Fénysebességű gravitáció
  • forrai
    Sajnos, az én nézőpontomban az a fontos, hogy az univerzumunknak van egy fénybázis (fénygáz) alapja, amely a hatásokat(sugárzásokat) nem szállítja, mint egy tehervonat, hanem továbbitja, mint a hangot a levegő- egyik atomtól a másikig.
    Erre bizonyitékom a fénysugárzás kompressziós modulusa, amelyet a hangsebesség képletével kiszámítottam, és a világűr átlagos nyomásához közeli értékét kaptam. Ugyanígy kiszámítottam a fénybázis fajhőjét is, kolosszális érték jött ki rá.
    Minden hatás terjedési sebessége a bázisának a tulajdonságaitól függ.
    A hang bázisa a levegő, a fénysugárzásoké, és a gravitációé pedig a fényatomok. A mi univerzumunk fénynyomása adott, így ezek a sebességek is adottak. Azonban azt tudjuk, hogy mi történik, ha pld. a levegő paraméterei változnak.
    De a fénynél is várható, hogy pld. egy fekete lyuk univerzumon belül , és a feltételezett ritkább szülő univerzumunkban is más (sokkal nagyobb)a fénysebesség. Ezért ha ki tudnánk lépni az univerzumunkból, akkor lehet, hogy a szülő univerzumban két hét alatt körbeutazhatnánk azt, pont, mint az un. féreglyukakon mondják. (ki találja ezeket ki?)
    Ahogyan 250 millió év alatt a Naprendszer körbeutazza a Saggitarius A" fekete lyukat, amit egy abban lévő fénysugár legfeljebb csak évmilliárdok alatt tehetne meg. (Mint irtam, bármely kis univerzum- fényzárt világ- inhomogén sűrűségű. Nem képzelhető egyetlen nagysűrűségű tömbnek.)
    De kiváncsi vagyok a gravitáció elemzett képletére.
    Kinek mi a véleménye?