar népnek, élősködő és elmebeteg királyokat képvisel akik ezerszámra hajtották népünket a háborúk vágóhídjára, azt a szellemiséget képviseli amivel ezrek 2000 éven át nyomorban és zsarnokságban, kifosztva és kizsákmányolva - tartottak magyarok millióit.
    jó érzésű ember és aki demokrata, - aki fontosnak tartja a köztársasági eszményt amiért 1956-ban ezrek, 1948-ban még több ezrek áldozták életúket, - legfeljebb avitt műtárgynak tartja!
    ezek szerint nnem vagy demokrata és köztársaságpárti!

még a szenkoronát sem láttad, és róla beszélsz))
    te tényleg nem semmi vagy, legalább nekem könyvem van róla, de tudod mit?
    mutasd meg pált mondjuk!

ugyanis semmiféle emlékünk nem maradt róla hogy nézett ki pál vagy péter.
    ezért érdekesnek tartom hogy te egyedül a több milliárd emberből pontos leírást tudsz adni róluk!
    kérlek tedd meg nekem és világosíts fel, sűrű volt pál szemöldöke? vagy inkább kecsess és frissen stuccolva? és a koronán levő csávókon miért nincs szakáll? és mi az a köröcske ott a fejükön? csak nem holmi rasta frizura...

Az ijesztő ahogy te beszélsz!
    kossuth tériekről azt mondtad hogy csak pár hőbörgő volt akik a rendesen viselkedő tömegben hangoskodtak, ezért nem szabad a több ezres tömeget velük összemosni.
    nyilván így volt ez a hébereknél is, a több ezres tömegben voltak a hangadók, mindenki más egyszerűen mint a birka, vagy azt sem tudva miről van szó heccből követte a csőcseléket. a többiek meg úgy viselkedtek mint a magxarok,békésen felvonultak.
    most vagy akkor állítottál valótlant amikor a kossuth-téri emberekre hivatkoztál,vagy akkor csaltad meg a szavad amikor a héberekről beszélsz, hisz ők is csak úgy viselkedtek mint a magyarok hasonló helyzetben. döntsd el mikor mondtál igazat, mert akkor tudjuk mikor nem mondasz , szintén igazat!

jézust római katonák kínozták meg, feszítették meg, nem kövel dobálták agyon. illenék tudni))
    "...Kigúnyolták a katonák is, odamentek hozzá, ecetet vittek neki...Amikor a százados látta, ami történt, dicsőítette Istent, és így szólt: "Ez az ember valóban igaz volt..."
    ja hogy még a kivezényelt római tiszt is megtért, jah)))

• Anaid
    Itt is egy jóslat érdekességként...(olvasd össze az általad belinkelttel, érdekes lesz!)
  • css
    Hú, nem is szólok közbe a kettőtök közötti vitában, nehogy megzavarjam. Így jó és így szép. Öröm olvasni. :))
  • css
    Hmm. Nekem ilyenhez nem kell sem Jézus, sem Isten, sem szellem. Elég, ha kint vagyok a természetben, vagy csak simán leülök egy fa alá, és nézelődök.
    De tájképek esetén is előjöhet. Vagy zenehallgatáskor. Néha úszás után. Vagy csak úgy, magától, változó okokból.
  • css
    Érdekes egy meglátás.Nekem a szellemi részem akkor még nem aktivizálódott. ... Meg igen erős a gyanúm, hogy nem is fog soha. Nekem így is jó. ;)

"de megtérés után néha egész éjszakákon nem bírtam aludni annyira izgatot voltam az átélt élmények miatt, egész éjjel a bibliát olvastam,..miközben még a führer képe a falon lógott mert elfelejtettem levenni))))"
    Fura. Nekem egyik képe sincs kint, és nem is volt soha. Nem szeretek másokat követni. Jobb szeretem a magam útját járni.
    De hát az emberek különbözőek.
  • Solt
    Jézusra hivatkozol, a szeretet küldöttére, és közben folyamatosan a halált vizionálod annak aki mást gondol, mint ami a bibliában van! Ne már...

