Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Solt #1054 1. A kereszténységnek nem a Biblia az alapja, hanem Jézus tanításai! A kettő nem ugyanaz, még akkor sem, ha ezt a katolikus egyház szeretné elhitetni velünk! Ha ezeknek a hátterét nem ismered, nem nézel utána, valamint az egyéb hozzászólásaimban vázolt ellentmondásoknak nem nézel utána, akkor én sem segíthetek! A kereszténységnek nem a zsidó vallás az alapja! A zsidó vallás, a katolikus vallásnak az alapja... olyan is mindkettő...
2. Én értem, hogy alátámasztásnak szántad, csak azt nem értem, hogy amikor te nem értesz engem, akkor miért engem ér a vád, hogy nem értelek téged... ráadásul megint ugye a jól ismert vigyorgás közepette!
Ettől függetlenül, én akkor sem tekintem Judás evangéliumát hitelesnek, ha az én mondandómat támasztja alá... az árulás miatt eleve kétellyel fogadom minden szavát... akkor lennék hajlandó mérlegelni, ha több más forrás ezt alátámasztaná!
Kik azok a Szkíta írók, akiket én hitelesnek tekintek? Én forrásokat emlegettem, ráadásul csak olyanokat, amik több oldalról is egy irányba mutatnak... neked is linkeltem pár régebbi írásomat, tájékozódhatsz belőle, hogy mi alapján alakult ki a véleményem!
Hogy ismeretlen lenne előttem a Szkíták munkássága? Biztos van amiről nem tudok, vagy hiányos az ismeretem, de elhiheted nekem, hogy nem hivatalos oktatás emlőjéből szívtam ki azt, ami úgy az elmúlt 5-6 év folyamán rám ragadt... pár száz órányi előadást végig hallgattam, és pár ezer oldalt elolvastam a témát illetően!
Ez az előítéletes vád olyan kis bugyuta... akkor szokott ez jönni, amikor érv nincs...
Vallási fanatizmus nálam? Ez egy igazi gyöngyszem! Istenem... mégis milyen vallás irányába érzed ezt a hatalma fanatizmusomat? Hmmm?
Az NG-n 2008. decemberében 3 órás reklám nélküli "műsor" volt Judás evangéliumáról...
":DDDDD Mondj már légyszi akárcsak egyetlen zsidó vallásút is, aki Jézust elfogadja messiásnak! :DDDDD
Na, komolyan, ez volt a nap poénja! :DDD LOL"
Annyira visszataszító, hogy valamit nem értesz, és még te nézed hülyének a másikat! Egy büdös szóval nem mondtam, hogy bármely zsidó elfogadja Jézust messiásnak! Egyszerűen csak leírtam, hogy a zsidó-keresztények irtották az ortodox zsidókat is!
Tudod mit jelent az antiszemita? Nézz utána kérlek, mert úgy látom alapvető fogalom zavarban szenvedsz! Mellesleg egy zsidó vallás alapú egyház, hogy lehet antiszemita? Pont arra szerettem volna reflektálni, hogy magukat tekintik kizárólagosnak! Mindig az aktuális vélt, vagy valós ellenfelet próbálják eltüntetni... hol a manicheizmus, hol az iszlám, hol a zsidók... ennyi! Próbálj meg a röhögés helyett gondolkozni néha, mert te kezdesz nevetségessé válni...
Ha annyira fanatikusnak tekintesz, ugyan magyarázd már el nekem, hogy minek az irányába vagyok fanatikus? Nagyon érdekelne...
A te irányodból tökéletesen követhető a "kineveltség"! Finnugor elmélet, zsidó alapú kereszténység... mintha az MTA elnökét hallanám... esetleg párt tag nem vagy?