Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Solt
    Látom stílust váltunk, hát legyen! Csak ott leszek primitív, ahol te is!

"Tudnál mondani akárcsak egyetlen keresztény felekezetet (mondjuk ami legalább ezer fős), amely nem fogadja el az Ószövetséget? :)"

Manicheizmus, ma már nagyon csekély lélekszámú... régen világ vallás volt! Az Unitáriusok is hangsúlyozzák az ószövetség és újszövetség közti lényegi ellentmondásokat!

"Lásd az egyik kérdésem, a biblia megváltoztatásával kapcsolatban."

Lásd rá a válaszom!

"Most nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek. Te tényleg nem tudsz írott szöveget értelmezni. Így most ezt a választ kihagyom."

Te viszont pökhendi módon tudsz mást hülyének nézni, miközben a vélt tudásod egy féllábú óriás!

"Mintha említetted volna a táltosi vagy milyen mivoltodat. Vagy tévednék?"

A szöveg értelmezés igaz? Olvasd át újra azokat a szövegkörnyezeteket, aztán megkapod a választ...

"Te tényleg sötét vagy. :) Idézek tőled:
    "ebbe beleértendő az az ortodox zsidó is, aki nem tekinti Jézust messiásnak!"
    Te tudsz olyan zsidóról, amelyik Jézust messiásnak tekinti? mert ha nem, akkor mire fel emelted ki azt, hogy "az az ortodox zsidó is"? Van másmiylen is? :))"

Te meg bunkó! Olyan zsidóról tudok, aki rendre hangsúlyozza, hogy a zsidó vallás a kereszténység alapja, illetve folyamatosan azt hajtogatja, hogy Jézus zsidó volt! Az ortodox kiemelés hangsúlyozás volt, az "is" pedig az előtte felsoroltak miatt van ott, mivel nem egyedül az ortodox zsidókról volt szó!

"Úgy, ahogy azt leírtam, és ahogy azt az elborult kis agysejtjeiddel nem voltál képes megérteni. De nem baj. :)"

Még szerencse, hogy nem attól hülye, vagy értelmes valaki, hogy te minek tekinted! Ismétlem, nézz utána az antiszemita szónak, de jó alaposan! Majd ha ez megvan, akkor próbáld meg megérteni, hogy azt próbáltam hangsúlyozni, hogy az említett egyház mindenkit irtott aki nem hozzá tartozott, vagy mást mondott mint ő! Na most, ha valaki megöl, keresztényt, zsidót, arabot, boszorkányt, akkor az nem antiszemita, hanem tömeggyilkos te szerencsétlen...

"Fanatikusan hiszel a magyar-szkíta-hun-pártus-sumér-stb. nézetben. Fanatikusan hiszed, hogy a keresztények nem a zsidóktól erednek. Fanatikusan antikkommunista vagy. Elég? :)"

Fanatikusan? Fanatizmus az, ha érdekel a téma, és bizonyítottabbnak látom mint a finnugor eredetet? A fanatizmusnak is nézz utána!

"Hol is írtam, hogy igaznak tartom a finnugor elméletet? Ha nem hozol idézetet, egyértelművé válik, hogy vagy hazudsz, vagy nem tudsz szöveget értelmezni.
    Várom. :)"

De ismerős... konkrétan nem írtad, de amikor szóba hoztam, hülyének néztél, hogy tagadom! Ez nem annak a bizonyítéka, hogy te marhára megvetnéd... ha jól emlékszem szokás szerint röhögtél is az idézett honlapokon!

"Ha cáfolnád, hogy miért nem az, jólesne. :)"

Nagyon egyszerű, mert a véleményem szerint Jézus nem volt zsidó, a tanításai pedig teljes mértékben ellentmondanak az ószövetségnek! A zsidó vallásnak meg főleg...