Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
-
Solt #1000 "A bajor (régi germán forrásokban bajuwaren) nép eredete ismeretlen, azonban 550-ből származó írásos források beszámolói szerint abban az időszakban a "svábok országának" (Sueben) keleti szomszédai a bajorok (baiwaren) voltak. Nevük eredete feltehetőleg a baiahemi emberek ("Leute aus Baiahem" = Bohémia) elnevezésre vezethető vissza. Herwig Wolfram vélekedése szerint, - mely elmélet a mai napig a legelfogadottabb, - a bajorok valójában a markomann nép egyik törzse lehettek, akik a mai Bajorország területére érkezve keveredtek az ott élő más germán népcsoportokkal.[1].
A titokzatos nép vándorlása során azonban hátrahagyta földrajzi lábnyomát, mely jól követhető a tipikusan bajornak tartott -ing, -ham, -kam, -stetten, -hausen, valamint -hofen végződésű helységneveken[1].
A bajor területek felett kb. 550 és 788 között az Agilolfing család uralkodott. Miután Theodorik Keleti Gót Királysága nem garantálta tovább a bajorok háborítatlanságát, a család nyugat felé nézett új szövetségesért, akit a Merovingok Frank Birodalmában találtak meg. [1]"
Ez wikipédia, hogy mi belőle az igaz, és mi nem, az passz. A magyar vonatkozású írások jó része sántít, nem tudom ez Bajor vonalon, hogy néz ki. A Bajorok eredetével soha az életben nem foglalkoztam, tehát erről konkrét véleményt tőlem ne várj! A II. bizánci birodalom tervét taglaló előadás alkalmával találkoztam pár alkalommal azzal az észrevétellel, hogy meglehetősen morcosak a német-római birodalomra, valamint önmagukat szeretik külön definiálni...
Érdemes Helibert Illig, "Zeitensprünge" című folyóiratát olvasgatni... rengeteg érdekes tényt, vélekedést, elméletet publikál...
Mellesleg ez az első hozzászólásod, ami az én normáim szerint megüti az építő jellegű, egymás véleményére kíváncsi, egymást tiszteletben tartó beszélgetés minimum elvárásait! Köszönöm!