-
sanyicks #13406 A szekerek ellen (és nagyjából minden veszélyes egység ellen) megvan a megoldás. Úgy 3-5 archer auxilia, és ezekkel ellenséghez közel menés, úgy hogy fedezve vannak lovasság, és praetorian cohorsokkal. Majd a legveszélyesebb egységekre, össztűz. Először a szekerek, utána az egyéb lovasság, majd az íjászokra (akik akiket az íjászos lovasság irtásával egyidőben a nehézlovassággal két oldalról szétkergetek), majd végül a közelharcos egységekre.
Itt az elején azt hittem bukni fogom, és közben is úgy tűnt mert elég kaotikus volt, de nem buktam egyáltalán :D (pedig talán ez volt legnagyobb létszámkülönbséges csatám, ugyanis a semmiből támadt rám az egyik kapitány miközben egy várost ostromoltam.)
A light auxilia használhatatlan, gyak edzeni sem nagyon lehet őket mert kb még a parasztoktól is elfutnak dobás nélkül :D Viszont a sima auxilia, bár nem dobálódzik, de ha rájuk csalom az ellenséges lovasságot, úgy hullanak a lovasok mint a legyek.
Aztán a harcikutyák is jók, meglepő mekkora pusztítást tudnak csinálni, akár nehezebben páncélozott egységek között is, az íjászokat meg nagyon szépen szét lehet kergetni velük :)
A velite gladiatorok meg nem is tűnnek gyengébbnek mint a páncélozott gyalogság, csak a nyilak ellen kell fokozottan védeni őket, viszont gyorsan oda pattognak ahova kell mert gyorsan futnak, és elég gyorsan reagálnak.
Bérgyilkosokkal és kém kombinációval viszont rájöttem milyen szépen lehet trollkodni :D. Kém be a városba, 2 bérgyilkossal meg templom, titkosrendőrség épületek elleni szabotázsok. minden körben, így olyan 0 és 30% között tartva az ellenfél városának public orderét. Így néhány kör alatt 3 egyiptomi várost változtattam rebellé :D
De az vicces volt hogy az egyik tartományom közelében egy egyiptomi családtag ólálkodott egy sereggel. Bérgyilkossal megölettem, következő körben ugyanott állt a sereg, egy újabb családtaggal, megint megöltem, és ezt halál komolyan még 10x eljátszottam. Szóval ahogy látom a gépi játékosoknál a családtagok csak úgy teremnek a pusztában, végtelen számban. Hasonló képpen van ez a gépi hajóflottákkal is, azok is csak úgy teremnek a tengeren, ez már tuti. A játékban kaszpi-tónál 3 kikötő van, (campus allanni, campus sakae, és valami p betűs a déli részén). 2 az enyém volt, 1 pedig folyamatos blokád alatt. úgy hogy a blokád előtt minden flottát tutira kiirtottam. És időnként még is hátba támadja egy nagyobb egyiptomi flotta a blokádot tartó flottámat.
A családtag hiány gond, úgy is hogy távollétnél is lehet építkezni, mert mint írtam a public order teljesen kiszámíthatatlan, egyik körben akár 120% következőben meg 60%, aztán akár újra 120%, bár a nagyon régen foglalt városok valamivel stabilabbak, de van azért 20 éve befoglalt város ahol mindenki happy, 115%-os public order van, ha egyedül a családtagot kiviszem belőle rögtön vörös lesz 40%-os public orderrel.