Én is tudok neked jóslatot, ami folyamatosan válik valóra...

Ettől függetlenül, engem nem érdekel a hited, nem zavar, hogy te abban hiszel, amit ide írsz! A Te dolgod! Engem az zavar, hogy kötelező érvényűnek tekinted!

Jézussal példálózol, miközben kirekesztő vagy! Hogy fér ez össze?

Higgy abban, amiben szeretnél, én is ezt teszem. Csak amit hiszel, az ne legyen kötelező... ne kelljen az antiszemita, és a bálványimádó után a halál szavakat olvasnom...

Nekem eszembe nem jutna másra kényszeríteni azt amiben én hiszek... főleg nem a halált emlegetni...
  • Solt
    "károlyi idejében a amgyarban nem volt erre két különböző szó, próbálkozás igen: a huszita magyarok bibliája szellenet szóval adta vissza. károlyi lélek szóval adja vissza mindkettőt."

Most ezek után, hogy vegyelek komolyan? Alig telt el pár perc... :(
  • Solt
    Az a különbség kettőnk közt, hogy amíg én ismerem azt amiről te beszélsz, addig te meghallgatni sem vagy hajlandó amit én mondok!

Ha olyan kerül szóba, ami a fülednek nem kedves, akkor az antiszemitizmus, bálványimádás, stb...

Konkrétan ott éltek a zsidók mellett, Pártusoknak hívták őket! Ezt kb. 20x tárgyaltuk! De nem baj, kezdem megszokni, hogy te is csak a provokátort játszod...

Ha továbbra sem vagy hajlandó felemelni a fejed a bibliából, akkor nincs miről beszélni! Kőbe vésted a vélt tudásod! Jézusra hivatkozol egyfolytában, holott Ő pont ezt a kőbevésett "tudást" jött megváltoztatni...

Úgy beszélsz, ahogy az inkvizíciós papok tehették! Bálványimádó, kárhozat, halál! Pusztuljon! Mit mond? Kit érdekel, nincs benne a bibliában, pusztuljon! Gondolkozz el ezen egy picit... Pont az általad vázolt gondolkodásmód vezetett emberek millióinak halálához!

A Szent Korona emlegetését bálványimádással vádolni, már minden eszembe jutó kulturált formátumot meghalad, tehát nem írok inkább semmit. Így emlékezetből mondanék pár szereplőt róla:

Pál, Péter, András, Fülöp, Jézus... ha ez neked bálványimádás, akkor a redőny itt fut le.

Amit a pedig művészeti példának említettem, az fizikai tény! Nem olyan távoli múltban még ez alapján készítettek szobrokat! Ezen logika alapján vannak fej, mell, illetve egész alakos szobrok...

Ez a pilátusi példa pedig tipikus zsidó vallás béli mentalitás! Olyan mint a kövezés! Ki ölt? A kő, én csak eldobtam igaz? Pilátus választotta Jézust Barabás helyett igaz? Az ott lévő zsidók csak arra sétáltak igaz? Még a végén kiderül, hogy Jézus magát feszítette meg...

Ijesztő ahogy beszélsz... még szerencse, hogy nincs már keresztes sereg...
  • Montanosz
    Solt!

állandóan kétségbe vonod amit írok, nem zavar téged hogy az emberiség történelme, és az üdvtörténelem is mondatról mondatra, vesszőröl vesszőre úgy halad ahogy a biblia leírja.
    Csak az utóbbi napok eseményei bizonyságképp szolgálnak szavaimnak.
    Írtam hogy a próféták megjövendőlték a római hatalom által való szétszórattatás utáni összegyűjtéskor való templom építését.
    Az internetes honlapjukon már megis nézhető az Ároni papság oktatásának folyamata, szolgálatukra való felkészítés.
    pár éve még nevethettél volna erre hogy ez csak betoldás a bibliába és nem fog valóra válni. most zajlik,vágod?
    na így mondom neked hogy nem sokára hozzákezdenek a templom építéséhez is, és ismét eggyel több prófécia válik valóra.
    szóval akár hogy is ágálsz, bárki fél órás utánjárás következtében, ha nem is jut hitre, de legalább arra rájön hogy mindezen próféciák valóra válnak, akár hogy erősködnek meg rugdaloznak az ilyenek akik mindezt próbálják el bagatelizálni.
    szóval: tutifix hogy nincs igazad, mert látom az állításaid ellenkezőjének valóra válását!!!

