2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • css
    Ilyenkor csak simán lefetyelsz, vagy van valami extra szolgáltatásod is a kispajtásod felé? :)
  • css
    "Szerintem pont te vagy az aki a gép mögött ülve magában üvöltözik, és kínjában szmájlikat írogat."
    Hát persze. Épp most vertem szét a második monitort a mai nap folyamán. Hogyne. :))
    Ja, és én lógok fenn egész nap a fórumon, és írok felkiáltójelekkel minden második mondatot. Aha. :))

"Szóval elkönyvelem ezt a hsz-t saját magad lebuktatásának, miszerint hétköznapi pszihopata vagy."
    Könyveld, aminek akarod. Ta lennél valaki, talán adnék is a szavadra. De amikor egy senki véleményez engem, az valójában igen hatékonyan lepereg rólam.
    Olyan ez, mikor a hangya azt mondja a csillagokra, hogy azok milyen kicsik. :)

(Gondolom most jön a "k&rv@@nyázás részedről megint ... utána majd ha sikerült összeszedned az elgurult gyógyszered, írd meg, mire jutottál. :) )
  • css
    Ejj-ejj. Nem szép dolog. De neked ez is jól áll. :))
  • css
    "hanem egyből hülyeségnek bélyegzed azért, mert ellentétes a te ismereteddel, akkor egyszerűbb, ha ezt egyenesen megírod!"
    érdekes. Mintha Júdással kapcsolatban ilyesmi merült volna fel nálad, nem? ugyan nem olvastad egyszer sem, de elítélted egyből. Ráadásul hoztál pár másikat példának, amelyet valószínűleg ugyanúgy nem ismersz, de mivel szkíta, ezért azok megbízhatóak szerinted. Mik vannak?
    Én drága egyetlen kis fanatikusom...! :)))

"A történelmi eszme futtatásod a beszélgetésünk elején, szinte egy az egyben kimásolható tankönyvekből"
    Kezdheted. Kíváncsi leszek az eredményre. :)))

"ne haragudj, de nekem azok már nem hitelesek!"
    Nemtán azért, mert éppen nem egyezik a mélymagyar felfogásoddal? :)))
  • Solt
    Nem szántam sértegetésnek, ha annak érzed, elnézést!

A többire nem reagálok, nincs értelme megint szócsavarásba kezdeni...
  • css
    "1. Mitől olyan egyértelmű? Ne haragudj meg rám, de nekem az kevés, hogy Te ezt állítod!"
    Talán azért, mert a kereszténység egyik alapja a Biblia, melynek az ószövetségi része zsidó eredetű.
    Ha ez nem világos számodra, akkor sajnos nem segíthetek.

"2. Júdás evangéliuma... hmmm... most erre mit mondjak? Biztos hiteles forrás az, aki az egyetemes megváltót pénzért elárulja! Az, hogy egyedül ő értette volna, meg egy kicsit túlzás! Pálnak klasszisokkal nagyobb szerepe volt... vagy ott van a két Szkíta térítő, András és Fülöp..."
    Az az érdekes tudod, hogy Júdás evangéliumában sok olyan rész van, amely egyezik a többi evangélista írásával.
    Az meg, hogy elárulta, vagy nem ... nézőpont kérdése. Júdás írásában (amit egyébként nem ő írt!) teljesen más nézőpontot képvisel a dolog.
    Persze ha nem akarod, nem veszed figyelembe. nekem nem fáj - csak alá akartam vele támasztani a felvetésedet. De látom, nem értetted meg. Ilyen ez az előítélet. Néha kicsit elhamarkodott. :))
    Olvastad már egyébként? :))
    De kifejezetten tetszik, hogy hitelesnek tekintesz szkíta írókat, holott - gondolom - az ő munkásságuk is legalább annyira ismert (ponosabban ismeretlen) számodra, mint ez.
    Benned több az előítélet, mint gondoltam. Nagyon szép, öles léptekkel haladsz a vallási fanatizmus irányába. :DD

"Már ott gyanús szememben a sztori, hogy a National Geographic reklám nélkül órákon át vetítette az ezt taglaló műsorát"
    Nem kevered te valamivel ezt? :))

"ebbe beleértendő az az ortodox zsidó is, aki nem tekinti Jézust messiásnak!"
    :DDDDD Mondj már légyszi akárcsak egyetlen zsidó vallásút is, aki Jézust elfogadja messiásnak! :DDDDD
    Na, komolyan, ez volt a nap poénja! :DDD LOL

"Ettől még nem antiszemiták!"
    Ááá, neeem. Tényleg nem voltak azok. Miért is lettek volna...? :)
    De ugye akkor Hitler sem volt antiszemita szerinted? Ő is csak letaposott mindenkit, aki az útjában állt. A zsidókat meg először különben is le akarta telepíteni Palesztínában. Tehát nem volt sem ő, sem a segédei antiszemiták, Ugye? :))

