Fénysebességű gravitáció
  • forrai
    Most én nem értelek.
    Nem kérdeztelek ugyanis- miért haragszol rám?
    Érdekesnek tartottam a hozzászólásaidat.
    Ne marakodjunk.
    Ha valakit érdekel, "elmesálem" az árapályt, párhuzamosan a Naprendszer keletkezésének "kiszakadásos" teóriájávál.
    Amely a porkorongok "porbacsomósodásának" statikus világképével szemben egy dinamikus, ma is élő, sőt kalandosnak mondható folyamat. Amelyben a fizikai hatások minden skálája megtalálható.

A Napból annak instacioner, kezdődő fúziójú időszakában több gázbolygó is kiszakadt. Olyan(ok) is, amelyekről már nem is tudhatunk, de emlékül itt hagyták nekünk a Kuiper övet, az Oorth felhőt, és még sok mindent, amitől lehet okunk félni, hogy egyszer a nyakunkba szakad!
    Hiszen csak nem gondolható, hogy az 50 gr tömegű vasmeteoritok is csomósodtak?
    Vagy akár a Phobos, vagy a Deimos?
    Nem ezek nem csomósodhattak a világűr hidegéből, hanem ugyanúgy, mint egy 5 kg amorf vasmeteorit, amelyen látszik, hogy nyilvánvalóan nem +csomósodhatott, sem nem törhetetzt lev alahonnan, - csakis kikondenzálódhatott egy gyorsan hűlő forró plazmából.

Amely viszont gázbolygóként a Napból szakadt ki. És amelynek elég nagy tömege volt, hogy együtt maradjon, és elég nagy kezdősebessége, hogy elszáguldjon kezdetben a Naprendszerből, később meg egyre kisebnb távolságokig.
    Átengedve még a Nap körüli pályára a leghamarabb kikondenzálódó szilárd bolygókat (Mars, Föld...), és maga után hurcolva a csak később kikondenzálódóakat víz (jég), és metán.
    Ez az egyedül logikus története a Naprendszernek, azzal kiegészítve, hogy miután a szilárd és a gázbolygók pályára álltak, utána még az árapály is folyamatosan távolította őket a Naptól.
    Az meg csupán csak ráadás, hogy a kondenzátumként kiszakadó szilárd bolygók még foladékként,lehűlve felpörögtek, és ketté szakadtak- Így keletkeztek a Föld-Hold, Mars-Phobos'Deimos, Plutó-Charon párosok.
    A Nap kezdeti fúziós időszaka egy telivér termékenység időszaka vot!
    Ez figyelhető meg az exobolygóknál is, amelyek nem zuhannak, hanem az árapály éppen távolítja őket.
    Ezt az árapály- távolodást tudom méretezni.