Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
-
1408
olvastam sokmindent erről a filmről pro és kontra, horrorfreak-es fórumozó komáim óva intettek tőle.
Ha jól néztem Stephen King könyv/?/ alapján lett megfilmesítve. Azt el kell mondanom, hogy pár írásától eltekintve sztem SK közel nem akkora író mint amilyennek beállítják, bár a tömegeknek lehet ez jön be, én anno H.P. Lovecraft novelláitól szartam majdnem össze magamat inkább... na ez mindegy is...
a történet szerint van egy szellemvadász aki meglátogatja a kísértetjártának kikiáltott szállodákat, és könyvet ír az ott tapasztaltakról. persze mikor ő ott van, soha nem prezentál neki senki semmi paranormálisat... aztán egyszer kap egy képeslapot rajta egy hotellel és ennyi üzenettel: Ne lépj be az 1408-ba!
sztem majdnem 100% kihozták a filmből azt amit ki lehet egy/vagy két/ hotelszobából és egy szereplőből. Nem mondanám hogy horrorfilm, inkább kicsit misztikus thriller/ha van ilyen besorolás/ de sztem érdekes volt. annyi még, hogy full a stáblistáig nézzétek, mert én is már majdnem kikapcsoltam, és akkor még történik valami...
8/10