Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
  • Gabe18
    Most néztem ezt:

Dagon-Az elveszett sziget

"H.P. Lovecraft, minden idők egyik leghíresebb horror-írójának, a Ctulhu-mítosz megteremtőjének novellfüzérei alapján készült ez a misztikus thriller.
    Paul Marsh és barátnője hajótörést szenvednek Spanyolország partjainál. A partmenti halászfalu, Imboca lakosságához fordulnak segítségért. Ám segítség helyett egy valóra vált rémálom kellős közepébe csöppennek. Amikor leszáll az éj a helyiek egyenként tűnnek el, és különös, nem emberi teremtmények tűnnek fel a semmiből.
    Paul rájön, hogy a falubeliek Dagonhoz, a tenger szörnyű istenéhez imádkoznak. A rémisztő istenség teremtményei azok, akik megszállják a várost."

Nekem nagyon bejött.Szeretem Lovecraft írásait,és szerintem ez a film nagyon jól nyúl a dologhoz.Nem akartak belőle valami látványos vérben tocsogó filmet csinálni,ami nem is illett volna a Lovecraft történethez(bár van benne azért durva jelenet).Igaz láttam rá 1/5-ös értékelést is,mondván iszonyat gyenge.Szerintem egyáltalán nem.Szívessen látnék még hasonló minőségben Lovecraft történeteket!