Fénysebességű gravitáció
  • dadikovi
    Na, végigolvastam ezt a topicot. :)
    Azt látom, hogy itt van csomó nagyon okos ember (csak néztem a szakkifejezéseket), de ezek az okos emberek nem szívesen vallják be, hogy elég keveset tudunk (persze én tudom a legkevesebbet), tehát minél többet tudunk, annál több kérdés vetődik fel.

Emlékszem, kémiaórán hallottam, hogy az 1800-as évek végére kezdtek örülni a tudósok, mert azt hitték, hogy már mindent tudtak, aztán amikor Mendnyelejev megalkotta a periódusos rendszert, akkor kezdték találgatni, hogy az atom nem is osztathatatlan.

Kísérlet: Keress a kerteden, vagy a ház közelében egy fát a földhöz közeli ágakkal, és az ágakra köss színes madzagokat (:D) Rajzolj egy X-et a földre, aztán a színes madzagok másik végét érintsd az x-re. 3 színes madzag tökéletesen kijelöli a pontot. :) Azt tudom, hogy ez azért kicsit nehezebb nagyban, de ehhez Einstein elmélete szerintem sem kell, persze Einstein nagyon okos ember volt, és nagyon hasznos a relatívitás elmélet is.

És ha megpörgetek egy pörgettyűt, akkor annak elvileg nem kéne könnyebbnek lennie, vagy nekem sem kéne könnyebbnek érezni, ha értetek. Szóval ott tényleg lesz valami érdekesség.

Elég fiatal vagyok (le sem merem írni :D), és most kezdek mondjuk kémiával is foglalkozni, szóval ha valami nagyon hülyeséget írtam, akkor elnézést kérek falcon pápától. :)