Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Solt
    Kérdeztem már, hogy ki a pogány szerinted... légy szíves tessék válaszolni.

Játssz el a gondolattal, hogy innen mentek oda azok az ünnepek... Sőt, a kereszténység egyes ünnepeinek előzménye kimutatható már a szkíta népeknél is.

Jézus születése a fényben leggyengébb napon történik, pontosan azért, hogy senki ne maradhasson sötétségben! Ő az egyetemes ( nem csak a "kiválasztottaké" ) megváltó! ( nem messiás ) A fényben leggyengébb napon megszületik a világ világossága, maga a FÉNY, Jézus!

A téli napforduló szó szerint a fény születése! Mi a fény forrása, ki lehet az atyja? Maga a nap! A szkíta népeknél a nap, az ATYA Isten jelképe! Vagyis már Jézus születése előtt is egy szkítának a téli napforduló, a fény születésének az ünnepe volt! Jézus születése tökéletesen illik ebbe a képbe! Megszületik maga a FÉNY, hogy a világ világosságaként, mindenkit megszabadítson a sötétségből!

Ez a kereszténység előtt is több ezer évvel már működő ünnepkör volt! Erről a fényfelszabadításról szól a manicheizmus is... ennek a programja van a Szent Koronában is.

Tehát úgy simul egybe Jézus születésének misztériuma a szkíta származék pártusok jóval régebbi ünnepivel, hogy se a zsidókról, se a germánokról még egy hang sem esett! Én elhiszem, hogy ez egy ószövetségen felnőtt embernek ez fáj, de ettől még érdemes lenne ezeket végig gondolni!

A tűzugrás, vagy éppen parázson járás, már akkor "divat" volt a sámánoknál, amikor Európa nyugati felének még a fürdőtál is idegen dolog volt! Abban az időben onnan ide maximum betegség jöhetett...

A pészah zsidó ünnep, az Egyiptomból való kivonulást ünneplik. Ezt egy bárányon át Jézus feltámadásához kötni, megint a logikai képtelenségek netovábbja nálam! Én még az életben nem hallottam azt a kifejezést, hogy Jézus a mi bárányunk! Olyat igen, hogy mi vagyunk a bárányok...

Kijöttek a zsidók, megszabadultak a rabszolgaságból, ünnep, éljen. PONT!

Húsvét, Jézus feltámadása, a keresztények legnagyobb ünnepe! Miután a zsidók keresztre feszítik, harmadik nap feltámad, ünnep, éljen. PONT!

De egyébként eredetileg ez zsidó ünnep. PONT!

Ez már tényleg az a kategória, amikor annyi érv marad, hogy, ha ez valakinek nem tetszik, akkor az antiszemita! Ha valakinek a két ünnep LÉNYEGE, a szabadság elnyerése, valamint a FELTÁMADÁS, egy báránnyal összeköthető, akkor annak én mondhatok bármit!

Már a lényegi résznél sántít valami! Hogy lehet egy halotti létből való FELTÁMADÁSNAK az előzménye, egy rabszolgaságból való kiszabadulás? És akkor azt még egy báránnyal kötik össze! Na ne... ha valakinek mindegy, hogy kiengedik a börtönből, vagy holtából feltámad, akkor annak legyen a saját hite szerint...

Ui.: Már linkeltem neked EZT, olvasd figyelmesen végig... tele van hivatkozással, csemege!