Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
css #1045 "1. Mitől olyan egyértelmű? Ne haragudj meg rám, de nekem az kevés, hogy Te ezt állítod!"
Talán azért, mert a kereszténység egyik alapja a Biblia, melynek az ószövetségi része zsidó eredetű.
Ha ez nem világos számodra, akkor sajnos nem segíthetek.
"2. Júdás evangéliuma... hmmm... most erre mit mondjak? Biztos hiteles forrás az, aki az egyetemes megváltót pénzért elárulja! Az, hogy egyedül ő értette volna, meg egy kicsit túlzás! Pálnak klasszisokkal nagyobb szerepe volt... vagy ott van a két Szkíta térítő, András és Fülöp..."
Az az érdekes tudod, hogy Júdás evangéliumában sok olyan rész van, amely egyezik a többi evangélista írásával.
Az meg, hogy elárulta, vagy nem ... nézőpont kérdése. Júdás írásában (amit egyébként nem ő írt!) teljesen más nézőpontot képvisel a dolog.
Persze ha nem akarod, nem veszed figyelembe. nekem nem fáj - csak alá akartam vele támasztani a felvetésedet. De látom, nem értetted meg. Ilyen ez az előítélet. Néha kicsit elhamarkodott. :))
Olvastad már egyébként? :))
De kifejezetten tetszik, hogy hitelesnek tekintesz szkíta írókat, holott - gondolom - az ő munkásságuk is legalább annyira ismert (ponosabban ismeretlen) számodra, mint ez.
Benned több az előítélet, mint gondoltam. Nagyon szép, öles léptekkel haladsz a vallási fanatizmus irányába. :DD
"Már ott gyanús szememben a sztori, hogy a National Geographic reklám nélkül órákon át vetítette az ezt taglaló műsorát"
Nem kevered te valamivel ezt? :))
"ebbe beleértendő az az ortodox zsidó is, aki nem tekinti Jézust messiásnak!"
:DDDDD Mondj már légyszi akárcsak egyetlen zsidó vallásút is, aki Jézust elfogadja messiásnak! :DDDDD
Na, komolyan, ez volt a nap poénja! :DDD LOL
"Ettől még nem antiszemiták!"
Ááá, neeem. Tényleg nem voltak azok. Miért is lettek volna...? :)
De ugye akkor Hitler sem volt antiszemita szerinted? Ő is csak letaposott mindenkit, aki az útjában állt. A zsidókat meg először különben is le akarta telepíteni Palesztínában. Tehát nem volt sem ő, sem a segédei antiszemiták, Ugye? :))
"Ismerős képlet? Konkrétan emiatt a vallási fanatizmus miatt tartunk ott, ahol! Mindhárom bűnös, miközben magukat ártatlannak tekintik... "
Hogyne lenne ismerős. Most éppen te is ezt teszed, csak más szemszögből. Csak helyettesítsd be önmagaddal, amit most írtál. :)
Szerinted mind bűnös, csak a te verziód nem az. Persze gondolom csak ők a vallási fanatikusok, te neeem. ... Aranyos vagy. :))
Nem baj, ha innentől vagy "kis fanatikus"-nak, vagy "mélymagyar"-nak nevezlek? Még nem döntöttem el, melyik leszel, de töprengek. Majd a munkásságod alapján használom hol az egyiket, hol a másikat, jó? :D