"Ismerős képlet? Konkrétan emiatt a vallási fanatizmus miatt tartunk ott, ahol! Mindhárom bűnös, miközben magukat ártatlannak tekintik... "
    Hogyne lenne ismerős. Most éppen te is ezt teszed, csak más szemszögből. Csak helyettesítsd be önmagaddal, amit most írtál. :)
    Szerinted mind bűnös, csak a te verziód nem az. Persze gondolom csak ők a vallási fanatikusok, te neeem. ... Aranyos vagy. :))
    Nem baj, ha innentől vagy "kis fanatikus"-nak, vagy "mélymagyar"-nak nevezlek? Még nem döntöttem el, melyik leszel, de töprengek. Majd a munkásságod alapján használom hol az egyiket, hol a másikat, jó? :D
  • css
    "Ilyenkor azért felmerül ám bennem, hogy az a sok gúnyos nevetés nem-e "valaminek" a palástolása érdekében történik..."
    Érdekes, hogy most normálisan szóltam hozzád, és mégis fikázol. Lehet, hogy nem bennem volt a hiba ezelőtt sem...? :S

"egy halottal szemben előítéletről beszélni"
    Kicsit furán értelmezed a dolgot. Előítélettel lehet viseltetni bármi iránt. Legyen akár élő, akár holt.
    Előítélettel lehet kezelni akár a Mithras kultuszt is, ha az ember nem ismeri. Holott évszázadokkal ezelőtt kihalt.
    Az előítéletben az "elő" tag az aktuális megismerés (nem megismerés) időpontjára vonatkozik, és nem az alany korára.
    De nem baj, azért szép volt tőled ez a kis szösszenet. :))

"hívhatom a kedvedért kis bajszosnak, agresszív törpének, választhatsz!"
    Nekem mindegy minek hívod, nem engem minősít.

"persze lehet, hogy megint hülyeséget beszélek..."
    Lehet.
  • Solt
    Okkultizmus? Aha... tehát, ha valaki nem fülednek kedveset mond, akkor jönnek a jelzők ugye?

Na persze, névre címre megvan a biblia hamisítók listája... teljesen evidens, hogy az átírás után a belepiszkáló az első oldalon ezt fel is tünteti!

Milyen 1500 év? 100 év után is eltérések vannak... még a fordítások sem egyformák! Egyszer nézz már le valami nagyobb könyvtárba, és ugyan tegyél már le egymás mellé két Bibliát... hátha a saját szemednek hiszel...

Mellesleg gondolod, hogy az az egyház nem alakítja saját szája íze szerint a fő hivatkozási alapját, amely egyébként emberek millióit irtotta ki? Az a legkevesebb, hogy az emberben itt felmerülnek kérdőjelek...

Ha megfeszülsz sem lesz semmi köze Jézusnak sem a zsidókhoz, sem az ószövetséghez! Lényegi ellentmondások vannak, amiket az egyház a saját propaganda füzetéből ( értsd: Biblia ) óhajt feloldani, magyarázni!

Embertelen, erőszakos, bosszúálló, egy normális ember számára visszataszító az az isten kép, amit az ószövetség sugároz! Beteges, gyomorforgató, és teljes mértékben ellentmond Jézus minden tanításával!

Ezeket ízleld:

