Fénysebességű gravitáció
  • forrai
    Örülök, hogy kezd a topik egy párbeszédhez hasonlítani.
    Először is hangsúlyoznom kell, hogy én mélységesen tisztelem az általam említett (és nem említett) összes fizikust: Newton, Maxwell, Einstein, akik óriási lépéseket tettek előre, minden amiről írok, az ő munkájukon alapszik.
    Csak az a baj, hogy a munkájukat a többiek nem, vagy abba az irányba nem folytatták, amiről én beszélek.
    Mert nyilvánvaló, hogy mindenki a legérdekesebb, új lehetőségeket próbálná tovább vinni.
    Sajnos azonban a "klasszikus fizika", amelynek csodálatos hajtásai vannak, lehetnének még, emiatt értékét veszítette, teljesen elfelejtődött.
    Pedig vannak dolgok: (pld. a ma is hiányzó "forgástörvények", amelyek része az árapály is), amelyek nélkül a legújabb fizika sem tudhat meglenni. Ezek tehát lemaradtak, mert mindenki inkább otthon az LHC-t nyaggatja, minthogy az árapály után kullogjon a hideg energia mezőn.
    Persze nagy szerencséjére a hozzám hasonló félkegyelműeknek, akik egy jól fejlett, kövér képlet láttán "dobnának egy hátast", ám az ilyen zavarosban szívesen halásznak.
    Ez tehát a helyzet, én ilyennek látom.
    Csodálatos dolgokat látok a klasszikus fizikában, amelyeket még én is megérthetek, és amelyeket látom, hogy az "új" fizika már-már ezotérikus módon igyekszik megmagyarázni, mert hiányzik az alapja.
    Ezt pedig bizonyos szinten egy félig képzett outsider is észreveheti, és kell is, hogy megtegye, mert különben a logika bármiből bármit tud faragni.
    Ami a végén senkinek se jó...