Fénysebességű gravitáció
-
lotsopa #227 Az atommag körül keringő elektronfelhő a töltés különbség következtében vonzásban részesül, ezt centrifugális erő kiegyensúlyozza. Elvileg ezért nem zuhany bele/roppan össze az egész?
Neutronnal elvileg nagyon könnyű hasadás előidézni mert semleges töltésének következtében nem tériti el sem az elektornfelő sem a proton(atommag), de mégis erős vonzás lehet proton-proton, neutron-neutron, proton-neutron között ha a mag olyan stabil mint amilyen. Ez lenne az a bizonyos kvark vonzás ami nagyon kis távolságokon hat. Szóval a gravitáció és a magerő csak vonzásban nyilvánulhat meg.
A kis vita ami felmerülhet a tér meggörbélésével kapcsolatban csak azoknak okoz maradandó feljtörést akik nem fogják fel hogy nem mindenhol és egyenletesen görbül, tehát a változás kimutatható. Ezt csak azért írom mert lehet olyan látásmód hogy hogy lehet kimutatni a görbülés mértékét ha a mérőműszer is meggörbül...
Az hogy ha 'fénnyel' mérünk akkor hogy mérhetnénk meg fénynél gyorsabban terjedő jelenségek, anyagot, hullámot? Szerintem lehetne mérni vele gyorsabbat ha lenne gyorsabb valami. Nem tudom hogy mennyire használató hozzá de szerintem a Doppler hatás is használható vagy legalábbis számolni kéne vele.