SaGa Jr#3738
Persze, de nem is a realitás a cél. Nem mellesleg szerintem csak hozzárendelések azok az értékek és nem feltétlenül métert jelent ott a m (miért ne lehetne mérföld? és akkor hirtelen sokkal gyorsabbak mint a jelenlegi, extrém kis hatótávolságú űrjrgányaink). Emellett ott van a gyorsítás lehetősége is abban a játékban (akár tízszeres is vagy még nagyobb).
A Freelancer meg még irreálisabb (de végülis egy arcade casual játék így nem is kell elvárni tőle realitást). Egy naprendszerben ami egy rendszer a játékban nem fogsz annyi űrbeli anomálisát, átlátszatlan mini ködöket találni icike picike bolygókkal és olyan hajókkal amiken még hőpajzs sincs hogy le tudjanak szállni egy bolygóra (ezért vannak a kapuk, mert csak így belépve nem égnek el az atmoszférában a heat shield hiánya miatt).
Ámbátor például ha feldobod a Crossfire modot és eljutsz a Sol system-be ahol kicsit normálisabbak a távok akkor ott is lesz majd utazáis idő rendesen. Az érkezési ponttól ha nem használod a rendszeren belüli ugrókapukat, akkor nagyon sokáig, majd 15 percig is eltart mire eljutsz a Földhöz és újabb pár perc mire eléred a Merkúrt. Ha meg a rendszert akarnád felfedezni akkor készülj pár órányi mászkálásra. Nem éppen egy standard arcade játék stílus az biztos. :)
Magyarán ha a Freelancer irrealitása nem zavar akkor a X játékoké (természetesen azok sem a realitás mintapéldányai, akkor már inkább a jó öreg ELITE lehetne alap, de még mindig hihetőbbek több téren mint a Freelancer amit én is nagyon kedvelek) sem kéne, hogy zavarjon csak mert nincs benne cruise engine meg trade lane (ami mellesleg úgy néz ki már lesz a X Rebirth-ben bár az oka más mint a freelancer esetében) és emiatt sokáig tart (ez is relatív) az utazás. :)