• Kosztya
    No akkor megint én lennék az, és ahogy azt ígértem, összegyűjtöttem azokat a kérdéseket amelyek még nyitottak előttem ebben a játékban. Biztos vagyok benne, hogy Ti ezeken már rég túl vagytok... §:-)

1. Eszközök:
    Anno, amikor még "single"-ben nyomtam végig a lézereken kívül nem nagyon fektettem másra hangsúlyt (esetleg még a torpedóra). Két dologra nem tudok rájönni, hogy hogy funkcionálnak, illetve mit csinálnak:
    a, Droper (pl: Countermeasure Droper)
    b, Mine (pl: Razor Mine)

2. Szintén a harci eszközök kategóriájában mindig is külön rejtély volt számomra a "Turret"! Illetve az, hogy ezekkel hogyan kell harcolni!
    A lézerekkel harcolni nem gond! Nyomok egy "space"-t mikor jön az ellen, ekkor a hajóm mindig az egérkurzornak megfelelően mozog. A "tab" billentyű időszakos lenyomásával az utánégetővel manőverezek, éles kanyarokat leírva szinte eltalálhatatlan vagyok, az ellenfelet viszont könnyen be tudom fogni.
    A turret-eknél ez azért nem alkalmazható, mert azokkal csak hátrafelé tudok lőni. Nem is lenne annyira idegesítő, csak hát ugye a nagyobb áruszállító transporterek ezzel vannak "hatásosan" fölszerelve.
    Ha a "space"-el átállítom a hajót a föntebb említett kurzorkövető állapotra, és egy "v" billentyűt benyomva hátrafelé tüzelnék, az azért nem jó, mert a hajó akkor is követné a kurzort, tehát csak forog.
    Ha csak simán "v"-t nyomok (vagy egy "h"-t, amivel körbe tudom forgatni a hajót külső nézetben) úgy már elvileg képes vagyok lőni hátrafelé, viszont csak egyenes vonalban tudok az utánégetővel manőverezni ("tab") így pedig semmi perc alatt lerombolódik a pajzsom. Szóval már 3-4 kisebb hajó elől is csak a menekülés marad...
    Ti hogyan harcoltok ezzel a fegyverrel, ha transportert vezettek?

3. További felszerelések:
    Hát vannak elég borsos dolgok, amik az alapjátékban nincsenek:
    a, Power Enhancer CP1, CP2 ($100.000, $250.000)
    b, Armor Upgrade (szintén két kategória)
    No ezekről nem ilágos teljesen, hogy mik is, és legfőképpen az, hogy új hajó vásárlása esetén továbbvihetőek-e.

4. Furcsa áruk:
    No ez a legérdekesebb!
    vannak olyan furcsa áruk itt a Void-on, amelyek szintén nem voltak az alapjkátékban benne, és az a legérdekesebb bennük, hogy szinte minden űrálomáson (legalábbis az eddig általam már felderítettekbe) ugyanazon az áron szerepelnek! Pl:
    - Classified Defense Plans $20.750
    - Military Scramble Codes $20.750
    - Government Agents List $20.750
    stb...
    Ez ám a kereskedelmi szellem!
    Sőt! Amikor a California System-ben próbáltam földeríteni, hogy hol az a bizonyos "jump hole" az Omega 7 felé (a #3218-az hozzászólás belinkelt képén be van rajzolva, persze az nem a Void-ról való), messze a trade line-tól találtam egy "Planet Bianca" nevű bolygót, amely egyenesen bővelkedik ezekben a cikkekben. Lásd példaként:
    - Cardamine Masks
    - Mezzart Female
    - Mezzart Warrior
    - Stollen Art
    - VIP
    and so on...
    No ezek mire valóak???

5. Player/player
    Amik a szerver szabályzatában le vannak írva, azok tiszták, azt hiszem.
    Viszont:
    a, Hogy működik a csapatok szervezése?
    b, Ha kijelölök egy másik "élő játékost" akkor megjelenik egy kis ikon a képernyő alján. Ennek segítségével egymás között lehet árut cserélni, kereskedni?
    c, Más "élő játékossal" nem lehet kötelékbe repülni? (pl. ha egy gyengébb transportet el akarok kísérni valahova)? Nekem még nem sikerült. A "trade line" on keresztül viszont kötelék nélkül könnyen elveszíthető a társ, ha esetleg útközben kidobódik.

Hát ennyi. Elnézést a hosszú kérdésekért, és köszönöm a segítséget előre is!