• Montanosz
    azt gondolsz amit akarsz.
    de nem úgy van.
    Inkább hiszek annak az Itennek aki halottakat támaszt fel és meggyógyít embereket, mint neked aki az égvilágon nem adott semmit,sem nekem,sem az emberiséggnek.

• Montanosz
    el sem olvasod amit írok:
    írtam: huszita biblia: szellenet=szellem fordításban jelent meg.
  • Montanosz
    pogányként ebben az esetben a bálványimádó vallások szertartásairól beszéltem, mint Isten igazi tiszteletének halvény és eltorzult hasonmásáról.
    következménye: kárhozat és halál

attól hogy megemlékezem május elsejéről még nem vagyok komcsi, csak nagyra becsülöm a munkásság erőfeszítéseit életkörülményei javítására, például))
    természetesen minden népnek voltak ünnepei, az nem jelenti azt hogy keresztény előjáték)))

ezután folytatod némi bálványimádó eszmefuttatással, és nem tartod zavarónak hogy jézus színrelépésekor már hírük sem volt a szzkítáknak.
    keresztény szkítákról meg véggképp nem hallani.
    biblia szemszögéből amit írsz Istenellenes és bálványimádás.
    idézem: maga a FÉNY, Jézus! ,vagy A szkíta népeknél a nap, az ATYA Isten jelképe! Ez nem a Bibliai Jézus és nem a Bibliai Atya. Ők határozottan elvetik ezt, és a bálványimádás következményeként a kárhozatot, és bálványimádó nevének kitörlését az Élet Könyvéből - helyezik kilátásba.
    Jézus kijelentette hogy vannak más Jézusok és más istenek, de ezek hamisak.

Szent korona ilyetén emlegetése,mintha holmi spirituális jelentősége lenne bálványimádás.

Tűzugrás ott divat ahol akar, én csak példának hoztam fel. Használata tiltott a biblia szerint, mint az általam említett tetoválás is, ugyanis mindkettő okkult praktika a szellemvilág elérésére és felhasználására.

már megint, redszeresen amúgy, nem mondasz igazat!
    Jézust nem a zsidók hanem Pilátus végeztette ki!
    Ezt maga Pilátus levelében is olvashatod.Tanulj már egy kis történelmet.
    bár szerintem szándékosan csúsztatsz.

Könyörgök! olvasd már el egyszer amiről írsz!
    amit te nem értesz: mert az angyalok teljesen tisztának és bűn nélkülinek találták jézus vérét. Ugyanis az élet a vérben van!

az ószövetségi bárány, és például a szemöldökfára kent vér volt az előképe jézus áldozatának. ahol ezt egyiptomban megtették a zsidók ott nem aratot a halál angyala. az egyiptomiak nem tették meg mert nem hittek, gameover is lett nekik.

valamint pont azt csinálod amit nem szabad, és a zsidók is megtették, ezért büntetés alá kerültek: a valódi istentiszteletet kevered emberi vallásos maszlaggal, okkult és bálványimádó tanításokkal, hamis vallásokkal és eretnek tanokkal.

