Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
-
Ab-normal Beauty
Jiney, a gazdag családból származó tehetséges festő és fotográfus lány autóbaleset szemtanúja lesz, és rájön, hogy igencsak gerjed a halálra. Legjobb barátnőjének (párjának?) ez nem igazán tetszik, és osztályársa is megdöbben, aki egyébként szerelmes Jineybe, és titokban filmezi őt - videoklippet akar készíteni a lányról. A szépség lassan kizárólag csirkevágásokat, halpucolást, elhullott madarat, döglött kutyát fényképez, majd belefut egy háztetőről leugró öngyilkosba, akit szintén megörökít. Barátai egyre furcsábban néznek rá, mígnem egy titokzatos videokazettát talál az ajtaja előtt, amin egy szerencsétlen lányt megkínoz, és halálra ver egy bőrkabátos férfi. Ekkor rájön, hogy mégsem akkora poén dolog az elmúlás... Ki a gyilkos, mi a szerepe az elhallgatott dolgoknak Jiney múltjában?
A megoldás sokkal egyszerűbb, mint ahogy felvázoltam a történetet :), sőt a vége szinte összecsapottnak tűnhet, de a rendezés stílusa, a gyönyörű fényképezés, a nyers erőszak, és a jó zene mégis egy remek filmet eredményez.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az 55 perc 23 másodperc utáni 23 másodpercen gyakorlatilag bepisáltam, szvsz minden idők egyik legszebb/jobb/akármibb jelenete, nagyon nagy kár, hogy nem hosszabb, egyszerűen perfekt. Már ezért a pár pillanatért is érdemes megnézi, persze csak ezt nem ér megnézni, mert akkor mérges lennék, úgyhogy légyszíves az egész filmet nézzétek meg, ezt a jelenetet esetleg többször is visszatekerhetitek.
Azért raktam spoilerbe ezt, merhogy ha eleve úgy nézitek meg a filmet, hogy "hú, most jön az az ütős jelenet, amiről a Zsánó beszélt, akkor könnyen előfordulhat, hogy csalódtok, és mindenki szegényebb lenne egy élménnyel, és akkor én meg nem örülnék.
8 pont