• Lysandus
    Kösz!

Azóta már megvan, sőt be is fejeztem a gamét. Szép volt, jó volt, csak egy kicsit rövid. Egyébként engem a Privateer-re emlékeztet, bár bevallom az Elite-tel nem játszottam. A Privateer 2-ben is hasonló belső összeesküvés ellen kellett megmenti a jónépet...
    Nem rossz a game, bár az igazi érdekesség most már a multiban van, kíváncsi vagyok rá. A sinlge-ben nekem annyira nem tetszett az animációs movie, nekem jobban bejönnek az igazi szereplőkkel forgatott betétek. Van abban valami, amikor Mark Hamill (gyengébbek kedvéért Luke Skywalker) személyesít meg bennünket, mint a Wing Commanderben. De az a csóka sem volt rossz a Privateer 2-ben (vagy két éve láttam egy angol krimiben, hasonló karaktert alakított, egy magánzsarut). Bár kétségtelen: a rajzfilmfigurák nem kérnek gázsit! :-)))
    Ami a harcot illeti: nehéz véleményt mondani, mert én hiányolom a botkormányt. Eddig csak azzal játszottam ilyen gamét, kivéve az első X-winget, de ott sem így kellett az egeret használni. Ez a módszer a korai Flight Simekben volt megtalálható. Jó, tudom: nem lesz ilyen mod, mert ez állítólag nem space sim. (Hát akkor mi?) A témát ezzel be is fejezem, meg ugye a lancersreactorról is töröltek minden joystickozós hozzászólást és topickot! :-)))
    Visszatérve a harcra: a vadászok ellen nehezebb, a nagy hajók ellen jóval könyebb mint a Privateer 2. Ott gyakorlatilag ámokfutni lehetett a vadászok ellen minimális rizikóvak, míg a nagyobb hajóknál igencsak kellett kellett vigyázni, nemcsak hogy leszedték a rájuk kilőtt torpedókat, de halálos pontossággal céloztak. A Freelancerben kétségkívül élvezetesen fárasztóak a vadászok elleni harcok, különösen, ha az ember megtalálja az ellenfél fegyverei elleni pajzsot! :-))) Bár a Wing Commanderes "snellpartiknak" is megvan a maga varázsa...
    Szóval: jó játék született, a két utolsó missziónál pl. annyira izgultam, hogy még repülni is elfelejtettem. Ma sem tudom, hogy éltem túl! :-))) De túléltem, meg ugye ott volt az autosave... Kíváncsi leszek a multira, abban még rejtőznek lehetőségek.

Hali!