5 Móz. 6,10
    És mikor bevisz téged az Úr, a te Istened a földre, a mely felől megesküdt a te atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy ad néked nagy és szép városokat, a melyeket nem építettél;
    5 Móz. 6,11
    És minden jóval telt házakat, a melyeket nem [Józs. 24,13.] te töltöttél meg, és ásott kutakat, a melyeket nem te ástál, szőlő- és olajfakerteket, a melyeket nem te plántáltál; és eszel és megelégszel:
    5 Móz. 7,1
    Mikor bevisz téged az Úr, a te Istened a földre, a melyre te bemenendő vagy, hogy bírjad azt; és sok népet [rész 31,3.] kiűz te előled a Khitteust, a Girgazeust, az Emoreust, a Kananeust, a Perizeust, a Khivveust, és a Jebuzeust: hétféle népet, náladnál nagyobbakat és erősebbeket;
    5 Móz. 7,2
    És adja őket az Úr, a te Istened a te hatalmadba, és [4 Móz. 33,52. Józs. 6,21. 11,11.] megvered őket: mindenestől veszítsd ki őket; ne köss velök szövetséget, és ne könyörülj rajtok.
    5 Móz. 7,5
    Hanem így cselekedjetek [2 Móz. 23,24. 34,13. Bir. 6,25-32.] velök: Oltáraikat rontsátok le, oszlopaikat törjétek össze, berkeiket vágjátok ki, faragott képeiket pedig tűzzel égessétek meg.
    5 Móz. 7,6
    Mert az Úrnak, [2 Móz. 19,5. 1 Pét. 2,9.] a te Istenednek szent népe vagy te; téged választott az Úr, a te Istened, hogy saját népe légy néki, minden nép közül e föld színén.
    2 Móz. 34,13
    Hanem oltáraikat rontsátok el, törjétek össze bálványaikat, és vágjátok ki berkeiket.
    4 Móz. 33,52
    Űzzétek ki akkor [5 Móz. 20,16-18.] a földnek minden lakosát a ti színetek elől, és veszessétek el minden írott képeiket, és minden ő [5 Móz. 7,2. 3. 5.] öntött bálványképeiket is elveszessétek, és minden magaslataikat rontsátok el!
    Józs. 6,21
    És teljesen kipusztítának [5 Móz. 7,1. 2. 1 Sám. 15,3.] mindent, a mi csak vala a városban, a férfitól az asszonyig, a gyermektől az öregig, sőt az ökörig, juhig és a szamárig, fegyver élivel.
    5 Móz. 7,16
    És megemészted mind a népeket, a melyeket néked ád az Úr, a te Istened; ne kedvezzen a te szemed nékik, és ne tiszteld az ő isteneit; mert tőr gyanánt volna az néked.
    5 Móz. 7,22
    És lassan-lassan kiűzi az Úr, a te Istened e népeket te előled. Nem lehet őket hirtelen kipusztítanod, hogy a mezei vadak meg ne sokasodjanak ellened!
    5 Móz. 7,23
    De az Úr, a te Istened elődbe veti őket, és nagy romlással rontja meg őket, míglen elvesznek.
    5 Móz. 7,24
    Az ő királyaikat is kezedbe adja, hogy eltöröljed az ő nevöket az ég alól; senki ellened nem állhat, míglen elveszted őket.

GRATULÁLOK EHHEZ AZ ISTENKÉPHEZ! PUSZTULJON MINDENKI AKI NEM ZSIDÓ IGAZ? HÁNYINGER!

Mégis mit várhat az ember azoktól, akiknek ez a hitük? Pontosan azt, amit a katolikusoktól, zsidóktól, muszlimoktól kaptunk az elmúlt évezredekben... pusztítást, gyilkolást, bosszút, agymosást, értékrombolást!! Köszönjük szépen!!

Ezekre nincs bocsánat... a kukában a helye, egy dekával nem különb egyik sem Hitlernél! Kiválasztottság hangsúlyozása, a másik alsóbbrendűségének kikiáltása, majd ezen az elven az esztelen pusztítás!

És ezt mind-mind az általad istenített ószövetségi mintára... jó lenne, ha ezek az ici-pici ellentmondások csak egyszer szöget ütnének a fejedben!

* Természetesen az ostorozásom az egyházaknak szól, nem a jó szándékú kisembereknek... mindenki abban hisz amiben akar, ez a saját döntése! Viszont ez a tétel szerintem csak addig lehet igaz, amíg a hitünk, Istenünk, nem más kárára történik, cselekszik!
  • Montanosz
    jó zárjuk le:
    azért jellemmző hogy ákosnak egy nótáját idézted, akiről mindenki tudja hogy fülig merült a keleti okkultizmusba, elég ha csak a jelképrendszerét nézzük, de jól van, nem számít, tévedtél már másban is.
    kár hogy sose említed hogy ki és mikor piszkált bele a fordításba(((
    persze furcsa is lenne találnod, hisz már linkeltem párszor hogy akár a huszita (csángó) bibliát nézzük, akár krisztus előtti iratokat, milyen furcsa, de ugyanaz a szöveg, pedig 1500 év választja el őket egymástól.
    és ha 1500 év alatt nem nyúlkált bele senki, akkor mikor?
    kábé olyan szinten bizonygatod igazad mint a jehova tanúi akik azt hitték leninről hogy a messiás.
    ne nekem higy, de hogy luther vagy kálvin és egyébb történelem író egyház férfiak tanítását és hitvallását is semmibe veszed, az bizony szomorú.

• Solt
    Montanosz!

Én belefáradtam ebbe az ószövetségi propaganda hadjáratba... nem látom értelmét ezt ragozni! Hetekkel ezelőtt letárgyalt témákat rángatsz megint elő, vádaskodsz, stb... Úgy csinálsz, mintha lett volna a buksidban egy format c:!

Egy gyilkosságra buzdító, erőszakos, bosszúálló isten fiának tekinteni Jézust, egyszerűen badarság az én szememben! Olyan mintha Adolfot Buddha reinkarnációjának tekintenénk... agymenés...

Jöhetnek ezek a mosdató ószövetségi idézetek, de egyszer egy pillanat erejéig tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi van, ha belepiszkáltak a Bibliába? Dől össze az egész kártyavárad...

Katolikus, muzulmán, zsidó, egy közös van bennük, az ószövetség! Ennek a "mesterhármasnak" köszönhetően gyűlölködik, háborúzik, írtja, irtotta egymást a fél világ...

