-
Yag #13370 Rome Teljes Uninstall manuálisan.
1) Klikk a Win-Startra és Futtatás. (Win7= keresés programokban és fájlokban)
2) Írd be a mezőbe: REGEDIT - A registry editor nyílik meg.
3) Klikk a "+" tovább a HKEY_LOCAL_MACHINE.
4) Klikk a "+" tovább a SOFTWARE.
5) Klikk a "+" tovább a The Creative Assembly
6) Jobb-Klikk és töröld The Creative Assembly mappát.
7) Klikk a "+" tovább a HKEY_CURRENT_USER.
8) Klikk a "+" tovább a SOFTWARE.
9) Klikk a "+" tovább a The Creative Assembly
10) 6) Jobb-Klikk és töröld a The Creative Assembly mappát.
11) Zárd be a registryt.
Amint a registry-kulcsokat eltávolítjuk, még törölni kell a játékfájlokat a merevlemezről is. Ha még nem tetted volna meg :)
Törölni kell a RomeTW.ini filet is a merevlemezről.
12) Klikk a Start gombra > Keresés (or Search) > Fájlok és Mappák.
13) Keresés a C:\ meghajtón és a file neve RomeTW.ini.
14) A fájl megtalálható a C:\WINDOWS. mappában
15) Töröld a fáljt.
16) Indítsd újra a gépet. Majd lehet kezdeni az új telepítést.
egy ilyen teljes uninstallnál a pach hivatkozások is eltűnnek és nem kell attól tartani, hogy a Pach-ek nem fognak felmenni mert úgy érzékeli hogy a pach már fent van vagy nincs meg hozzá a megfelelő "program".
Egy ilyen Install-Uninstall roblémát el lehet kerülni egy frissen telepített Rome TW mappa másolásával. A játék szabadon MODolható de könnyen "sérülnek" a fájlok benne. Ha egy MOD nem kompatibilis valamivel, legyen az Pach vagy más MOD akkor a játék nem fog elindulni. Ilyenkor az a legjobb megoldás hogy ha egy Teljes telepítést csinálsz, minden Pachet felteszel, lejárszod az intrót, beállítod az egységméreteket az irányítást és nehézséget, majd egy biztonsági mentést csinálsz róla egy külön meghajtóra. Ha sérül az alap játék egy MOD-tól akkor csak újramásolod az egészet és nem kell újra telepítened. A játék jól tolerálja a komplett mentéseket. Én még XP alatt telepítettem a játékot. Van biztonsági másolatom. Közben áttértem Win7-re (párhuzamos rendszer) de az XP Rome telepítésem és biztonsági másolatom gond nélkül fut. Elméletileg és gyakorlatilag is, ha egy Jól telepített Rome full Pachelt verziót lementesz : PACH 1.5 PACH 1.6 PACH 1.9 megcsinálod az alap beállításokat, majd kiírod DVDre, bármitől is akadjon ki a játékod csak újra másolod és játszol. Ehhez a játékhoz már nem fognak új pachet kiadni, a telepítések kompatibilitása és egymás megtalálása miatt kell a "gyári" telepítés. A MODok többségét másolni kell. Ami telepítős azokat meg irányítottan kell telepíteni, megadva az alap Rome mappa helyét és kész. Egyetlen MOD sem ellenörzni, hogy telepített vagy másolt verziód van. Én kb egy éve telepítettem az alap játékom. A gyári lemez a dobozában csücsül, nem használódik legalább.
Jó játékot.