Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Solt #1141 Nem tudok mit kezdeni veled! Egyszerűen nem értjük egymást... teljesen más nyelvet beszélünk...
A köze lenne az ószövetséghez, és a tanított-e belőle közt van egy halvány kis különbség!
Milyen szavahihető tanú kell a szavaimra? A te szavaidra ugyan ki a szavahihető? Mondjuk a niceai zsinat babrálói? Különben is mi alapján nevezed szava hihetetlennek azokat akiket én eddig linkeltem? Ja igen, antiszemiták! Ez a magyarázat mindenre... már megszoktam...
Hányszor kifejtettem már, hogy mi alapján az az ÉN SAJÁT SZUBJEKTÍV VÉLEMÉNYEM, hogy Jézus TANÍTÁSAI, gyökeresen ellentétesek az ószövetséggel! ENNEK alapján, logikai képtelenségnek tartom, hogy egy ISTEN AZ Ő EDDIGI TANÍTÁSITÓL GYÖKERESEN ELTÉRŐ TANÍTÁSOKKAL KÜLDJE FIÁT A NÉPE KÖZÉ!
Ezen logika mentén az újszövetség összekötése az ószövetséggel azt feltételezi, hogy az ATYA ISTEN, egy tollvonással áthúzta eddigi tevékenységét, majd szólt a népének, hogy srácok, sztornó... eddig hülyeséget beszéltem, Jézusé a frankó...
Vagy Jézus felejtette el útközben, hogy az ATYA ISTEN mit mondott neki! Fiam, mond meg a srácoknak, hogy aki nem közülük való, azt nyugodtan eltaposhatják, erre Jézus már azt mondja nekik, hogy SZERESSETEK MINDENKIT!
Kettőjük közül melyik volt a hülye? Mert az újszövetség rácsúsztatása az ószövetségre azt feltételezi, hogy kettőjük közül valaki szenilis volt!
Elismert szakemberek szerinted! Szerintem meg mindenkit meg kell hallgatni, és az úgynevezett tudománytalan nem szakemberek pedig bizony mondanak olyanokat, amik bizony áthúzzák ezeknek az elismert szakembereknek a szavait! Csak ilyenkor te antiszemita veszély riadót visítasz a vakvilágba...
Csak az elmúlt pár órában többször bebizonyosodott, hogy el sem olvasod amit linkelek, vagy amit korábban már linkeltem neked! Az antiszemita, meg nem szakember, stb... olvasd el, gondold át amit mond... nézz utána...
Te fújod a magadét mint a pereces, én 100. stílusban próbálom megértetni veled, hogy mi alapján született a véleményem, de te nem vagy hajlandó tudomást venni róla... mintha nem is értenéd, vagy nem tudom...
Így csak raboljuk egymás idejét!