• applecomputers
    hi

"kis" szünet után, ma végre rászántam magam hogy végig vigyem. kb 2-3 hete hagytam abba mert elég nevetségesnek éreztem, hogy lázadókkal harcolok, és olyan falvakban vannak 1000 fő feletti lázadó seregek, ahol korábban nekem katonát sem engedett toborozni, mivel nem volt elég lakos. Pl: Bordesholm párszáz lakosa, úgy fellázadt hogy hirtelen 1200 fős sereggé alakultak. Továbbá kis-Ázsiában is szorongattak a Scipiok.

De ma újra belevágtam, kezdésként kipateroltam a lázadókat Alesiából, majd Bordesholmot támadtam meg, szép lassan "leonagereztem" az egész seregüket (ugye a fafal nem nagyon védte őket ).
    Majd Messana-ból vertem ki a lázadókat, ezután jöttek a hódítások. Nem akarom magam fényezni, mert közepes szinten a legnagyobb győzelem sem ad okot túlzott büszkeségre, de azért kezdőként magamat is megleptem a sikeres hadjáratommal .
    Megtámadtam Spártát (egész görög o. scipio terület volt). Sikeresen elfoglaltam, majd Korinthoszt és Athént. Majd Észak-Itáliából elindultam az Adria keleti partján és megtámadtam a Brutusokat.
    Elég szépen jött a pénz a "keresztelésből", így szinte minden településemben toborozni kezdtem. Közben feloszlattam a "leharcolt" egységeket, így a játék elejéről megmaradt egységek már nem vitték a pénzt. Mikor Északon is megerősödtem nyitottam még egy frontot. A frissen felállt Északi hadseregemmel kelet felé indultam majd elfoglaltam Vicus Gothi-t, majd egy másik seregemmel elindultam aquincum felé, és el is foglaltam.
    Brutusok sorra küldték a seregeket, természetesen a soványka közép-európai tartományaikhoz és a 2 adriai tartományukhoz képest meglehetősen erőseket, 2 kisebb sereget elvertem, egy nagyobbat Segesticától északra, és még maradt 1054 katonájuk a városban, az első ostromot visszaverték, ugyan bejutottam a városba, de vesztettem. A következő hadsereggel ostrom alá vettem a várost és aquincumból odaküldtem szinte minden egységet, így nagy nehezen sikerült bevenni Segestica-t. Közben Ariminumból áthajóztam egy közepes létszámú, de a legjobb felszereltségű sereget, és elfoglaltam Salona-t, Tarentumból pedig áthajóztam egy hasonló sereget és bevettem Apollinia-t. Az Athént elfoglaló hadseregemmel pedig bevettem Thermont, a megmaradt sereget egyesítettem az Apollinia-t elfoglaló sereg lovasságával, és elfoglaltam Larissa-t.
    Közben "elkészült" a galliai sereg, ezt hajóra tettem és útnak indítottam Londinium felé, hogy az legyen az 50. hódítás, viszont közben fellázadt Corduba a hajót pedig megtámadták a Brutusok (gőzöm sincs hogy mit kerestek ott, hiszen a legnyugatibb érdekeltségük a mai ausztria területe volt )
    A hajó északra menekült, így Londinium helyett Eburacumot foglaltam el, majd levertem a cordubai lázadást, így teljesült az 50. Lehet egyszer elfoglalom az egész "világot", de egyelőre bőven elég volt.