Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Montanosz
    kár hogy az újszövetséget sem olvastad egyszer sem!
    akkor nem beszélnél badarságot: jézus és apostolai is rendszeresen idéztek (fejből) az ószövetségből.
    Tehát annyira "elvetették" hogy java részét fejből idézték a búza földön, nagy sokadalom kellős közepén, esküvőn, viharban a háborgó tengeren. satöbbi.
    arról nem is szólva hogy jézus is mondja hogy ismét meglesz ítélve a föld, csak nem víz által jhanem tűz által. Tehát itt magára vonatkoztatja az előzményeket.
    Arról nem is szólva, aki a biblia egységét megbontja: "...bizonyságot teszek mindenkinek, aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja: Ha valaki hozzátesz ezekhez, arra az Isten azokat a csapásokat bocsátja, amelyek meg vannak írva ebben a könyvben; 19 ha pedig valaki elvesz e prófétai könyv igéiből, attól az Isten elveszi osztályrészét az élet fájából, a szent városból és mindabból, ami meg van írva ebben a könyvben. 20 Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: "Bizony, hamar eljövök"

nem kellene már hangoztatnod ezt a hamis maniechus tévtanítást, hisz a halott júdásról is azt hitted hogy könyveket írt, így bizony most is tévedsz.

És van egy logikai bukfenc,csúsztatás a mondandódban. ugyanis pont az ószövetségi isten áldozta fel önmagát érted és értem. erről jézus is többször beszél.mondandódból csak az derül ki hogy hagyján hogy nem olvastad az ószövetséget, de még amira hivatkozol, az újszövetséget sem!

Tudod hogy mit mond az ószövetségi isten: hogy ő az alfa és az omega!
    Ézsa: 44,6 jel:1,8
    tudod mit mond jézus az újszövetségi isten:hogy ő az alfa és az omega!
    jel:22,13
    még egy példa: Elohim : ami az Él többes száma))
    vagy vagyok aki vagyok ószövetség 2mózes 3,14 and)) újszövetség mk 14,62
    és még rengetek példa van. tudom nehéz ezt felfognod mert lelki ember nem értheti meg, ez is meg van írva, de bizony Ő mondja: Én és az Atya ugyanazok vagyunk!
    És ha ezt Jézus mondta, ne akarj már bölcsebb lenni. vagy mondjuk luthernél, hogy ne kelljen előrángatnod a katolikus szálat.
    remélem legalább luthernél vagy kálvinnál nem tertod magad nagyobb bölcsnek.

azt is írtam már hogy jézus is ítélet alá helyezi a földet, ugyanúgy mint az ószövetségben!
    hát nem erről "papolnak" a keresztények? nem ezt az utasítást adta nekik jézus?
    DE! pont ezért kell hirdetni az evangéliumpot mert adott egy útat a kimenekülésre az ítéletben: hogy elfogadjuk őt királyunknak és megváltónknak! Én vagyok az Út és az Igazság! Ember!