Egy idézettel, és egy dalszöveggel részemről le is zárnám ezt a zsákutcába jutott ószövetségi vitát veled:

"Lehetetlen, hogy az Isten az a vén, kaporszakállas bosszúálló zsidó legyen, mint aminek öőt az ószövetség leírja..." Gárdonyi

Ákos: A bosszú népe:

A bosszú népe
    Úgy tenne jégre,
    Hogy ne is vedd észre,
    Hogy elpusztít

A lélek üressége,
    A mérce kettőssége,
    Egy bosszúálló isten
    Torzult tükörképe
    E szorgos nép, ha perbe fog,
    Téged elevenen tűzre dob,
    A harag réme, a béke vége,
    Tombol a bosszú népe.

A bosszú népe
    Úgy tenne jégre,
    Hogy ne is vedd észre,
    Hogy elpusztít

Ne szabadkozz: Te szabad vagy,
    A hatalmad magadnak akartad,
    Hát szabad-e hagynod, hogy fúrja-tépje
    Hazádat folyton a bosszú népe?
    Félnek tőled, rettegnek,
    És inkább elevenen esznek meg,
    Csak nehogy el tudd mondani végre,
    Hogyan gyűlöl a bosszú népe.

A bosszú népe
    Úgy tenne jégre,
    Hogy ne is vedd észre,
    Hogy elpusztít

A gyűlölet rabja
    Majd kiforgatja
    Minden szavamat és átkoz
    Mert aki brancsoknak tagja,
    Az ukázba kapja,
    Hogy üssön, ha nem tartozol a párthoz.

A bosszú népe
    Úgy tenne jégre,
    Hogy ne is vedd észre,
    Hogy elpusztít

Dúdold ezt a dalt,
    És aki gyűlöl majd érte,
    Az lesz a bosszú népe!

Ítt van zenével kísérve is...
  • Solt
    Irónia... ;)
  • Montanosz
    amúgy nem fogják megtagadni: a nagy tribuláció (nyomorúság) alatt a zsidók jelentős része Isten fele fog fordulni.( Máté: 24,15-22, jel: 11,7-13 vagy jóel: 2,30-32)
    ez közvetlenül a földrengés és a nemzetközi megszállás előtt lesz, illetve vele párhuzamosan.
    amúgy meg is van filmesítve pont az idén Countdown: Jerusalem címmel.

természetesen a zsidók tettei is számítanak, különben már rég gameover lenne nélkülük. ugyanis a bónusz 2ezer évet miattuk, illetve Jézus szeretete miatt kapták a föld nemzetei.
  • Montanosz
    jól teszed!!
    végre egy bölcs ember!))
    Isten is azt mondja hogy nincs szükség templomokra, ugyanis Isten temploma az emberi test.
    és nincs szükség közvetítőre, a papokra!
    pusztán személyes hitednek kell lennie))!
  • Montanosz
    nem megvetem.
    csak elutasítom a hitgyakorlatát (holt tárgyak és bálványok tisztelete), a keleti kultuszok örökségétől nyüzsgő misztériumát( mithrasz, pogány ünnepek), biblia ellenes vezérelveit (halott emberek kultusza),satöbbi.
    arról nem is szólva hogy nagyrésze újjászületetlen emberekből áll.
    jómagam pustán bibliai, alapvető (fundamentumok)-ban hiszek, és mint neoprotestáns, ezeket gyakorlom.
  • The Protector
    Látjátok.ezért hiszek ÉN Istenben de nem az egyházban és a fasszopó emberekben.
  • 89
    szted itt hány ember tudja mi az az alijázás? és hogyha összegyűlnek mind egy pontba, akkor majd eljön közéjük újra az Úr, hogy újra megtagadják?

Érdekes, h a katolikus egyházat megveted, de a zsidók Talmudja és a történelem során elkövetett tetteik nem számítanak...
  • Montanosz
    jó feldobott labda)))
    itt sokan azt mondanák nincs soá, azaz zsidóirtás.
    persze arra nem tudják a választ hova lett hirtelen 6 millió ember pár év alatt.

amúgy sehol!
    a hagyományos egyház tagjaiból állt a fél német hadsereg, a führer is katolikus volt. illetve aktívan támogatták a félfasiszta, fasiszta rendszereket.
    a kereszténység másik része természetesen ami tudott meg tett az általános őrület közepette, sokan kaptak Igaz Ember kitüntetést később.
    a koncentrációs táborokban, üldöztetésekben 2 millió ember pusztult el aki hitvalló kereszténynek mondta magát és nem volt hajlandó az élete árán sem együttmőködni a fasiszta rendszerekkel.

