az
  • Dansky
    #175
    A Hearts of Ironnal kapcsolatban egyetértek, de a Victoriának és a Crusader Kingsnek bétatesztere voltam/vagyok, így ugye annak a lehetőségeivel jó előre tisztában voltam és ezért tetszenek nagyon; és meg is tudtam valamit figyelni, ami a Paradox féle nyilvános forumra vonatkozik. Ez igaz volt Victoriára, és pár dologban igaz a CK-ra is.
    Kb. így néz ki:
    -valaki elolvassa a játék leirását. eszébe jut valami nagyon cool. pl., -extrém példa- hogy CK-ban lehet-e bérbeadni a flottádat és aztán amikor már a hajón van a "megbizó" ellene fordulni (ezt pl. azután kérdezték, hogy a fejlesztők szóltak, egyáltalán nincsenek benne flották)
    -megkérdezi a forumon, hogy lesz-e benne ilyen.
    -más (nem benfentes) forumzok hozzászolnak, hogy "hát miért ne? tök jó lenne"
    - 5 hozzászólással arrébb már mindenki kész tényként beszél a "feature-ről"
    - játék megjelenik, vágyálom nincs benne, népek morognak

    Ez a HoI-nál nálam is tökéletesen működött. Beálltam azoknak a sorába, akik össze-vissza ábrándoztak, hogy kis országokkal milyen jókat játszok majd, holott Paradoxtól senki nem mondta, hogy "jókat, és hiteleseket lehet majd a kis országokkal játszani". Játék megjelent, Magyarországgal játszani nagy baromság volt, hatalmasat csalódtam.

    A Victoria esetében semmi olyat nem igértek, ami végül is nem volt benne a játékban, aztán nagy volt a vihar, leginkább apró kis semmiségek miatt (persze vannak nagyobb hiányosságok is, pl. rendes blokád rendszer).

    A CK-val kapcsolatban szerintem az lehet probléma, ami a Paradox forumon már látszik, hogy jónéhányan megint interaktiv történelemkönyvet várnak. Pedig a dinasztiamodel miatt egy generáció után minden történelmi hűség szó szerint kihal a játékból, de számomra éppen ez a legnagyobb ereje. Eddig még egyetlen játékom sem hasonlitott az azt megelőzöre, azzal együtt, hogy az abszolut hihetetlen sávba sem csúszott át (ez a gold közeli játékokra vonatkozik persze).