Kotomicuki#13414
A kém a saját városban annyit segíthet a morálon, mint amennyit az ellenségesbe belépéssel ott ront - azért idegenben (sokkal) jobban dolgozik őkelme. Ha nincs egy képzettebb kémed, vagy orgyilkosod az adott városban, akkor nagyon ritkán derül fény az ellenséges kémtevékenységre - a legbarátibb szövetséges is szokott ekképpen "viccelődni" -> de csak ezért megháromszorozni egy (pár), amúgy boldogan adózó város őrseregét...
(Ha kevésbé védett az adott határszakasz, akkor a "gép" így (kémekkel) jelzi előre a támadási szándékát.)
Na ugye, én is azt mondtam, hogy a "puhább" célpontok ellen jó a kutyus. :P
A mögéjük nyílvetőt - nyilván - kisebb szinteltolással - pl. domb- és hegyoldal - értettem. Az 1.0 másik sajátossága volt az, hogy a távharcosaink semmiféle képen nem voltak hajlandók baráti egység fölött átlőni, csak a morálnak is igen jót tevő hátba sebzésekkel. :))
A Szeleukidákkal semmi gond sincs - a nagy kiterjedésű és erőszakkal összetartott birodalmak sajátossága a felbomlás (Baktria, Perzsák kiválása), ami náluk a "szokásosnál" is gyorsabb: hiába, sok "barátjuk" is volt mindehhez - , (dél-)keleten a perzsákat, közép-délen az egyiptomiakat kell megakasztani egy-egy városnál - bármily meglepő, az erőszakos kontra (városfoglalás) a megoldás: szigorúan "kézzel" irányítva (nem a'tómatán) a csatákat, mert amíg nem szednek magukra tapasztalatot az ellenséges egységek és családtagok, addig azért sokkal könnyebb leverni a 2-3x túlerőt is - , miközben vad sietséggel kell a többiek elől elorozni Kis-Ázsia (és a Közel-Kelet) még szabadon hagyott részeit és erősen gyúrni a gazdaság talpra állítására - max. az egyiptomiakkal voltak, de csak kezdetben nehézségeim. Igen, sokáig a Militia Phalanx lesz az alapegység - csak szemből kapja az "áldást", úgy nincs vele gond... :D :P