a maniechus tanítások teljesen idegenek a biblia kijelentésektől, ennélfogva eretnek és elferdített eszmék, emberi kitalált tanítások.
    Ezektől nem leszel jobb ember, nem lesz bűnbocsánatod: ilyet hol mond a te pathus jézusod.
    A párthus jézus nem halt meg érted!
    Felesleges engem győzködnöd ezen dolgokról. Teljesen értéktelen számomra. És az hogy összezutyulsz mindenféle vallást meg filozófiát, teljesen értéktelen!
    Mutass már egyetlen embert akit a parthus jézus feltámasztott?
    Kinek a szenvedésén könyörült meg? És kivel osztotta meg szellemét?
    Bennem Jézus Szelleme van, Ő pedig bizonyságot tesz az Igazságról nekem.
    Jézus szolgáló polgártársa vagyok, örököse vele együtt a királyságnak.
    Vele együtt nemzeteket és bukott angyalokat fogok ítélni, örökké élek.
    Ezzel te mivel tudsz versenyezni? Ha haszonleső ember lennék,akkor is többet kapnék az úrtól mint amit te adhatsz nekem.
    De nem is kínáltál semmmivel, ezzell is bizonyítva hogy szavaid porból lettek és első menybéli fuvalatra összedőlnek kiüresedett porhüvelyként!

szóval shalom!

• Solt
    Maradjunk annyiban, hogy latin betűkkel írt magyar szövegben nem volt ilyen szavunk! Remélem nem gondolod komolyan, hogy a XVI. század végén a magyarságnak nincs szava a szellemre, a lélekre, és a szentre?

Már a művészetben is jelen volt a három rétű emberábrázolás! Övvonaltól lefelé testiség, a nyak és az övvonal közt a lelkiség, a nyakvonal felett pedig a szellemiség volt ábrázolva! Ez már a Magyar Szent Koronán is így van! Az meg igencsak a XVI. század előtt készült! Ne feledkezzünk el arról, hogy van egy rovásírásunk, aminek az emlékeit folyamatosan irtották...

Mellesleg lehet, hogy a Te szellemiséged a köldököd körül van, de azért az enyém hadd legyen a nyakam felett! Az én lelkem pedig ott van, ahol léle(k)gzet veszek! Úgy érzem jobb helyen van a lelkem a szívem közelében, nem pedig a nemi szervem közelében! :)

Bár, ha megnézzük, a mai világ kétség kívül a Te verziód alapján működik... egyelőre... remélem már nem sokáig! ;)
  • Solt
    Kérdeztem már, hogy ki a pogány szerinted... légy szíves tessék válaszolni.

Játssz el a gondolattal, hogy innen mentek oda azok az ünnepek... Sőt, a kereszténység egyes ünnepeinek előzménye kimutatható már a szkíta népeknél is.

Jézus születése a fényben leggyengébb napon történik, pontosan azért, hogy senki ne maradhasson sötétségben! Ő az egyetemes ( nem csak a "kiválasztottaké" ) megváltó! ( nem messiás ) A fényben leggyengébb napon megszületik a világ világossága, maga a FÉNY, Jézus!

A téli napforduló szó szerint a fény születése! Mi a fény forrása, ki lehet az atyja? Maga a nap! A szkíta népeknél a nap, az ATYA Isten jelképe! Vagyis már Jézus születése előtt is egy szkítának a téli napforduló, a fény születésének az ünnepe volt! Jézus születése tökéletesen illik ebbe a képbe! Megszületik maga a FÉNY, hogy a világ világosságaként, mindenkit megszabadítson a sötétségből!

Ez a kereszténység előtt is több ezer évvel már működő ünnepkör volt! Erről a fényfelszabadításról szól a manicheizmus is... ennek a programja van a Szent Koronában is.

Tehát úgy simul egybe Jézus születésének misztériuma a szkíta származék pártusok jóval régebbi ünnepivel, hogy se a zsidókról, se a germánokról még egy hang sem esett! Én elhiszem, hogy ez egy ószövetségen felnőtt embernek ez fáj, de ettől még érdemes lenne ezeket végig gondolni!

A tűzugrás, vagy éppen parázson járás, már akkor "divat" volt a sámánoknál, amikor Európa nyugati felének még a fürdőtál is idegen dolog volt! Abban az időben onnan ide maximum betegség jöhetett...