üdvtörténeti szempontból pedig a zsidóságnak ki kellett ürítenie a "keserű poharat". ez prófétikus is mivel ezen a véráldozaton tudott izrael újjászületni. csak így lett a nemzeteknek akkora lelkiismereti tényező hogy elfogadják izrael megalakulását.
    minthogy a mostani válságot is felhasználja az Úr a zsidó nép összegyűjtésére, alijázás meggyorsítására,mivel csak akkor jön vissza ha ez megtörtént. a vcálság kezdete óta 20% nőtt az alijázok száma.
  • 89
    Aztaaa jóóó sok hozzászólás érkezett 2 nap alatt :)

sokat nem tehettek...bújtattak amennyit tudtak, sok keresztény papot is elvittek táborokba, akik fel mertek szólalni a tettek ellen...
    12. Pius pápa pedig többször szólt a békéért, a Vatikán is bújtatott zsidókat/szökött hadifoglyokat (ajánlom a Bíbor és Fekete című filmet)
  • kraawz
  • uwu
    Nem szívesen szólok közbe eme magasröptű társalgásba, de ezt nem bírom megállni szó nélkül.

Ebből a hozzászólásodból biztos nem csak én fogom levonni ezt a következtetést.
    Szerintem pont te vagy az aki a gép mögött ülve magában üvöltözik, és kínjában szmájlikat írogat.
    Ezt abból gondolom, hogy nekem magamtól eszembe sem jutott volna ilyen magatartásforma, hisz nem látok a többi gép mögé. Én a munkahelyemről írogatok szép csendben. Ilyen csak annak juthat eszébe aki látott már ilyet, és szerintem a saját példádból indultál ki.
    Szóval elkönyvelem ezt a hsz-t saját magad lebuktatásának, miszerint hétköznapi pszihopata vagy. Ez egyébként engem nem zavar, vannak rajtad kívül is pszihók itt SG-n, csak más tünetekkel.
  • The Protector
    Én hiszek istenben.Járok templomba.Szoktam imádkozni.

Csak arra válaszolj h hol volt ez a szuper egyház mikor a zsidókat írtották a 2.világháborúban?Jézus is zsidó volt.Én nem vagyok zsidó de ez még az én szememet is szúrja.
  • Montanosz
    de itt ne teológiai tanokra gondolj vagy holmi nehéz koloncokra ha valki szövetséget köt az Úr-al.
    épp hogy megszabadít mindenféle kötöttségtől, emberek gyűlőletétől, viszálytól, szeretetlenségtől a családodban, szexuális perverzióktol, függőségektől, kábítószertől, haj és körömrágástól (csak hogy magamnál maradjak), antiszemitizmustól, anticionizmustól, izrael és zsidóellensségtől ( ezek kis jellemzőek voltak rám), szikoktól és átkoktól, satöbbi)))
    egyszerűen nagyon könnyűnek fogod magad érezni, és nagyon hálásnak.
    nincs ebben semmi misztikum vagy titkos dolog, egyszerű módja van neki bemész a fürdőszobába és el mondod ezt, feltétel hogy őszinte legyen!))
    "...Mennyei Atyám! Az Úr Jézus Krisztus nevében megyek eléd. Elismerem, hogy mindenható, örökkévaló Isten vagy, az egész világmindenségnek a teremtője. Ma elhatározom, hogy megtérek és elfogadom a Názáreti áldozatát, és elismerem, hogy erre az áldozatra nekem is szükségem van. Ezért a szívemet, életemet megnyitom. Kérlek Uram, jöjj a szívembe. Bocsásd meg a bűneimet, szabadíts meg engem a bűntől és annak minden következményétől! Szabadíts meg Uram! Szeretlek Uram szívemből, lelkemből, erőmből, a Názáreti Jézus nevében. Dicsőség Istennek, most és mindörökké! Ámen!..."

aztán majd felveszi veled a kapcsolatot, és jó kis földönkivüli élmény lesz)))

Saját tapasztalat, az Úr nélkül az életem üres volt, tele hazugsággal, keserűséggel és szomorúsággal és fajgyűlőlettel.
    Miután megtértem minden megváltozott. Egyszerűen élvezem az Isten szeretetét.

• Montanosz
    nem olyan bonyolult))
    nem azért kerülsz seolba hogy rosz vagy, vagy azért a mennybe mert jó vagy. cselekedetekkel ezt nem lehet kiérdemelni.

épp a lényeg: ha nem feszítik keresztre akkor nem tudta volna elhordozni a te vagy más a jövőben megszületendő ember bűneit sem.
    tehát ezt önként vállalta mert ez az egyetlen kimenekülés van mindenki számára ezen a létsíkon.
    elve hordozod magadban ádám tettének következményét, illetve szüleid, őseid és te magad tetteinek következményét. elég ha csak egyszer is utáltad a kollégád)))
    tehát itt abban mutatkozik meg a kegyelme hogy ebben a természeti törvények és cselekdetek következményei alól akar kimenteni!
    azaz ha kiversz egy fogat, neked ner verje ki senki.
    vagy gondolt ha így érthetőbb: kivesz a gravitáció törvénye alól, és az nem fog rád érvényesülni.

tehát a seolba mindenki kerül, jó vagy rosz ember, az nem számít, mivel a "gravitáció2 lehúzza. ha viszont elfogadod az ő általa kínált feltételeket, szövetséget kötsz vele, akkor az előző nem lesz érvényes számodra. tehát érzed te is hogy itt a föld jelenlegi állapotában törvények által uralt helyzet van. természeti vagy társadalmi,satöbbi....

