SaGa Jr#3549
Szerintem kár erölködnöd vele. Vannak olyan modok amikbe külön beleépítették a széles képarány lehetőségét, de amiben ez nincs benne(pláne ha még nagyon mélyen bele is turkál sok dologbamint ahogy teszi azt a Discovery), ott nem nagyon fog összejönni. Van aminél működik némi segédprogramos macerálás, de a komolyabb és nagyobb modok esetében nem fog.
Ha 1440x900-as képaránnyal akarsz játszani akkor ajánlom a Shattered World modot. Nagyon sokat javítottak a grafikán, nem csak multira van kihegyezve a mod (végigviheted a változtatások miatt jóval érdekesebbé vált sztorit is, meg nem lesznek benne hajóba/bolygóba beleakadó új hajómodellek mint ami sajna sok esetben jelen van a Discovery modnál), van benne egy alapos újradolgozott rendszer (hajók máshogy osztályozódnak, statjaik változtak van pár új gép meg rendszer is) és tudja a széles képarányokat is a mod(mondjuk ha kiléptél majd újra betöltöd a játékot és betöltesz egy állást akkor míg ki nem mész az űrbe nem látod a felső vezérlő sávot hacsak képarányt nem váltasz ideiglenesen, mert egyszerűen felcsúszik a sáv; ám amint felszállsz máris orvosolva a probléma ami csak load game esetén jön elő ha a játékból teljesen kilépve töltöd majd be a régi állásodat).
Moddb-n tuti megtalálod (én is onnan vadásztam le). És a legjobb benne hogy még csak FLMM sem kell hozzá, mert teljesen külön települ, nem igényli az alap játék CD-jét indításkor, külön ikonokat kap és használ, nem macerálja az alapot.