Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
css #1134 "A kereszténységnek nem a Biblia az alapja, hanem Jézus tanításai!"
Tudnál mondani akárcsak egyetlen keresztény felekezetet (mondjuk ami legalább ezer fős), amely nem fogadja el az Ószövetséget? :)
"az árulás miatt eleve kétellyel fogadom minden szavát"
Lásd az egyik kérdésem, a biblia megváltoztatásával kapcsolatban.
"Én forrásokat emlegettem, ráadásul csak olyanokat, amik több oldalról is egy irányba mutatnak"
Az említettől eltekintve Júdás evangéliuma is ugyanarra mutat, mint a többi.
"Hogy ismeretlen lenne előttem a Szkíták munkássága?"
Most nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek. Te tényleg nem tudsz írott szöveget értelmezni. Így most ezt a választ kihagyom.
"Vallási fanatizmus nálam? Ez egy igazi gyöngyszem! Istenem... mégis milyen vallás irányába érzed ezt a hatalma fanatizmusomat? Hmmm?"
Mintha említetted volna a táltosi vagy milyen mivoltodat. Vagy tévednék?
"Egy büdös szóval nem mondtam, hogy bármely zsidó elfogadja Jézust messiásnak! Egyszerűen csak leírtam, hogy a zsidó-keresztények irtották az ortodox zsidókat is!"
Te tényleg sötét vagy. :) Idézek tőled:
"ebbe beleértendő az az ortodox zsidó is, aki nem tekinti Jézust messiásnak!"
Te tudsz olyan zsidóról, amelyik Jézust messiásnak tekinti? mert ha nem, akkor mire fel emelted ki azt, hogy "az az ortodox zsidó is"? Van másmiylen is? :))
"Mellesleg egy zsidó vallás alapú egyház, hogy lehet antiszemita?"
Úgy, ahogy azt leírtam, és ahogy azt az elborult kis agysejtjeiddel nem voltál képes megérteni. De nem baj. :)
"Ha annyira fanatikusnak tekintesz, ugyan magyarázd már el nekem, hogy minek az irányába vagyok fanatikus? Nagyon érdekelne..."
Fanatikusan hiszel a magyar-szkíta-hun-pártus-sumér-stb. nézetben. Fanatikusan hiszed, hogy a keresztények nem a zsidóktól erednek. Fanatikusan antikkommunista vagy. Elég? :)
"Finnugor elmélet"
Hol is írtam, hogy igaznak tartom a finnugor elméletet? Ha nem hozol idézetet, egyértelművé válik, hogy vagy hazudsz, vagy nem tudsz szöveget értelmezni.
Várom. :)
"zsidó alapú kereszténység"
Ha cáfolnád, hogy miért nem az, jólesne. :)
"esetleg párt tag nem vagy"
Ááá, jön már a mélymagyar "mindenkirohadtzsidókommunistaakinemúgygondolkodikmintén" féle felfogás.
És még a keresztényekre mondom sokszor, hogy kirekesztőek... :))