és az emberek összekeverik, ez nem a büntetés vagy ítélet, az csak akkor lesz ha visszajön: mondta is hogy josafát völgyében lesz mondjuk a nemzetek megítélése.
  • Montanosz
    de)))
    de itt nem erről szól a példázat, hanem istenes ember céljairól, ha tovább olvasod a sorokat illetve megnézed az említett példát akkor kiderül hogy istennek szóló áldozatt miként jutott érvényre.
    ez ugyanaz amire sokan emlékeznek: szemet szemért, fogat fogért))
    de ennek egyenes folytatása amit jézus mondott hogy szeresd az embereket amint önmagadat szeretnéd, ugyanis ő már betöltötte a törvényt és ő fogja megítélni a szem vagy fog keverő embert, nem neked kell ezt megtenned, ráadásul ki az aki önmaga szemét kiakarja nyomi?. ezt a látszólagos ellentmondást szokta xy kicsavarni és vádként szegezni, holott csak tudatlanságát árulja el az igével szemben. persze ez nem baj, mert miért is kellene ismernie ha nem keresztény, de akkor ne beszéljen sületlenséget senki...
  • Line
    Persze ez igen bonyolult téma. Ebbe az egészbe nekem az nem tettszik, hogy azt állítják Istenről ő egyszer megadta nekünk az esélyt. Könyörgöm azok nem mi voltunk. Az az akkori emberiségnek egy igen kis része volt csak. Kétlem hogy Isten olyan igazságtalan lenne hogy erre a kis részre bízta volna az egész nemhogy akkori emberiség hanem jövőbeli emberiség sorsát is.

Konkrétan nekem az égvilágom semmi közöm nincs Jézus megfeszítéséhez. A kereszténység mégis azt állítja ha rosz ember vagyok amiatt kerülök a pokolra mert valamikor a sötét zsidók meg a sötét rómaiak közös erővel kicsinálták a megváltót. Nekem ez túl igazságtalannak tűnik ahoz hogy isten keze benne legyen.
  • savior
    akkor a lopas az nem bun?
  • Line
    Hát én erre azért nem vennék mérget. Mármint hogy a tankönyvekben benne van a teljes igazság.
  • Montanosz
    csak egy példa mennyire "vágta" jézus az ószövetséget, idézve kapásból egy neki szegezett kérdésre egy olyan sztorit amit népének tanítóinak tudnia kellett, ezzel cáfolva alattomos céljaikat:
    "..Jézus szombaton gabonaföldeken ment át, és tanítványai útközben tépdesni kezdték a kalászokat. A farizeusok így szóltak hozzá: "Nézd, miért tesznek szombaton olyat, amit nem szabad?" Erre ő ezt kérdezte tőlük: "Sohasem olvastátok, mit tett Dávid, amikor szükséget szenvedett, ő is, meg azok is, akik vele voltak? Bement az Isten házába Abjátár főpap idején, és megette a szent kenyereket, amelyeket nem szabad megenni másnak, csak a papoknak; és azoknak is adott, akik vele voltak."

• Montanosz
    kár hogy az újszövetséget sem olvastad egyszer sem!
    akkor nem beszélnél badarságot: jézus és apostolai is rendszeresen idéztek (fejből) az ószövetségből.
    Tehát annyira "elvetették" hogy java részét fejből idézték a búza földön, nagy sokadalom kellős közepén, esküvőn, viharban a háborgó tengeren. satöbbi.
    arról nem is szólva hogy jézus is mondja hogy ismét meglesz ítélve a föld, csak nem víz által jhanem tűz által. Tehát itt magára vonatkoztatja az előzményeket.
    Arról nem is szólva, aki a biblia egységét megbontja: "...bizonyságot teszek mindenkinek, aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja: Ha valaki hozzátesz ezekhez, arra az Isten azokat a csapásokat bocsátja, amelyek meg vannak írva ebben a könyvben; 19 ha pedig valaki elvesz e prófétai könyv igéiből, attól az Isten elveszi osztályrészét az élet fájából, a szent városból és mindabból, ami meg van írva ebben a könyvben. 20 Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: "Bizony, hamar eljövök"

nem kellene már hangoztatnod ezt a hamis maniechus tévtanítást, hisz a halott júdásról is azt hitted hogy könyveket írt, így bizony most is tévedsz.

