Fénysebességű gravitáció
-
forrai #249 Ez egy elég régi, de találó hozzászólásra való reagálás.
A kérdés, hogy mi miért van ott, ahol van, a BIG BANG elméletből következik.
A LITTLE BANG elmélet, amiről talán most hallotok először- az pont annak a fordítottja: egy nagy kollapszus egy mégritkább szülő univerzumban.
E szerint a mi univerzumunk csak egy fekete lyuk egy tágasabb univerzumban.
Mert bizonyítható (én megtettem), hogy a fekete lyukak (én fényzártnak nevezném őket)belső tere inhomogén sűrűségű, akármilyen sűrű!
Vagyis hogy vannak benne üres, és különböző sűrűségű terek.
Bármekkora a tömege, és a sűrűsége.
Amúgy pedig minden univerzum fénysebessége és gravállandója a sűrűségétől függ. (a mi univerzumunkban az kb. 6 db nukleon/m3)
Mivel a mi szülő univerzumunk sűrűsége feltehetőleg több nagyságrenddel kisebb a miénknél, így a fényebesség is benne nagyságrendekkel nagyobb lehet.
Végül is látható, hogy ez esetben a mi Univerzumunk tömegeloszlása nem egy pontból indult, hanem valamely központi mag ütközési lökéshullámai (első volt a fényé, később a nehéz elemeké)fékezték le a zuhanó tömegeket, és rendezték el a csomósodási zónákban, amelyeket a külső tömegek fényzáron is áthatoló gravitációja alakított ki.
Szóval, ez nem hasonlít semmire se, amit a mai fizika állit, s így nem is érdemlem meg a megtisztelő "értelmes fizikus ember" nevet.
(De az nevet, aki végül nevet)
Akár a mi Tejűtunkvákum", de találó.