-
Most belekezdtem a szenátussal egybe, igyekeztem viszonylag erőset választani, igaz nem olyan bonyolult így, de legalább így tényleg játék, nem pedig fejtörő :)
Meglepően jól lehet velük haladni, kezdésként elfoglaltam Capuát, után elvettem a Brutiktól Tarrentumot és Crotont, közben megtámadtam Arrentiumot, mire a Juliusok békét kértek, természetesen nem kaptak
. Szépen elfoglaltam az egész "csizmát" majd Szicíliát.
Utána a korábbi hibákból tanulva igyekeztem kerülni az olyan harcokat amelyekhez az utánpótlást hajón kellene szállítani, és igyekeztem szigeteket támadni. Így Szardíniát és Palmát támadtam, majd Krétát.
A Macedónok szövetséget ajánlottak, és térképinformációt, cserébe egy kevéske pénzt kértek. Mivel dőlt a pénz így belementem. Nem meglepő módon kiderült, hogy a Macedónok a Görögöket támadják, így én is megtámadtam a görögöket, de sajnos Spártánál elvertek. Közben Segestából elindítottam egy sereget Massila ellen, amely a Lázadók kezén volt. Viszont mire odaértem már elfoglalták a gallok, de ha már ott voltam megtámadtam. A gallok meglepően gyenge ellenfélnek bizonyultak. Viszonylag könnyedén elvettem tőlük Lugdunumot, Mediolaniumot, Pataviumot és Segesticát. Utána elindultam egy sereggel Alesia felé egyel pedig dél felé az Adria keleti partján, közben pedig egy sereget partra tettem Spártánál és el is foglaltam. Erre macedónia megtámadta Segesticát, hajón átvittem Itáliából 2 sereget, és ezekkel visszavertem őket, majd pedig támadásba lendültem és elfoglaltam Athént, Korintoszt, Larissat, Thermont és Apolliniát. Szicíliából kindulva elfoglaltam KArthágot, Thapsust, Lepcis- Magnát, Numíbia először szövetséget ajánlott, utána megtámadott, most készülök végig verni rajtuk. Elfoglaltam Rhodoszt a kvetkező lépés pedig az lesz hogy felszámolom a macedónokat, Kis-Ázsiában pedig elfoglalom a görög városokat és a lázadó városokat. Utána pedig jön Egyiptom, na rájuk kíváncsi leszek
Összegezve a szenátussal jóval könnyebb, főleg hogy már nem hibázok annyit mint Karthágóval, de legalább jót játszom