És van egy logikai bukfenc,csúsztatás a mondandódban. ugyanis pont az ószövetségi isten áldozta fel önmagát érted és értem. erről jézus is többször beszél.mondandódból csak az derül ki hogy hagyján hogy nem olvastad az ószövetséget, de még amira hivatkozol, az újszövetséget sem!

Tudod hogy mit mond az ószövetségi isten: hogy ő az alfa és az omega!
    Ézsa: 44,6 jel:1,8
    tudod mit mond jézus az újszövetségi isten:hogy ő az alfa és az omega!
    jel:22,13
    még egy példa: Elohim : ami az Él többes száma))
    vagy vagyok aki vagyok ószövetség 2mózes 3,14 and)) újszövetség mk 14,62
    és még rengetek példa van. tudom nehéz ezt felfognod mert lelki ember nem értheti meg, ez is meg van írva, de bizony Ő mondja: Én és az Atya ugyanazok vagyunk!
    És ha ezt Jézus mondta, ne akarj már bölcsebb lenni. vagy mondjuk luthernél, hogy ne kelljen előrángatnod a katolikus szálat.
    remélem legalább luthernél vagy kálvinnál nem tertod magad nagyobb bölcsnek.

azt is írtam már hogy jézus is ítélet alá helyezi a földet, ugyanúgy mint az ószövetségben!
    hát nem erről "papolnak" a keresztények? nem ezt az utasítást adta nekik jézus?
    DE! pont ezért kell hirdetni az evangéliumpot mert adott egy útat a kimenekülésre az ítéletben: hogy elfogadjuk őt királyunknak és megváltónknak! Én vagyok az Út és az Igazság! Ember!

• Montanosz
    héj!
    nem a felekasztott júdás írta aki megrohadt a füge fán és leszakadt, földre esve pedig szétrottyan és kifolytak bűzlőtt belső maradványai.
    júdás volt jézus egyik testvére, neki tulajdonítják ezt az írást))))
  • Montanosz
     Kellemes húsvéti ünnepeket!
    חג פסח כשר ושמח
  • Solt
    Upsz... Jó éjt!
  • Solt
    Azért, mert te úgy érzed, hogy a te tudásod alapján nincs alátámasztva amit mondok, az még nem jelenti azt, hogy neked van igazad! Egyszer gondold végig azt, hogy esetleg te nem tudsz pontosan valamit!

Ha végig gondolni sem vagy hajlandó valamit, hanem egyből hülyeségnek bélyegzed azért, mert ellentétes a te ismereteddel, akkor egyszerűbb, ha ezt egyenesen megírod! Ebben az esetben eszem ágában sincs vitázni...

Nem győzködni akarlak, hanem szemléltetem, hogy az én véleményem mi alapján alakult ki. A történelmi eszme futtatásod a beszélgetésünk elején, szinte egy az egyben kimásolható tankönyvekből... ne haragudj, de nekem azok már nem hitelesek! Ettől persze Te alapozhatsz rá, ez a Te dolgod...
  • Solt
    Mint ahogy írtam azt is, hogy a németekért nem rajonganak! Pontosan azért tettem így, mert magam sem tudom, hogy minek tekintik magukat! Egy dolog tény, az én tapasztalatom az, hogy előszeretettel hangsúlyozzák Bajor mivoltukat... csupán ennyi volt a mondandóm lényege, se több, se kevesebb!

• Solt
    1. Mitől olyan egyértelmű? Ne haragudj meg rám, de nekem az kevés, hogy Te ezt állítod!

2. Júdás evangéliuma... hmmm... most erre mit mondjak? Biztos hiteles forrás az, aki az egyetemes megváltót pénzért elárulja! Az, hogy egyedül ő értette volna, meg egy kicsit túlzás! Pálnak klasszisokkal nagyobb szerepe volt... vagy ott van a két Szkíta térítő, András és Fülöp...

Már ott gyanús szememben a sztori, hogy a National Geographic reklám nélkül órákon át vetítette az ezt taglaló műsorát... picit propaganda szaga volt...

A judeo-krisztiánok irtottak mindenkit aki nem judeo-krisztián! Keresztényt, ( manicheistát ) muszlimot, boszorkányt, bárkit, aki nem közülük való... ebbe beleértendő az az ortodox zsidó is, aki nem tekinti Jézust messiásnak! Ettől még nem antiszemiták! Ugyanúgy ószövetségi alapon letapostak mindenkit mint ahogy az ortodox zsidók, vagy éppen a muzulmánok is ezt teszik!

Egyszerűen egyik sem tűr meg maga mellet mást, ez az ószövetség lényege! Vagyunk mi, a kiválasztottak, mindenki más meg alárendelt, goj, pogány, stb... Ismerős képlet? Konkrétan emiatt a vallási fanatizmus miatt tartunk ott, ahol! Mindhárom bűnös, miközben magukat ártatlannak tekintik...

