Fénysebességű gravitáció
-
forrai #235 Vagyok, aki vagyok.
Forrai a nevem.
Van egy honlapom is (más néven), de nem reklámozom itt.
A fény: nem (csak) sugárzás, sőt elsősorban nem az!
Hanem "Valaminek" a különleges állapota.
Sem nem anyag, sem nem energia, de ez is, és az is.
Ez teszi lehetővé, hogy az Univerzumunk, és talán azon túl is a világmindenség "alapköve" legyen.
Ám sokféle fény (és univerzum) lehet.
Amelyikben mi élünk, az az elektromos, és a tömegtöltések periódikus változására épül.
A közöttük tovább-adódó hatás ("fény-sugárzásnak" gondoljuk) úgy is nevezhető: gravinerciális-elektromágneses sugárzás. Én GI-EM-nek hívom.
Mert a gravinerciális része is pont úgy épül fel, mint az elektromágnesesség a Poynting teljesítmény vektorban. Ahol az elektromos és a mágneses erőterek együtt növekednek-csökkennek, és merőleges vektorszorzatuk a teljesítménysűrűség, amely a nulla és a maximum között változik.
Ehhez a folyamathoz Maxwell a vákuumot választotta párnak, hogy az elnyelhesse, és visszaadhassa az elektromágnesességet.
De ezt senki (ő maga se) se érthette, és azóta is keressük az ÉTERT, vagyis azt a fajta vákuumot, ami erre jó.
Én viszont abban bízom, megértik, hogy amikor az elektromágnesség: az elektromos töltés megszűnik, nem a vákuum fogadja be azt, hanem egy másik (a még ismeretlen) tömeg töltés veszi át a szerepét.
Amely éppen úgy, a két merőleges vektor (gravitáció, és a tehetetlenség) szorzatát idézi elő. (A töltés maga nem vektor, csak tudati hatása az).
Ez a két töltés tehát a Poynting vektorban is tökéletesen kiegészíti egymást (csak a lényeg: sin^2+cos^2= 1, vagyis mindenkor változatlan), s így nincs szükség semmiféle vákuumra, sem éterre.
A töltést meg éppen úgy nem találhatod-láthatod meg, mint önmagadat önmagadban, mert az tudati tényező.
Mert végül találhatsz persze egy sejtet, vagy egy elektront a nagyitod, vagy gyorsítód alatt, de azok csupán mind: "tudathordozók".
A tudomány túlságosan elfordult a logika irányába, hogy bizonyíthassa, a legkiválóbbjai csodálatos légvárak építésére képesek!
Ideje "valódi szkeptikus" módon kissé visszatéríteni.
Hogy ne válhasson egy olyan ezoterikus hiedelemmé önmaga is, amelynek minden más árnyalatát tagadja.
(Úgy, hogy nincs is mindig igaza.)