Fénysebességű gravitáció
  • forrai
    Siettem az ebéddel, hogy válaszolhassak mielőbb, de azután holnap folytatom (ha még akarjátok).
    Szóval, "buborék univerzum", és hasonló címen léteznek más ilyen elméletek is.
    A SCHWARZSCHILD nevű tudós (valószínűleg csak a nehéz neve miatt nem lett híresebb, SCH-val rövidítem majd) levezetett egy képletet a fényzárt univerzumok sugarának meghatározására.
    Ez a sugár egyenes arányban nő a tömegével, és a fénysebesség négyzetével fordítottan. Vagyis a sűrűsége változatlan fénysebességnél négyzetesen csökkenne. Csakhogy, mint irtam, a fénysebesség is függvénye a sűrüségnek (A hanggal analóg módon, a reciproka négyzetgyökével). Végül is azonban az univerzum sűrüsége csökken, a fénysebesség benne nő.
    A BIG-BANG elmélet nagy krédója, hogy ezt az SCH sugarat ignorálja, mivel univerezumunk sugara csak akkor lehetne annyi, amennyi volt, van és lesz, ha a tömege is annyi volt, van, és lesz. De mert ez nem így volt, van, és lesz, most a sötét tömeget hajkurásszák, mint elefántot a Nagykőrúton lepkehálóval.
    Univerzumunk azonban a szülő univerzumában kering, abban tömege gyorsulva nő, ami nem csoda, mert a sugara is arányosan nő!
    A sűrűsége viszont a sugárral négyzetesen csökken! Tehát a fekete lyuk ha elnyel tömeget, gyorsabban dagad, mint hízik, és emiatt a sűrűsége növekvő tempóban csökken. Míg meg nem közelíti a szülő univerzumét, és akkor visszaolvad majd abba, magával hurcolva, (ha még meglesznek, az összes jegesmedvét, és embert is. (Persze jobb ha nem).
    Vagyis a buborék világmindenség állandóan változóban van, univerzum kollapszusok és visszaolvadások jönnek egymás után.
    Mindennek haszna a zárt, kisebb univerzumban egy új tudati szint megszerzése, ami azután visszaolvad majd a szülő univerzumába, aztán annak a szülőuniverzumába, stb.
    Ahogy a szupernovák is számtalan új anyaghoz, és tudati elemhez juttatják a mi univerzumunkat, ugyanúgy a szülő univerzumunk is várja, hogy mit tudunk tenni mi a tudati szintje növeléséért?
    Szerintem, ha egy mostani fizika könyvet megtalálnak, és elolvasnak majd, zokogni fognak a bánatukban, számonkérve annak a tévedését, aki a mi univerzumunkat nagy szülőuniverzumi energia, anyag, és tudati költségek árán mégis létrehozta.
    Abban reménykedve persze, hogy a tudati szint benne növekedni fog.
    A BIG BANG világ a semmiből indult, és a semmibe végzi. Ellenszenves "tudósok" mesélik az NG-n, hogy majd a semmibe olvad.
    Ez kerek hülyeség. Én se vagyok rokonszenves, de legalább igyekszem.
    A tudomány fokozatosan kizárta a soraiból a bölcseletet, a logikának adva előnyt.
    Amely azután bármely ingatag talajon is logikailag erős légvárakat képes építeni, amire nagyon büszke. Az jogos is. De keressen más alapokat is, hátha azok jobbak?