• Solt
    Előítélet egy halott tömeggyilkossal szemben? Újabb gyöngyszem... Ilyenkor azért felmerül ám bennem, hogy az a sok gúnyos nevetés nem-e "valaminek" a palástolása érdekében történik...

Tudod a magyar nyelv gonosz dolog! Amikor úgy fogalmaz, hogy "elő" akkor valami olyan dolgot sejtet, ami valami előtt van. Esetünkben az előítélet ugye valami olyat sejtet, hogy ítéletet hozunk valakiről, akit még nem ismerünk! Javíts ki, ha tévednék!

Na most ennek fényében, egy halottal szemben előítéletről beszélni... hmmm... érdekes álláspont!

A gúny, az úriember pályafutása miatt van... hívhatom a kedvedért kis bajszosnak, agresszív törpének, választhatsz! A művészi tehetségét pedig meglehetősen sok hullának az árnyéka lengi be... valahogy ezen vénája eltörpül tömeggyilkos hajlamai mellet... persze lehet, hogy megint hülyeséget beszélek...

Valahogy nem rémlik, hogy mondjuk Csontváry miatt milliók haltak volna meg... na őt például nem nevezném szobafestőnek!
  • css
    Te jó ég! Ma már ma van. Mentem szundítani. Jóccakát.
  • css
    Sasold csak, mit írtál:
    "Maradjunk annyiban, hogy a Bajorok nem rajonganak a Germánokért... ráadásul még okuk is van rá... "
    Szóval no comment.

"Emlékeztetnélek rá, hogy meglehetősen sok érvem felett siklottál át..."
    Érvnek én azt nevezem, ami alá van támasztva, és nem azt, ami hitből fakad.
  • css
    A jézusi tanításra a végén térek ki. Kezdem az antiszemitizmussal.
    Az, hogy II. J. Pál ilyet mond, az nem azért van, mert oylan nagy puszi-pajtik lennének a zsidó vallással. Jelenleg a zsidók a "szegény, balsorsú, ágrólszakadt, üldözött" nép, és mindenki őket védi. Ha valaki egy árva megjegyzést tesz ellenük, máris elítélendő/antiszemita/mocskosnáciszemétégjenazösszes lesz. És ez még a pápára is kihat. Ha ő azt merné mondani, ami a valóság, a média hatalmánál fogva elveszítene vagy 20-30%-ot a hívőkből. És ezt ő is tudja (tudta). Nem mer megkockáztatni a mai időben egy konfrontációt. inkább belesimul.
    De néha azért felszínre törnek érdekes dolgok. Pl. a Prohászka-féle katolikus iskola, vagy az egyik püspök úr nyilatkozata a holokausztról amit nagynehezen ítélt el a pápa, stb. (Hírekben gonolom olvastad; ha nem, könnyen utánakereshetsz.)
    A múltbéli keresztények általi zsidüldözések meg közismertek.
    Említettem pl. Kapisztrán Jánost, aki inkvizítorként a "zsidók ostora" néven vonult be a történelembe. Gondolom ehhez nem kell kommentár.

Jézus, meg a kereszténység.
    1. Az, hogy a kereszténység nem onnan származik, kizárt. Egyértelmű az eredet.
    2. Az már más kérdés, hogy Jézus ano mit tanított. Ezügyben Júdás evangéliuma egy igen érdekes kis szöszenet, ahol említ olyasmit, hogy Jézus nem Jehova gyermeke, hanem őt egy annál is magasabb rendű entitás küldte. Most nincs a kezemben, de ha gondolod kikeresem ezeket a részeket, ha ráérek.
    A többi tanítvány nem értette meg Jézust, egyedül Júdás fogta fel, hogy az az isten, akiről Jézus beszél, az nem a zsidók istene. De kissé hiányos a szöveg, meg picit zavaros is sajnos.
    Szóval lehet ebben valami. ... De hinni ebben sem hiszek, mert minek.
  • Solt
    Mi az, hogy csak? Mi volt a kezdet? A bajorok kést rántanának, ha németnek nevezik őket! Ez hol tér el attól amit eddig mondtam? Ne azt cáfold amit bele akarsz látni a mondandómba, hanem amit mondok... van ám különbség...

Érdekes, nekem gyökeresen más a tapasztalatom kedvenc, nyugdíjas bajor csoportjaimmal! Pár nap után egy vacsoránál... egy két üveg sör mellet már igencsak szeretik hangoztatni, hogy ők bizony bajorok... biztos a palack szellem tréfálkozik velük!

Érvek? Már ne is haragudj, de a te érveid nekem sántítanak! Neked meg az enyémek! Ezért van a fórum, hogy ezt ütköztessük! Emlékeztetnélek rá, hogy meglehetősen sok érvem felett siklottál át... mondván az nevetséges! Neked lehet, hogy az, csak ez kettőnk közül nem engem minősít! Az eddig leírt érveid alapján én a helyedben nem nevetnék... sőt...