Kaszinók a neten
  • DRFlame
    Mást értünk akkor 100% alatt. Az OK, hogy minden számot megjátszol, de ez nem 100%. Az a 100%, hogy tökmindegy mi jön ki a pörgetésnél, mindig nyersz.

100% alatt én azt értem, ami pl. arbitrázs sportfogadásnál van.
    3 kimenetelű sportesemény, és mindegyikre van 3 feletti szorzó, akkor ha mindegyikre egyet raksz, akkor mindegy a kimenetel tuti nyersz. Ez nálam a 100%. (És a lottónál a cikkben is erről van szó) Ez az ami a rulettben nem létezik.

Ezen a videon erről szó nincs. Ha az alacsony téttel nyersz mindig akkor több a bukta. (Erre majd azt mondod, hogy nagyon kicsi az esélye, de bizony pont akkora, hogy ne érje meg, olvasd tovább...)

A 8 körrel gondolom arra akarsz utalni, hogy csak akkor veszítesz, ha a 8 pörgetés ezt a mintát adja ki, ennek az esélye 1:256. (256 eseményből 255 nyer és csak 1 veszít) Ez mind szép és jó, de sima tétduplázással 1-es alaptéttel minden nyereség 1-et hoz, viszont minden bukta 255-öt visz el, azaz az átlag 0 lesz (nyersz 255*1-et és veszítesz egyszer 255-t). Behozod a 0-t a képletbe (rulett), és máris bukó van, mert rosszabbak az arányok (1:2 helyett 18:37). Ez a valószínűségszámítás, nem ártana kicsit belemélyedni. Az meg hogy nem sima tétduplázás van, semmit nem jelent, bármilyen stratégiánál megvan a vesztes sorozat, ki lehet számolni az esélyét (tudod valószínűségszámítás...) és kijön, hogy csak rövidtávon lehet nyerni, és az sem garantált, mert bármikor bejöhet a vesztes sorozat.
    De ezt is levezettem már régebben, most futjuk az újabb köröket... Akkor annyit mondtál, hogy ha a matek része érdekel akkor olvassam el azt a rulettmatematikának nevezett nevetséges írást, mert fogalmad nem volt, hogy miről beszélek, mást nem is tudtál rá reagálni. És akkor most meg előjöttél a valószínűsészámítás fontosságával, a cikkel, amit szintén nem értettél meg.

Nincs olyan stratégia a rulettben, aminél ne lenne olyan sorozat ami bukáshoz vezetne. És ami még fontosabb, az a kevés alkalom, amikor kijön a szerencsétlen sorozat (kiszámolható, hogy milyen gyakorisággal fordul elő) több pénzt visz el, mint amennyit a sok kis nyerés hoz.

Alapvető probléma, hogy 1:256-ot (nagyjából 0,4%) elhanyagolhatónak veszed, pedig pont akkora, hogy amiatt ne érje meg.
    Még alapvetőbb probléma, hogy nem vagy tisztában a valószínűségszámítás alapjaival sem.