Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Montanosz
    az okkult dolgot okkultnak hívják. miért te minek nevezed azon jelképeket amelyek mondjuk démonhitűek?
    nem kell keletre menni, a rómaiak és a görögök is így nevezték vallásukat. nem néztél még egyetlen ákos almbumot sem csak belinkeled ami neked jól jön, minden értelem nélkül? a jelek című album, na? láthatod a borítóján is. arról nem is szólva szerintem tuti hogy van ákoson valami tetoválás.

persze hogy van eltérés a fordítás között!! még károlyi nyelvezete is elég érthetetlen a mai embernek! nekem is van több, szám szerint 4 különböző nyelvű biblia. érdekes hogy értelmezésben és jelentésben azonosak. te hányat olvastál már életedben?
    de nem kell menned sehova, íme HÁROM különböző fordítás:

Szent Pál akadémia:
    "...Ha pedig (lelki)kárt okozott neked, vagy tartozása van, írd az én számlámra. Én,Pál, saját kezűleg írtam ezt, én fogom megfizetni.."

székely modern fordítás:
    "..Ha pedig valamivel megbántott vagy tartozik, azt nekem számítsd fel. Én, Pál, saját kezemmel írom ezt, megadom neked!.."

károlyi:
    "...Ha pedig valamit vétett ellened, avagy adós, ezt nekem róvd fel. Én Pál írtam az én kezemmel, én megfizetem..."

és egy angol magyarázó biblia hogy biztosak legyünk az igazságban:
    "...If he hath wronged thee, or oweth thee aught, put that on my account; I Paul have written it with my own hand I will repay it..."

legfeljebb abban tér el egymástól hogy egyiknek modernebb a nyelvezete de értelmezésben nem! pedig itt megint ok-sok év a különbség károlyi és a mostani fordítások között.

elmondanád már milyen egyházról beszélsz amely saját íze szerint alakítja ? mert jelenleg van a világon csak keresztény egyház vagy 15 000, aztán keresztény színezetű mint a mormonok, meg egy rakat más felekezett. melyik hamísította meg a bibliát amit át vett a maradék 14999 felekezett? csak nem a bűvős katolikus egyház)))

látom szorgalmasan linkeled ami neked tetsző!
    ezt hívják szövegkörnyezetből való kiragadásnak!!!
    nézzük csak a sztorit valójában)))

"..Hanem oltáraikat rontsátok el, törjétek össze bálványaikat, és vágjátok ki berkeiket...."
    ja miért is?
    "..Mert eltérítik fiaidat tőlem, és más isteneknek fognak szolgálni. Akkor pedig haragra gerjed ellenetek az ÚR, és hamar kipusztít benneteket..."
    szóval épp vádlásod ellenképp, nem tették meg a zsidók amiket az Úr parancsolt nekik és nem irtották ki a népeket.
    ennek a bűne miatt kerültek a babilóniai fogságba is.

amúgy be is linkelted a válasz egy részét. tudni illik ezek a népek moloch nevű istent imádtak amivel együtt járt a gyermekáldozat is.
    de természetesen sokkal romlottabb nép volt még a mai világban edzett fülünknek is.
    Arról nem is szólva hogy a saját linkelésed sem olvasod el. ezek a népek
    elfoglalták a zsidók számára az ÚR által fenntartott földet, és bizony szépszerével nem akartak elmenni.

5mózes,8: " Íme, én elétek tártam ezt a földet. Menjetek hát, és vegyétek birtokba azt a földet, amelyről megesküdött az ÚR atyáitoknak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy nekik és utódaiknak adja..."

kár hogy sose linkeled ami neked nem tetsző)))

bár tegnap teljesen elvakultan tagadtad még a magyar történelmet is. azt állítottad hogy magyarok soha nem támadtak idegen földre, ami nonszensz és teljes tudatlanságra vall.
    amúgy a honfoglalás szót hallottad már? nyilván nem mert akkor olvashatod a zsidó nép honfoglalását. magyaroknak lehet de zsidók nem mi? köszönjük a pártatlan ítélkezést mein führerem))

amúgy remélem mindenki észrevette hogy solt tagadja az ószövetséget, de ha vádaskodni kell és acsarogni akkor persze hogy onnan idéz..göc-göc!