Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • css
    A forrás is egyértelművé teszi, hogy a bajorok is germánok. Ha a markomannoktól származnak, akkor főleg. A helynevek alapján még inkább.

A svábok, a szászok és a többiek közül is sokan is szeretik magukat külön említeni a többi némettől. De ettől még német marad mind.

Mikor említettem a svábok és bajorok kinézetét, az nem volt véletlen. Te azt mondtad, hogy a bajorok nem németek. Holott genetikailag közelebb vannak a germánokhoz, mint a svábok. Ergo genetikailag legalább annyira németek, mint amazok.

A te egyéni véleményedre vagyok (lettem volna) kíváncsi. Ezt írtad:
    "A Bajorok most is kést rántanak, ha németezik őket... ami érthető is..."
    meg ezt is:
    "Maradjunk annyiban, hogy a Bajorok nem rajonganak a Germánokért... ráadásul még okuk is van rá... "
    Miközben meg kiderül, hogy a bajorok is germánok. Sőt, "germánabbak", mint a svábok. És arra sem tudsz válaszolni, hogy ha a bajorok (szerinted érthető módon) nem tartják magukat németnek, akor kik a németek.
    Akkor hogy is van ez? Mert most meg kiderül, hogy mégsem értesz hozzá. Akkor mire fel voltak az ilyen hangzatos kijelentések?

- Tehát kik a németek szerinted? A bajorokat kizártuk, mert ugye szerinted ők nem azok. (A németek germánok, ergo ha a bajor nem germán, akkor német sem lehet.)
    - A svábok genetikailag messzebb állnak a germántól, mint a bajorok. Tehát ha a bajor nem germán (és nem német), akor a sváb sem.
    - Olvtársunk pedzegette a porosz eredetet. Mert ugyebár a poroszok eredetileg nem germánok voltak. Tehát ők is kizárva.

Mondd, kire gondoltál, mikor azt írtad, hogy a "bajorok nem rajonganak a germánokért"? Kik azok a germánok a te értelmezésedben?
    Erre csak tudsz válaszolni.

(Mellesleg több hsz-em is volt, ami megüti a mércét, csak a hülyeségekre nevetéssel válaszolok. Ez van.)