A pészah zsidó ünnep, az Egyiptomból való kivonulást ünneplik. Ezt egy bárányon át Jézus feltámadásához kötni, megint a logikai képtelenségek netovábbja nálam! Én még az életben nem hallottam azt a kifejezést, hogy Jézus a mi bárányunk! Olyat igen, hogy mi vagyunk a bárányok...

Kijöttek a zsidók, megszabadultak a rabszolgaságból, ünnep, éljen. PONT!

Húsvét, Jézus feltámadása, a keresztények legnagyobb ünnepe! Miután a zsidók keresztre feszítik, harmadik nap feltámad, ünnep, éljen. PONT!

De egyébként eredetileg ez zsidó ünnep. PONT!

Ez már tényleg az a kategória, amikor annyi érv marad, hogy, ha ez valakinek nem tetszik, akkor az antiszemita! Ha valakinek a két ünnep LÉNYEGE, a szabadság elnyerése, valamint a FELTÁMADÁS, egy báránnyal összeköthető, akkor annak én mondhatok bármit!

Már a lényegi résznél sántít valami! Hogy lehet egy halotti létből való FELTÁMADÁSNAK az előzménye, egy rabszolgaságból való kiszabadulás? És akkor azt még egy báránnyal kötik össze! Na ne... ha valakinek mindegy, hogy kiengedik a börtönből, vagy holtából feltámad, akkor annak legyen a saját hite szerint...

Ui.: Már linkeltem neked EZT, olvasd figyelmesen végig... tele van hivatkozással, csemege!
  • Montanosz
    nem vagyok teológus vagy valamiféle szellemi ember,guru.
    ha olvasol, csak azt tudom leírni ahogy én átélem a hitem Benne.
    lehet tévedek, de akkor ez volt a legnagyszerűbb "tévedésem" amiért örökké hálás leszek))
    szavakkal leírni, énekkel-fohásszal megközelítőleg sem tudom leírni mit érzek, akár most is 0.27 perckor.
    ezért is tünik merevnek hozzáállásom, hajlíthatalannak véleményem.
    egyszerűen jelez belül, valamiféle bizsergető érzéssel, olyan amikor nagyon,de nagyon örülsz valaminek..valóban csak a bibliai szó fejezi ki mit érzek: extázis.
  • Montanosz
    nem kell mert jól látod)))
    annyival egészíteném ki
    megtérés előtt
    lélek ha megcsalod az asszonyt, lélek ha ellenálsz a csábításnak, szellemi rész csak megtérés után aktivizálódik, így utána már öröm is vegyül ha ellenálsz a kisértésnek,csábításnnak.
    de mondhatjuk pongyolán hogy a jóért felel a szellemi rész.

mindkettő halhatatlan, összeforva a személyiségi jegyeiddel kerül istenhez.

úgy értsd hogy az hogy Isten képmására teremtettünk elsősorban nem külső jegyekre vonatkozik, hanem belsőre: te is képes vagy az önfeláldozásra(jézus), vagy túláradó szeretetre (gyermeked iránt)
    bűnbesés után ez sajna megromlott - szóval mendenkiben van, de megtérés után kel "életre".
    addig nem tudod szeretni jézust. de megtérés után néha egész éjszakákon nem bírtam aludni annyira izgatot voltam az átélt élmények miatt, egész éjjel a bibliát olvastam,..miközben még a führer képe a falon lógott mert elfelejtettem levenni))))
  • css
    "a lélek az emberi jellemet alkotja: féltékenység, düh,satöbbi..azaz lelki ember. a szellemi rész felel az Istenhez köthető dolgokért: vonzódás az Ige iránt, szeretett, tiszta szívből való öröm, jóság, önfeláldozás,satöbbi..azaz szellemi ember"
    Ezt nem értem. Úgy jön le, mintha a lélek lenne az, ami a "rosszért" felel, míg a szellem a "jóért".
    Írnál mindkettőre még példákat?
  • css
    ja, kaptam egyet húsvétra. Pedig még nem is locsolkodtam. Írígy vagy, mi? ;)