Fénysebességű gravitáció
  • forrai
    Végre van valami, amiről beszélhetünk.
    Ez önmagába is jó.
    Géza= Gézoo? Mert ővele már találkoztam fórumon.

1. Mi az ábrázolómódbeli ok?
    Engem annyit szidnak a nem megfelelő kifejezésdmódért, hogy átvettem az eseményhorizont megnevezést. Miért ne hívjam úgy, ha az valamiféle zárást jelent?
    Vagy hívjam másképpen? Szoktam fényzárt univerzumnak hívni.
    2. Valóban áll is!
    Mégpedig a SCHWARZSCHILD sugár, ami érvényes a teljes univerzumra, és azon belül annak fekete lyukaira is. Ebből a képletből következik, hogy egy zárt univerzum nem lehet homogén sűrűségű, még a fekete lyuk se, hanem különböző sűrűségű térrészek, űr, és még sűrűbb fekete lyukakból kell, hogy álljon.
    Azonban bocsáss meg, de a gravitáció kijön a fényzáron, mert különben a fekete lyuk elkószálna anélkül, hopgy mi akár megpillanthatnánk!
    Hiszen a bezáródó tömeg gravitációja megmarad! Vagy nem? Akkor az hogy jön ki belőle?
    No jó, egy picit hadd változzon a tömege is! Majd valamit kitalálok arra is, hisz van fantáziám. És végső menedékként nekem is ott van a vákuum, ahogy a fizikusoknak, vagy a gázszolgáltatóknál is a ""végső menedékes"!
    3. A végtelenig?
    Gondolkozz el a Megismerhetőségen.
    Az a dolog, amit megismerhetünk, zárt kell, hogy legyen, pontosabban körülhatárolható.
    Ilyen a mi univerzumunk is.
    De bármit is próbálsz kitalálni, egyszer muszáj találkozzál a MEGISMERHETETLENSÉGGEL is, vagyis pld. a végtelennel.
    Ha a Géza modellje nem ilyen, és a határán nem ásit valahol a végtelen, akkor kapásból is nehezen hiszem.
    Hiszen az még a Big Bang modellben is helyett kapott , mint szingularitás! Keressük a másodperc ilyen olyan töredékét!
    Hát én inkább olyant keresek, ami megtalálható.
    Az pedig mindig körülhatárolható.
    Azért küldhetsz egy linket a gézoo féle modellről, hisz még nem ismerem.